17 Mayıs 2013, Cuma 11:44:45

SENDİKAYI YALANLAYAN SAYILAR DHMİ’DEN GELDİ

Türk Hava Yolları’nda grev sebebiyle kaç seferin iptal edildiğine ilişkin farklı iddialar ortaya atılırken Atatürk Havalimanı’ndaki günlük uçak iniş kalkış rakamları, iptal olup olmadığı konusuna ışık tutuyor.
  • geçen ay rizedeki çaykur grevi işçiler olmadan bir günde bitirilmek zorunda kalındı işçi gelmiyorsa greve grek yok işçi gitmiyorsa sendikayada gerek yok tüm sendikalar birleşip bir açıklama yapmalı ve sendikaların kapısına kilit vurmalı gerekçede şöyle denilmeli : Türk insanı sendikayı grev gibi kavramları anlamadığı sevmediği ve katılmadığı için sendikayada grevede gerek yoktur türk işçsininde grevide sendikasıda tam aziz nesinlik ! demokrasiden anlamayan ulusların grevide böyle olur
  • yaşasın mavi sendika akımı
  • Beyni olmayan ama fikri olan arkadaş kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor ama GM ye nasıl girdiği belli değil ! Saygısızlık diz boyu !
  • BEYIN RUMUZU ILE YAZAN ARKADASA TEK BIRSEY DIYORUM..GREVCI PERSONELE "KAPAK" YENI BI ANLAM KAZANDI..GLOBALLY OURS..,
  • Dün ucusa giderken bu iş yerinde grev var diye bir yazı vardı , ne grevi yahu derken orada köşede oturanlar varmış farketmemiştim ne yaptı biliuomusunuz gözcüler başlarını öne eğdiler.. !! Grev yok bu şirkette, şirketimize güwenimiz var.. Ve kimse kimseyi küçümsemesin , her departmanın her çalışanın hakkı var bugünlere gelebilmemize.. Yalanlarınızı, karalamalarınızı, abartılarınıxı yanına alıp , gidin buradan.. Sizin gibilerin bizi korumasına ihtiyacımız yok.. susun artık gidin artık!
  • Eğer genel müdürlükte çalışıyorsan burada mesai saatinde çalışıp şirket için kafa yorman gerekirken lüzumsuz tartışmalar ile zaman kaybederek seninde şirkete vereceğin katkı malum
  • BEYİN rumuzlu haddini aşma terbiyesizligin lüzumu yok sıkıyorsa genel müdürlük önüne grev yapan kardeşlerimizin arasında bunları söyle klavye delikanlıligi yapma
  • BEYİN rumuzlu haddini aşma terbiyesizligin lüzumu yok sıkıyorsa genel müdürlük önüne grev yapan kardeşlerimizin arasında bunları söyle klavye delikanlıligi yapma
  • arkadaşlar seyahat acentası çalışanıyım malum bir çok kestiğimiz uçak biletimiz var, gruplarımız var yolculara önceden bilgi verebilmek için uçuşları hemen hemen an be an takip ediyoruz. takip ettiğimiz süre içinde grev nedeni ile tek bir iptal olan uçuş olmadı ve tek bir yolcudan bile uçuşum iptal oldu şeklinde geri dönüş almadık 2 gündür. bugün 3. gün ve aynı şekilde herhangi bir iptal ve geri dönüş yok. zaten çoğunuzda bu durumu biliyorsunuz sanırım..
  • 305 konusunda, sürekli olarak işten çıkarılanların mağduriyetinin giderilmesi gerektiği şeklinde yorumlar yaptım ama şu an ki sendika bu insanların başına gelene sebep olduğu gibi işe dönüşlerini de imkansız hale getirmek için elinden geleni yaptı. Bir kere sendika üyeleri greve karşıydı sen üyelerine rağmen nasıl grev yapabilirsin hayretler içerisindeyim. THY korku politikasıyla iş yaptırmaya çalışırken, sendika da korku politikasıyla üyelerini greve zorlamaya çalıştı. Burada sakatlık her iki tarafta. Grev saatinde ve greve mütakip havalimanı ve genel müdürlük arasında mekik dokudum polisler haricinde sendikadan 3-5 kişi dışında kimse yoktu. O 3-5 kişi de çalışanlara hiç benzemiyordu. Bu ortamda uçuşa gidenleri kınamak akıllıca bir hareket olmaz. Görüşmelerin sürdüğü 5 ay boyunca hangi çalışanıyla temas kurmuş bu sendika, bilgilendirme yapmak için kimleri aramış sendikaya davet etmiş Uzun lafın kısası yazık oldu, böyle önemli bir koz göz göre göre kaybedildi.

