20 Kasım 2012, Salı 12:21:51

SHGM THY’YE NE TEKLİF ETTİ?

Atatürk Havalimanı’ndaki kapasite sorununun rötarlara sebep olmaması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü düğmeye bastı. SHGM, THY’ye ne teklif etti, bayrak taşıyıcının cevabı ne oldu?
  • Şirketinin yarısı yabancı fonlara ait bir şirket nasıl olurda devlete ait olabiliyor bir bilen açıklasın?
  • BİR SLOT TUTTURULMUŞ GİDİYOR BU SLOT UN ÇIKIŞ YERİ EUROCONTROL DUR ONLAR BAŞLATTI VEDE BUNA PARALEL OLARAK TÜRKİYEDE DE UYGULANMAYA BAŞLANDI. SONRA NE YAPTI ICAO BAKTIKI HAVA TRAFİĞİNDE ÇOK RÖTARLAR OLUYOR RVSM DİYE BİR KURAL KOYDU VE MEVCUT OLAN HAVA TRAFİK SIKIŞIKLILIĞINI MİNİMİZE ETTİ SIRA GELDİ ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA BAĞLI SHGM LERE. BU SIKIŞIKLIK YERDE NASIL GİDERİLECEK? TABİKİ UÇAK İŞLETİCİLİĞİ YAPAN ŞİRKETLERİN FİLO ADETLERİNE PARALEL OLARAK YAPTIĞI TARİFELERİN KARŞILAŞTIRILMASI İLE.ŞİMDİ ÜLKEMİZDE THY TEKTİR O NE DERSE OLUR ZİRA ARKASINDA DEVLET VARDIR ONUN YANINDA İŞLETME YAPAN DİĞER KURULUŞLAR VARDIR SEN THY NİN HER İSTEDİĞİNE TAMAM DERDE DİĞERLERİNE SLOT UN GAZINI FAZLA KAÇIRIRSAN KAVGA BÜYÜR. ATATÜRK SABİHA GÖKÇEN VEDE ÇORLU AL SANA ÜÇ ADET HAVA ALANI YAP DAĞITIMINI BU HAVA ALANLARINA BAK BAKALIM NE SLOT KALACAK NEDE KAVGA. AMA THY BEN TEKİM BENİM HER İSTEDİĞİMİ YAPACAKSIN MANTIĞI İLE GİDİLİRSE GARİBİM DİĞER TAŞIYICILARIN VAY HALİNE. KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEK..
  • Yerde yatan ucak para getirmez. Benim bildigim bir ucagin yeri yerde degil gokte olmali. vesselam
  • NEFFRRETTT EDİYORUM SAW UCUSLARİNDAN..SİRKET TRANSFERİ BİLE SAGLAMİYOR.EVDEN 4 SAAT ONCE CİKİYORUM HALKALİDANN,!!
  • Soyledikleriniz cok mantikli olabilir ama maksat sorunlari cozmekten ziyade rant yaratmak oldugu icin hersey Istanbul'a yapilmaktadir. Ha olur da Lufthansa ipleri eline alir, thy nin kullanmadigi Esb'a bir hub acarsa super olur. Umudumuz almanlarda.
  • en mantıklısı atlas ve onur aır ı saw a yollayıp olusan boslugu thy ye tahsis etmek .su andan thy nın 50 yolcusu transıt floyu oynatmak zor olabılır.atlas ve onur un transıt yolcu trafigi cok yogun degıl nasıl olsa hem saw ın genıs alanını kullana bılırler
  • Birileri Bu Slotlara Göz Koymuş. Social Engineering. ( SE -tanımını merak edenler için - the art of manipulating people / company into expected performing action-s) ......
  • arladaslar thy 200 ucagı thy larınmı ait yoksa kiralıkmı
  • Ticari açıdan baktığınızda, THY'nin şartı çok makul ve daha da önemlisi çok da akıllıca. Bunu istemek de haklı da bana göre. Adil olunması açısından bir oran belirlenir, diyelim ki 20%, tüm şirketler bu oranda uçaklarını SAW'a çeker. 200 uçağın varsa 40 uçak gibi (elbette trafik üzerinden yapılır bu hesap). 10 uçağın varsa da 2 uçak... Adalet bu ama asıl önemlisi THY en büyük rakibinin yoluna taş koyar. Strateji açısından bence oldukca başarılı. (Sakın saldırmayın, THY ile alakam yok, badem bıyıklı falan da değilim)
  • 200. uçakla ilgili haberde de aynısı yapıldı yazmıştık aynı şekilde yine yanlış haber. ATATÜRK HAVALİMANINDA TOPLAM PARK YERİ SADECE 99..... DİR S 1-17 (17)+ 201-226 (26) + 101-112 (12) + R 1-4 (4) +N 1-17 (17) + P 1-4 (4) + M 1-7 (7) + L 1-4 (4) +T 1-6 (6) + F 1-2 (2) TOPLAM: 99

