07 Kasım 2013, Perşembe 14:57:34

SHGM VE IATA 'GÜVENLİ KARGO'DA ANLAŞTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Uluslararası Havayolu Taşımacıları Birliği (IATA) arasında 5 Kasım 2013 tarihinde imzalanan protokol ile Türkiye, "Güvenli Kargo" uygulaması için ilk adımı attı.
  • Ahl kargoda öyle birşey yok bence sallıyorsunuz sabiha gökceni bilmem
  • günaydın SHGM günaydınnnnnnnnnnn yeni mi uyanıyorsun kardeşim SABİHA GÖKÇENDEKİ rezalet diz boyunu aştı kargo uçakları yüklenirken uçakların içinde, altında,anbarlarda gezen adamlar kimler acaba? adam bagaj gönderiyor elinde ne belge var nede bir şey elini kolunu sallaya sallaya uçağa geliyor kimsin nesin diye soran yok.sorduğun zaman verdiği cevaba güleyimmi ağlayayımmı? adam meğerse aksarayda bavul toplayan acentanın adamı çıkıyor.''nerden girdin buraya diye sorduğum zaman işte şurası varya bagajların geçtiği yer oradan girdim''diye kargo anbarını gösteriyor.''neden buraya uçak altına geldin?'' diye sorduğumda'' ben bu bagajların sahibiyim'' diyor. varın gerisini siz hesab edin ey dostlar.ondan sonra güvenlikten bahsediyorlar komik olmayın efendiler.
  • THY nin AHL deki kargo binasına girişte ne müdürler ne de gümrük memurları üstleri aranmadan,x ray den geçmeden, eşyaları x ray cihazına konmadan geçiş yaparlarken siz hangi kargonun hangi güvenliğinden bahsediyorsunuz????

IATA'nın 5-7 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Havacılık Güvenliği Konferansı'nda, IATA Genel Müdürü Tony Tyler ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ tarafından Güvenli Kargo(Security Freight) Projesi'ne yönelik Mutabakat Zaptı imzalandı.

Kargoların kesintisiz akışının sağlanmasını içeren Güvenli Kargo projesi kapsamında havayolu, gönderici, kargo acentesi ve destinasyon üzerinden ülkemizde güvenli kargo tedarik ağı zinciri için gerekli mevzuat ve uygulama altyapısının oluşturulması hedefleniyor. Projenin hayata geçmesi ile de kargo gönderim hızının arttırılmasından,  maliyetlerin düşürülmesine ve kargo güvenliğinin arttırılmasına varıncaya değin çok sayıda kazanım elde edilmesi planlanıyor.

Projenin hedefleri ve ülkemizdeki mevcut durum arasındaki farkların ortaya konulması için öncelikle GAP Analizi yapılacak ve ortalama bir yıllık bir periyotta tespit edilen eksikliklerin giderilmesinin ardından pilot uygulamaya geçilecek. 6 ay sürecek bu aşamanın ardından mevzuat ve uygulama tekrar gözden geçirilerek tüm operasyonlara yaygınlaşması için bir yol haritası veya iş takvimi oluşturulacak.

Projenin süresi ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, IATA güvenli kargo uygulamasının tüm operasyonlara yayılması için yaklaşık 5 yıllık bir zaman öngörüyor. Türkiye'nin ise 2 yıl süre tanınan ilk aşamayı 12 ay içinde tamamlamayarak 2015  yılı sonunda projeyi tümüyle hayata geçirme gibi bir hedefi bulunuyor. Dünya genelinde henüz 11 ülkede yürütülmekte olan projeye biran önce başlanmasının sivil havacılığımızın ileriki dönemki gelişiminin yanısıra ticaret hacmine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, UTİKAD, TOSHİD ve THY'nin katılımı ile gerçekleştirilecek proje süresince IATA tarafından ülkemize ücretsiz bilgi transferi ve danışmanlık desteği de sağlanacak.

SHGM VE IATA 'GÜVENLİ KARGO'DA ANLAŞTI

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ahl kargoda öyle birşey yok bence sallıyorsunuz sabiha gökceni bilmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pala ~ 10 yıl önce
günaydın SHGM günaydınnnnnnnnnnn yeni mi uyanıyorsun kardeşim SABİHA GÖKÇENDEKİ rezalet diz boyunu aştı kargo uçakları yüklenirken uçakların içinde, altında,anbarlarda gezen adamlar kimler acaba? adam bagaj gönderiyor elinde ne belge var nede bir şey elini kolunu sallaya sallaya uçağa geliyor kimsin nesin diye soran yok.sorduğun zaman verdiği cevaba güleyimmi ağlayayımmı? adam meğerse aksarayda bavul toplayan acentanın adamı çıkıyor.''nerden girdin buraya diye sorduğum zaman işte şurası varya bagajların geçtiği yer oradan girdim''diye kargo anbarını gösteriyor.''neden buraya uçak altına geldin?'' diye sorduğumda'' ben bu bagajların sahibiyim'' diyor. varın gerisini siz hesab edin ey dostlar.ondan sonra güvenlikten bahsediyorlar komik olmayın efendiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenli ??? ~ 10 yıl önce
THY nin AHL deki kargo binasına girişte ne müdürler ne de gümrük memurları üstleri aranmadan,x ray den geçmeden, eşyaları x ray cihazına konmadan geçiş yaparlarken siz hangi kargonun hangi güvenliğinden bahsediyorsunuz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000