Türk Hava Yolları’nda 15 Mayıs günü saat 03.00’te başlayan grev halen devam ederken grevin etkisinin hissedilip hissedilmediğine yönelik THY ve Hava İş kanadından farklı iddialar ortaya atılıyor.

Hava İş Sendikası, grevin başladığı saatten aynı gün öğlen saatlerine kadar 218 seferin iptal edildiğini açıklarken, THY iddia edilen rakamların gerçeği yansıtmadığı sadece hava muhalefeti ve Yunanistan’daki grev sebebiyle birkaç uçuşun iptal edildiğini öne sürüyor. 

218 uçuşun iptal edilmesi halinde çok sayıda yolcu mağduriyeti ortaya çıkacağı ve bu yolcuların havalimanında protesto gösterileri yapacağını öne süren bazı kaynaklar ise, böyle bir durum yaşanmaması sebebiyle iptal haberlerinin doğru olmadığını kaydediyor. Hava İş’e yakın kaynaklar ise iptal edilen seferlerin sistemden silindiğini, dolayısıyla iptal edilen uçuşların farkedilmediğini iddia ediyor.

GÜNLÜK TRAFİKTE DÜŞÜŞ YOK
Grev sürecinde tarafların nabzını tutan Airporthaber, iddialara ışık tutacak bilgileri kamuoyuna açıklıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden alınan rakamlara göre, son 4 günlük uçuş bilgileri günlük ortalama uçuş sayılarında olağanüstü bir düşüş olmadığını gösteriyor.

Örneğin 13 Mayıs Pazartesi günü günlük uçak trafiği bin 129, 14 Mayıs Salı günü bin 92 iken, 218 uçuşun birden iptal edildiği öne sürülen 15 Mayıs günü toplam uçak trafiği bin 106 olarak ortaya çıkıyor. 16 Mayıs’taki Atatürk Havalimanı’nın günlük uçak sayısı ise diğer günlere oranlar biraz daha yükselerek bin 157 rakamına ulaşıyor.

DHMİ ATATÜRK HAVALİMANI
MAYIS 2013

GÜNLÜK GİDEN GELEN UÇAK İSTATİSTİĞİ

İÇ HATDIŞ HATTOPLAM (İÇ H. + DIŞ H.)GENEL TOPLAM
GÜNLERİNİŞKALKIŞTOPLAMİNİŞKALKIŞTOPLAMİNİŞKALKIŞ
Pazartesi1911913823783697475695601.129
Salı1921873793613527135535391.092
Çarşamba1921943863543667205465601.106
Perşembe2072114183693707395765811.157
TOPLAM7827831.5651.4621.4572.9192.2442.2404.484


©airporthaber.com

SENDİKAYI YALANLAYAN SAYILAR DHMİ’DEN GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