Geçen yıl özellikle Nisan ve Mayıs aylarında etkili olan lodos sebebiyle saatler süren rötarlarla gündeme gelen Atatürk Havalimanı’ndaki sıkışıklık, DHMİ’nin lodoslu havalarda pist yönlerini değiştirmesiyle aşılmıştı.

Ancak buna rağmen belirli bir saatlik kapasitenin üzerine çıkılamaması ve geçen yıldan daha yoğun geçmesi beklenen 2013 yazı öncesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, farklı çözüm arayışları içine girdi.

Atatürk Havalimanı’nın 198 uçaklık park yerine karşılık sadece Türk Hava Yolları filosunda şu anda 200 uçak bulunması ve bu yıl sonuna kadar 203 uçağa erişecek olması, bir an önce tedbir alınması amacıyla yetkilileri harekete geçirdi. THY’nin yanı sıra diğer havayolu şirketlerinin de 2013 yılı yaz aylarına kadar filolarına yeni uçaklar ekleme olasılığını gözönünde bulunduran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları’na önemli bir teklifte bulundu. Daha önce çeşitli zamanlarda Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan tarifeli uçuşlar yapan THY’nin, uçaklarının bir bölümünü Anadolu yakasındaki havalimanına kaydırmasını isteyen SHGM, THY’den şartlı ‘evet’ cevabı aldı. THY’nin, SHGM’ye verdiği cevapta, diğer havayolu şirketlerinin de filosunun bir kısmını kaydırması durumunda kendilerinin de filonun bir bölümünü kaydırabileceğini söylediği ifade edildi.

THY’nin ‘diğer havayolları da gelsin’ teklifine özel havayolu şirketlerinin ne cevap vereceği merakla beklenirken Sabiha Gökçen Havalimanı’nı operasyon merkezi olarak kullanan Pegasus Havayolları’nın rekabet şartlarının ağırlaşacak olmasından dolayı bütün bu gelişmeleri dikkatle takip ettiği kaydedildi.

