26 Ekim 2012, Cuma 22:37:29

SHGM'DEN MEMNUNİYET ANKETİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'de ilk defa, iç hat yolcularının, sunulan hizmetlerden memnuniyet ve beklenti düzeylerini tespit etmek için 18 yaşının üzerinde 10 bin 579 yolcu ile anket çalışması yaptı. Hava alanlarında Haziran-Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.
  • SHGM sektörde maaş odeyemeyen sirketler icin ne dusunuyor.
  • Tek kelime ile mükemmel, iniş kaydı yapan yabancı hv.yolu şirketlerden belli oluyor, kalite varsa geliyorlar öyle değilmi ?, saygılar .
  • shgm en sonunda bir is yapti. koskoca anket yapmislar yahu..hala adamlari begenmiyorsunuz, koskoca burkina fasso ile bile sivil havacilik antlasmasi imzaladilar. hala yerip, yerin dibine batiriyorsunuz adamlari. ayip ediyorsunuz arkadaslar.
  • NE DENİR BILEMIYORUM AMA. SHGM İLK ONCE KENDISI ICIN MEMNUNIYET ANKETI YAPTIRMALI. DAHA SONRA BASKA ANKETLER YAPTIRSIN. AMA HIC YAPACAKLARINI SANMUYORUM REZILLIKLERI ORTAYA CIKR
  • Şu sektor calisanlari da bir disarida ki insanciklara baksa da gorse nekadar luks icinde, rahat calistiklarini. Artik devir degisti sayin sektor, oyle rahat calisip, cok para alma donemi bitmeli zaten !
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sektörde Çalışanlar Arasında da bir anket yapsın. Sonuç çok ilginç çıkacak eminim. Sayın Bakanın Açıklamasını O zaman görelim. Bide boş bir sayfa da versinler ki kimin ne halt karıştırdığını yazsın çalışanlar. Hadi Bekliyoruz. Zarf içinde sunarız ...!!
  • SHGM kendi için bir anket yaptırsın bakalım ne çıkacak!
  • Sektör çalışanları için de bir anket düzenlesin bakalım ne sonuç çıkacak.

 

Anket sonuçlarına göre, hava yolunu tercih eden yolcuların yüzde 87'si, hava yolu ulaşımında gelişmeleri başarılı buluyor ve verilen hizmetten memnun olduklarını belirtiyor.

Ankete katılanların yüzde 5'i hava yolu ulaşımında son 10 yılda katedilen mesafeyi yeterli bulmazken, yüzde 5'lik bölümü ise kısmen olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade ediyor.

YÜZDE 92 EN AZ BİR KEZ UÇTU
Ankete katılanların yüzde 8'i ilk defa uçağa bindiğini, yüzde 92'si ise daha önce en az bir kez uçakla seyahat ettiğini belirtiyor.

Havayolu yolcularının büyük bölümü hava yolu ile seyahatin hız, kolaylık ve konfor/rahatlık sağladığını ifade ediyor. Ankete göre, yolcularının yüzde 74'ü güvenli yolculuk özelliği açısından hava yollarını tercih ederken, yüzde 54'ü hava yolu yolculuğunun daha ekonomik olduğunu düşünüyor.

Yolcuların yüzde 43'ünün iş gezisi, yüzde 31'inin tatil, yüzde 28'inin ise memleket veya akraba ziyareti gibi nedenlerden dolayı uçakla seyahat ettiği belirlendi.

Ankette, 2003 yılından sonra uçağa binmeye başlamış yolculara uçağa binme nedeni de soruldu. 2003 yılından sonra ilk kez uçağa binen yolcuların yüzde 53'ü uçuş fiyatlarının uygun hale gelmiş olmasından dolayı hava yoluyla seyahat ettiğini ifade ederken, yüzde 14'ü sefer sayılarının artmasıyla rahat bilet bulabildiği için hava yolunu tercih ettiğini belirtti. Bulundukları şehirde uçak seferlerinin başlaması nedeniyle hava yolunu tercih etmeye başladığını ifade edenlerin oranı yüzde 14 olurken, yüzde 13'ü ise bilet satın alma işlemlerinin kolaylaşmasından dolayı uçakla yolculuk etmeye başladıklarını dile getirdi.

Araştırma tarihinde 25 yaşın üzerinde olan yolcuların yarıya yakını (yüzde 48) uçağa ilk binişlerinin 2003 yılı veya sonrasında gerçekleştiğini ifade etti.

EN ÇOK İSTANBUL'A GİDENLER ALIYOR
Ankete göre, Türkiye'de havayoluyla seyahat eden yolcuların yüzde 46'sı İstanbul'a gidiyor. İstanbul'dan sonra hava yolu seyahatinin en çok tercih edildiği ikinci şehir, yüzde 21 ile Ankara. Hava yolu yolcu trafiğinde ilk varış noktası olarak yüzde 7'lik paya sahip İzmir üçüncü sırada yer alırken, uluslararası düzeyde turizm merkezi olan Antalya'nın ise iç hatlar yolcularının yüzde 3'ünün ilk varış noktası olduğu görülüyor.

