28 Ocak 2013, Pazartesi 10:07:31

SHGM İLE THY ARASINDA KRİZ!

Türk Hava Yolları kadrosunda olmalarına rağmen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde çok kritik görevlerde çalışan 8 çalışan THY yönetiminde krize neden oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ne istedi, Temel Kotil neden karşı çıktı?
  • dediğiniz adamlar uçak mühendisi. size göre bir elinde elinde puro diğer elinde viski top sakallı entel yada emekli asker olursa daha iyi yönetir bu kurumu 2001 e kadar olduğu gibi!
  • kritik görevlerde çalışıyorlarda hani SHGM tarafsızdı tüm şirketlere karşı? Nerede şeffaflık ozaman diğer şirketlerden de eleman çalıştırsınlar. Dışarıda binlerce üniversite mezunu işsiz kaldı ki SHGM kendi personelini ucuza çalıştırıp kaçmasını istiyor. THY personeli için bu kadar uğraşması düşündürücü değil mi?
  • Derken ? FAA de nasil var ?
  • Devir bunlarin devri. Allah yuru ya kulum dedi bu badem biyiklilara.
  • http://www.olay53.com/haber/turk-havaciligi-rizelilere-emanet-31922.htm
  • Rizeliler Türk Havacılığının içine ettiler nihayet... Yeni yeni anlaşılmaya başlandı millet tarafından galiba..Gözünüz aydın... Bu kadar katı şehir milliyetçiliği ve Rizeli akrabalaşma ile kadrolaşan bu kurumun sonu hiçte iyi görünmüyor.
  • dunyada başka bır kurum/ ışletme varmıdır acaba, hem uygulayıcı hem de denetleyıcı olan..
  • Bu işlerin çivisi çıkmış. Geçen hergün herşey daha da kötüye gidiyor. Bildiğim tek birşey var ki böyle gitmez. Çok yakında bu sistem çöker. Ancak kimin üstüne çökecek kim altında kalacak onu da hep birlikte göreceğiz.
  • ona bakarsanız Slot koordinasyon merkezindede THY MNG TAV ONUR AIR ve benzeri gibi çalışanlar var.. orada herhangi bir haksız bir durum varmı.. Sivil havacılıktada aynı şey yapıla bilir.. isteyen şirket adamını göndersin.. böylece her şirketin orada ne olup bittiğinden haberi olur ve böyle dedikodular yapılmaz
  • SHGM nin gercek yuzu bu !

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ndeki kadro yetersizliğine çözüm olarak Türk Hava Yolları’ndan alınan 8 çalışan, iki kurum arasında küçük çaplı krize neden oldu.


AirportHaber’in geçtiğimiz Haziran ayında gündeme getirdiği SHGM’deki THY çalışanları konusu geçtiğimiz günlerde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil’in gündemindeydi.

SHGM’de son derece kritik noktada görev yaptıkları gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan çalışanlar Topçu tarafından geri istendi.

SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi, kadro yetersizliği sebebiyle son derece kritik görevleri yürüten çalışanların THY’ye geri dönmesine karşı çıktı.

Bilal Ekşi ve Hamdi Topçu arasındaki krizde arabulucu THY Genel Müdürü Temel Kotil oldu. Kotil, çalışanların bir süre daha SHGM’de görev yapabileceği yönünde görüş bildirince orta yol bulundu ve kriz aşıldı.

AIRPORTHABER DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Türk sivil havacılığının otoritesi durumundaki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kritik kadrolarında Türk Hava Yolları çalışanlarının görev yapması tepkilere neden olmuştu. Konumu gereği her havayolu şirketine eşit mesafede durması gereken SHGM’de, THY kadrosundan tam 8 çalışan önemli görevleri SHGM adına yerine getiriyor, maaşlarını özel şirket statüsündeki THY'den alıyor.

İşte Airporthaber’in aylar önce gündeme getirdiği o haber:

http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/pes-dedirten-skandal.html
 

SHGM İLE THY ARASINDA KRİZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Rizeli ~ 11 yıl önce
dediğiniz adamlar uçak mühendisi. size göre bir elinde elinde puro diğer elinde viski top sakallı entel yada emekli asker olursa daha iyi yönetir bu kurumu 2001 e kadar olduğu gibi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 11 yıl önce
Hamdi Topçu Türk Havacılığının ilahıdır. O olmazsa THY nin hali harap olur. Eskiyi hatırlayın millet. THY de bir devrim yaşanmaktadır. Yakında süprizleri göreceksiniz... Yolun açık olsun hemşehrim..
THY-SHGM ~ 11 yıl önce
kritik görevlerde çalışıyorlarda hani SHGM tarafsızdı tüm şirketlere karşı? Nerede şeffaflık ozaman diğer şirketlerden de eleman çalıştırsınlar. Dışarıda binlerce üniversite mezunu işsiz kaldı ki SHGM kendi personelini ucuza çalıştırıp kaçmasını istiyor. THY personeli için bu kadar uğraşması düşündürücü değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FAA ~ 11 yıl önce
Derken ? FAA de nasil var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Devir bunlarin devri. Allah yuru ya kulum dedi bu badem biyiklilara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokyuzu Rizelilerden sorulur ~ 11 yıl önce
http://www.olay53.com/haber/turk-havaciligi-rizelilere-emanet-31922.htm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu ~ 11 yıl önce
Rizeliler Türk Havacılığının içine ettiler nihayet... Yeni yeni anlaşılmaya başlandı millet tarafından galiba..Gözünüz aydın... Bu kadar katı şehir milliyetçiliği ve Rizeli akrabalaşma ile kadrolaşan bu kurumun sonu hiçte iyi görünmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakın ~ 11 yıl önce
Sn. Başbakanımız, velinimetimiz daha ne kadar bu adaletsizliklere, aşırı Rize kadrolaşmasına, zalim yönetime bizi reva görecek. Bence , bizleri patavatsızlıklarıyla üzen İdris Naimden kurtardığı gibi bu cendereden de kurtaracaktır yakında inşallah..
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
dunyada başka bır kurum/ ışletme varmıdır acaba, hem uygulayıcı hem de denetleyıcı olan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet var ~ 11 yıl önce
FAA.
Yazık günah ~ 11 yıl önce
Bu işlerin çivisi çıkmış. Geçen hergün herşey daha da kötüye gidiyor. Bildiğim tek birşey var ki böyle gitmez. Çok yakında bu sistem çöker. Ancak kimin üstüne çökecek kim altında kalacak onu da hep birlikte göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne olmuş yani ~ 11 yıl önce
ona bakarsanız Slot koordinasyon merkezindede THY MNG TAV ONUR AIR ve benzeri gibi çalışanlar var.. orada herhangi bir haksız bir durum varmı.. Sivil havacılıktada aynı şey yapıla bilir.. isteyen şirket adamını göndersin.. böylece her şirketin orada ne olup bittiğinden haberi olur ve böyle dedikodular yapılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X-1 ~ 11 yıl önce
SHGM nin gercek yuzu bu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000