a.nesin ~ 11 yıl önce
geçen ay rizedeki çaykur grevi işçiler olmadan bir günde bitirilmek zorunda kalındı işçi gelmiyorsa greve grek yok işçi gitmiyorsa sendikayada gerek yok tüm sendikalar birleşip bir açıklama yapmalı ve sendikaların kapısına kilit vurmalı gerekçede şöyle denilmeli : Türk insanı sendikayı grev gibi kavramları anlamadığı sevmediği ve katılmadığı için sendikayada grevede gerek yoktur türk işçsininde grevide sendikasıda tam aziz nesinlik ! demokrasiden anlamayan ulusların grevide böyle olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burban ~ 11 yıl önce
yaşasın mavi sendika akımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyinsiz ~ 11 yıl önce
Beyni olmayan ama fikri olan arkadaş kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor ama GM ye nasıl girdiği belli değil ! Saygısızlık diz boyu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
BEYIN RUMUZU ILE YAZAN ARKADASA TEK BIRSEY DIYORUM..GREVCI PERSONELE "KAPAK" YENI BI ANLAM KAZANDI..GLOBALLY OURS..,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstifa ~ 11 yıl önce
Dün ucusa giderken bu iş yerinde grev var diye bir yazı vardı , ne grevi yahu derken orada köşede oturanlar varmış farketmemiştim ne yaptı biliuomusunuz gözcüler başlarını öne eğdiler.. !! Grev yok bu şirkette, şirketimize güwenimiz var.. Ve kimse kimseyi küçümsemesin , her departmanın her çalışanın hakkı var bugünlere gelebilmemize.. Yalanlarınızı, karalamalarınızı, abartılarınıxı yanına alıp , gidin buradan.. Sizin gibilerin bizi korumasına ihtiyacımız yok.. susun artık gidin artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEYİN'E ~ 11 yıl önce
Eğer genel müdürlükte çalışıyorsan burada mesai saatinde çalışıp şirket için kafa yorman gerekirken lüzumsuz tartışmalar ile zaman kaybederek seninde şirkete vereceğin katkı malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİYOTİN ~ 11 yıl önce
BEYİN rumuzlu haddini aşma terbiyesizligin lüzumu yok sıkıyorsa genel müdürlük önüne grev yapan kardeşlerimizin arasında bunları söyle klavye delikanlıligi yapma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİYOTİN ~ 11 yıl önce
BEYİN rumuzlu haddini aşma terbiyesizligin lüzumu yok sıkıyorsa genel müdürlük önüne grev yapan kardeşlerimizin arasında bunları söyle klavye delikanlıligi yapma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iptal ile ilgili ~ 11 yıl önce
arkadaşlar seyahat acentası çalışanıyım malum bir çok kestiğimiz uçak biletimiz var, gruplarımız var yolculara önceden bilgi verebilmek için uçuşları hemen hemen an be an takip ediyoruz. takip ettiğimiz süre içinde grev nedeni ile tek bir iptal olan uçuş olmadı ve tek bir yolcudan bile uçuşum iptal oldu şeklinde geri dönüş almadık 2 gündür. bugün 3. gün ve aynı şekilde herhangi bir iptal ve geri dönüş yok. zaten çoğunuzda bu durumu biliyorsunuz sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik oldu ~ 11 yıl önce
sendika cok komik durumlara dustu bu kadar basit bir durumu bile yönetmekten acizler hayret bir sey
Emre yorum 1 ~ 11 yıl önce
305 konusunda, sürekli olarak işten çıkarılanların mağduriyetinin giderilmesi gerektiği şeklinde yorumlar yaptım ama şu an ki sendika bu insanların başına gelene sebep olduğu gibi işe dönüşlerini de imkansız hale getirmek için elinden geleni yaptı. Bir kere sendika üyeleri greve karşıydı sen üyelerine rağmen nasıl grev yapabilirsin hayretler içerisindeyim. THY korku politikasıyla iş yaptırmaya çalışırken, sendika da korku politikasıyla üyelerini greve zorlamaya çalıştı. Burada sakatlık her iki tarafta. Grev saatinde ve greve mütakip havalimanı ve genel müdürlük arasında mekik dokudum polisler haricinde sendikadan 3-5 kişi dışında kimse yoktu. O 3-5 kişi de çalışanlara hiç benzemiyordu. Bu ortamda uçuşa gidenleri kınamak akıllıca bir hareket olmaz. Görüşmelerin sürdüğü 5 ay boyunca hangi çalışanıyla temas kurmuş bu sendika, bilgilendirme yapmak için kimleri aramış sendikaya davet etmiş Uzun lafın kısası yazık oldu, böyle önemli bir koz göz göre göre kaybedildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000