Havalimanı bazında ise en fazla yolcu İstanbul Atatürk Havalimanı'na gidiyor. Atatürk Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı tüm iç hat yolcularının yüzde 29'unu oluşturuyor. Atatürk Havalimanı'nı sırasıyla Esenboğa ve Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes hava limanları takip ediyor.

TÜRK HALKI UÇMAYI SEVDİ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2003 yılından itibaren sivil havacılığın serbestleştirilmesiyle birlikte hava yolu ulaşımında önemli gelişmeler yaşandığını belirtti.

2003 yılı öncesinde uçak seyahati yapanların sayısının çok az olduğunu ve sadece belli gelir düzeyine sahip kişilerin uçak yolculuğu yapabildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, sivil havacılıkta sağlanan gelişmeler, fiyatların makul düzeye düşmesi, yurdun her köşesine hava limanlarının yapılması sayesinde artık herkesin rahatlıkla uçağa binebildiğini söyledi.

SHGM'nin memnuniyet anketini de değerlendiren Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Türk halkı zaman ve para tasarrufuna önem veriyor. Aynı zamanda da konforlu ve güvenli yolculuk yapma isteğini gösteriyor. Yapılan ankete göre, yüzde 87'lik bir oran hava ulaşımındaki genel gelişmelerden çok memnun. Hava yolunu tercih nedenleri; hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli oluşu şeklinde sıralanıyor. Yapılan bu anket gösteriyor ki, hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Bu alandaki çalışmalarımız başarıya ulaştı, meyvesini vermeye başladı. Türk halkı uçmayı çok sevdi. Havacılık alanındaki gelişmeler ve halkımızın buna gösterdiği ilgi ve takdir bizi de son derece mutlu ediyor."

Anket verilerine göre ilk kez uçağa binenlerin oranının yüzde 8'lere kadar gerilediğini ifade eden Bakan Yıldırım, "2003 yılından sonra ilk kez uçağa binenlerin oranının yüzde 48'lerden yüzde 8'lere gerilemesi Türk Sivil Havacılığı için yola çıkarken koyduğumuz hedeflerin gerçekleştiğinin bir göstergesidir" dedi.

2003 yılı öncesine kadar Türkiye'de iç hatlarda sadece Türk Hava Yolları'nın 2 merkezden 25 noktaya uçuş gerçekleştirildiğini hatırlatan Yıldırım, bugün iç hatlarda 7 hava yolu şirketi tarafından 7 merkezden 48 noktaya uçuş gerçekleştirildiğini belirtti.

Yolcu sayısının da aynı dönemde 8,5 milyondan 120 milyona ulaştığını belirten Yıldırım, "Vatandaşlarımızın hava ulaşımına gösterdikleri teveccühün nedenleri arasında ekonomik güvenli ve hızlı olmasının yanı sıra, her yerden kolayca bu hizmete ulaşılır olmasının da büyük etkisi var" diye konuştu.

SHGM'DEN MEMNUNİYET ANKETİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
SHGM sektörde maaş odeyemeyen sirketler icin ne dusunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR. ~ 11 yıl önce
Tek kelime ile mükemmel, iniş kaydı yapan yabancı hv.yolu şirketlerden belli oluyor, kalite varsa geliyorlar öyle değilmi ?, saygılar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
shgm en sonunda bir is yapti. koskoca anket yapmislar yahu..hala adamlari begenmiyorsunuz, koskoca burkina fasso ile bile sivil havacilik antlasmasi imzaladilar. hala yerip, yerin dibine batiriyorsunuz adamlari. ayip ediyorsunuz arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
NE DENİR BILEMIYORUM AMA. SHGM İLK ONCE KENDISI ICIN MEMNUNIYET ANKETI YAPTIRMALI. DAHA SONRA BASKA ANKETLER YAPTIRSIN. AMA HIC YAPACAKLARINI SANMUYORUM REZILLIKLERI ORTAYA CIKR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sade Vatandaş ~ 11 yıl önce
Şu sektor calisanlari da bir disarida ki insanciklara baksa da gorse nekadar luks icinde, rahat calistiklarini. Artik devir degisti sayin sektor, oyle rahat calisip, cok para alma donemi bitmeli zaten !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana ne ~ 11 yıl önce
sektörde çalışanların paralarını sen mi veriyorsun kaç şirketin var hangileri bunlar sen kim olduğunu sanıyorsunda utanmadan böyle bir yorum yapıyorsun evin nasıl geçindirildiğinden ve hangi saatlerde evde olunabilindiğinden havaalanı çalışma şartlarından habersiz emeğe saygısız kralcı
Sektörde çalışanlar içinde ~ 11 yıl önce
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sektörde Çalışanlar Arasında da bir anket yapsın. Sonuç çok ilginç çıkacak eminim. Sayın Bakanın Açıklamasını O zaman görelim. Bide boş bir sayfa da versinler ki kimin ne halt karıştırdığını yazsın çalışanlar. Hadi Bekliyoruz. Zarf içinde sunarız ...!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendileri için.... ~ 11 yıl önce
SHGM kendi için bir anket yaptırsın bakalım ne çıkacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEKTÖR ~ 11 yıl önce
Sektör çalışanları için de bir anket düzenlesin bakalım ne sonuç çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000