©AirportHaber Özel

SHGM THY’YE NE TEKLİF ETTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Thy ~ 11 yıl önce
Şirketinin yarısı yabancı fonlara ait bir şirket nasıl olurda devlete ait olabiliyor bir bilen açıklasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAAN ~ 11 yıl önce
BİR SLOT TUTTURULMUŞ GİDİYOR BU SLOT UN ÇIKIŞ YERİ EUROCONTROL DUR ONLAR BAŞLATTI VEDE BUNA PARALEL OLARAK TÜRKİYEDE DE UYGULANMAYA BAŞLANDI. SONRA NE YAPTI ICAO BAKTIKI HAVA TRAFİĞİNDE ÇOK RÖTARLAR OLUYOR RVSM DİYE BİR KURAL KOYDU VE MEVCUT OLAN HAVA TRAFİK SIKIŞIKLILIĞINI MİNİMİZE ETTİ SIRA GELDİ ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA BAĞLI SHGM LERE. BU SIKIŞIKLIK YERDE NASIL GİDERİLECEK? TABİKİ UÇAK İŞLETİCİLİĞİ YAPAN ŞİRKETLERİN FİLO ADETLERİNE PARALEL OLARAK YAPTIĞI TARİFELERİN KARŞILAŞTIRILMASI İLE.ŞİMDİ ÜLKEMİZDE THY TEKTİR O NE DERSE OLUR ZİRA ARKASINDA DEVLET VARDIR ONUN YANINDA İŞLETME YAPAN DİĞER KURULUŞLAR VARDIR SEN THY NİN HER İSTEDİĞİNE TAMAM DERDE DİĞERLERİNE SLOT UN GAZINI FAZLA KAÇIRIRSAN KAVGA BÜYÜR. ATATÜRK SABİHA GÖKÇEN VEDE ÇORLU AL SANA ÜÇ ADET HAVA ALANI YAP DAĞITIMINI BU HAVA ALANLARINA BAK BAKALIM NE SLOT KALACAK NEDE KAVGA. AMA THY BEN TEKİM BENİM HER İSTEDİĞİMİ YAPACAKSIN MANTIĞI İLE GİDİLİRSE GARİBİM DİĞER TAŞIYICILARIN VAY HALİNE. KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yerde yatan ucak para getirmez. Benim bildigim bir ucagin yeri yerde degil gokte olmali. vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neffrreettt ~ 11 yıl önce
NEFFRRETTT EDİYORUM SAW UCUSLARİNDAN..SİRKET TRANSFERİ BİLE SAGLAMİYOR.EVDEN 4 SAAT ONCE CİKİYORUM HALKALİDANN,!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankarali'ya ~ 11 yıl önce
Soyledikleriniz cok mantikli olabilir ama maksat sorunlari cozmekten ziyade rant yaratmak oldugu icin hersey Istanbul'a yapilmaktadir. Ha olur da Lufthansa ipleri eline alir, thy nin kullanmadigi Esb'a bir hub acarsa super olur. Umudumuz almanlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
28_28 ~ 11 yıl önce
en mantıklısı atlas ve onur aır ı saw a yollayıp olusan boslugu thy ye tahsis etmek .su andan thy nın 50 yolcusu transıt floyu oynatmak zor olabılır.atlas ve onur un transıt yolcu trafigi cok yogun degıl nasıl olsa hem saw ın genıs alanını kullana bılırler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En değerli Slotlar ATATÜRK'TE. ~ 11 yıl önce
Birileri Bu Slotlara Göz Koymuş. Social Engineering. ( SE -tanımını merak edenler için - the art of manipulating people / company into expected performing action-s) ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
arladaslar thy 200 ucagı thy larınmı ait yoksa kiralıkmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRBUS ~ 11 yıl önce
THY'de borcu bitmiş olan birkaç tanesi hariç kalanların hepsi kiralık.Uçaklar leasing yöntemiyle uzun yıllara yayılmış taksitlerle ödeme yapılarak alınıyor ve ancak borcu bittiğinde sizin mülkiyetinize geçiyor...
SG ~ 11 yıl önce
Ticari açıdan baktığınızda, THY'nin şartı çok makul ve daha da önemlisi çok da akıllıca. Bunu istemek de haklı da bana göre. Adil olunması açısından bir oran belirlenir, diyelim ki 20%, tüm şirketler bu oranda uçaklarını SAW'a çeker. 200 uçağın varsa 40 uçak gibi (elbette trafik üzerinden yapılır bu hesap). 10 uçağın varsa da 2 uçak... Adalet bu ama asıl önemlisi THY en büyük rakibinin yoluna taş koyar. Strateji açısından bence oldukca başarılı. (Sakın saldırmayın, THY ile alakam yok, badem bıyıklı falan da değilim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mty ~ 11 yıl önce
200. uçakla ilgili haberde de aynısı yapıldı yazmıştık aynı şekilde yine yanlış haber. ATATÜRK HAVALİMANINDA TOPLAM PARK YERİ SADECE 99..... DİR S 1-17 (17)+ 201-226 (26) + 101-112 (12) + R 1-4 (4) +N 1-17 (17) + P 1-4 (4) + M 1-7 (7) + L 1-4 (4) +T 1-6 (6) + F 1-2 (2) TOPLAM: 99

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000