23 Haziran 2008, Pazartesi 11:40:36

SHGM’DEN BİR ANLAŞMA DAHA

Son dönemde Türk sivil havacılığının gelişimine önemli katkılarda bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü; Endonezya ile imzalanan anlaşmayla Türk Hava Yolları, TAV ve MNG gibi şirketlerin de önünü açtı.

D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanında  işbirliğinin tesis edilmesi amacıyla Türkiye’nin öncülüğünde D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Genel Müdürleri Çalışma Grubu toplantısı düzenlendi. Üçüncüsü 17-18 Haziran tarihlerinde Endenozya’da gerçekleştirilen çalışma grubu toplantısı çerçevesinde, Türk Hava Yolları ile PT Garuda Indenosia Havayolu  arasında, TAV ile PT ANGKASA PURA II arasında, MNG ile P.T. GMF AeroAsia arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Denpasar Bali’de düzenlenen toplantıya, Endonezya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ev sahipliği yaptı.  Endonezya Ulaştırma Bakanı, Çalışma Grubu Başkanı Dr. Ali Arıduru, D-8 Ülkeleri Genel Sekreteri Dipo Alam ile birlikte İran, Endonezya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Bangladeş ve Türk Sivil Havacılık Teşkilatları adına üst düzey teknik personel ile üye ülkelerin önde gelen özel sektör temsilcileri de katılımcılar arasındaydı. 

TÜRKİYE ETKİN ROL OYNAYACAK

Ayrıca toplantı sonrasında da üye ülkeler arasında, 2007 yılında D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanında kaynakların birleştirilmesi ile  uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konularında sürdürülebilir işbirliği ve koordinasyonun kurulması konusunda kararlar alındı.  İmzalanan mutabakat zaptına göre alt çalışma gruplarının kurularak üye ülkeler arasında gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Oluşturulan çalışma grupları ise şöyle:

Havacılık Emniyet ve Güvenliği (Koordinatör: Türkiye), Kural Koyucu Aktiviteler ve Yasal Konular ( Koordinatör: Türkiye ve İran), Ticari Konular (Bakım, Hava Alanı ve Terminal yapım ve İşletimi,Yer Hizmetleri, Kiralama ve diğer konular) (Koordinatör: Türkiye ve Endonezya), Hava Seyrüsefer Konuları ve Hava Trafik Yönetimi /(Koordinatör : Türkiye, Pakistan ve İran), Eğitim ve Kapasite Artırımı (Koordinatör: Türkiye), Havacılık Sağlık Bölümü Lisanslandırma Standartları ve Hava Taşımacılığı esnasında bulaşan hastalıkları (Koordinatör: Pakistan ve Türkiye)

SHGM’DEN BİR ANLAŞMA DAHA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000