05 Aralık 2016, Pazartesi 13:00:40

'Sendikaya üye olduk işten çıkarıldık'

Geçtiğimiz ay işten çıkarılan 123 THY Do&Co çalışanlarından biri yaşanılan süreci ve işten çıkarılma sebeplerini anlattı.
  • Daha dune kadae sirket yalakaligi yapan, is arkadaslarini ezmeye calisan insanlarin kovulduktan sonra gelip burda insanlari yalakalikla suclamasi da ironik. Dune kadar en buyuk sirket yalakasi o 122 kisiden one cikanlardi simdi sirket kotu oldu? Yalan yanlis bilgilerle kamuoyu yaratmaya calisiyorsunuz. Aranizda uzuldugum arkadaslarim cok ama bu isin basindakilere gram uzulmuyorum.
  • Yorumları okudumda, ŞEF OLMUŞSUNUZ, MEMUR OLMUŞSUNUZ, AMİR OLMUŞSUNUZ AMA İNSAN OLAMAMIŞSINIZ! ADAM OLMAK ŞÖYLE DURSUN! Sanki amirin,memurun babasının uçağı; şefler köle! Keşke biraz empati yapabilip,şu birbirinizle uğraşacağınız zamanı kendinizi geliştirmeye ayırsaydınız! Yazık gerçekten..
  • Bırakın işlerini yapsınlar bugün yalakalık yapa yapa aldıkları pozisyonların bundan belki bir kaç yıl sonra bir işe yaramadıklarını gördüklerinde halinizi çok merak ediyorum. Daha agzın süt kokuyor ilk iş tecrübesi olan bir yerde böyle CEO olmak triplerine giren arkadaşlara söylüyorum. Gün gelir bu iş yüzünden burun kıvırdığınız adamların yanına tıpış tıpış gelmek zorunda kalırsınız. BİLİYORUM ZOR OLACAK AMA AZ BUÇUK DELİKANLI OLUN YALAKA OLMAYIn. Kabuklu yemişi sevdiğiniz ortada. Anlamadığım bir konuda bu km lere ne oluyor hayır yani uçaktaki amacı yolcu güvenliği purserı yalamak kaptana çay servisi yapan kişiler neden burada çığırtkanlık yapıyorlar anlamış değilim. Aklımda deli sorular. Biz sizi muhattap almamamıza rağmen neden kime bu tafranız ? Sakin olun yani 10 first uçmuşsun bir 10 daha uçsan gene insan değilsin. Bar trolleyini kuramayan insanlar meydanı boş bulunca atıp tutuyorlar. Yıllardır amir veya memursun hala limonun nereden çıktığını bilmiyorsun. Biraz da bunu düşün.
  • Yorumları okuyunca ne kadar üzücü, her insanın çalışma koşulları aynı olmalı. Hakettiği çalışmanın karşılığını kuruşu kuruşuna almalıdır. Hak hukuk yiyen insanlarla dolmuş etrafımız. Az paraya çok iş yaptırarak kul hakkı yemiş oluyorsunuz umarım sizin kazandığınız paralar bereketli olmaz hayrını görmeyin o kadar.
  • Lütfen bırakın işimizi yapalım.
  • Orda 7-8 saat yazıyor derken ücretlendirme politikasından bahsediliyor yaptığın o kadar mesai hiç olduğu gibi uçuş saatindende çalınıyor..örneğin 2-3.5 saatbarası uçuş ta 2 saat uçsanda aynı oarayı alıyorsun 3.5 saat uçsanda anladın ? Üstünlüğe gelince eminim üstünsün sen arkadaşım yaptığın yorumlarda bunu gayet belli ediyorsun
  • Km arkadaslar sizin yorgunlugunuz kafanizin calismamasindan kaynaklaniyo, oda sizin kezbanliginiz..ing desen yok zaten, kitaptan anons bile okuyamiyosunuz,suratlar bes karis isinizi ne kadar severek yaptiginiz ortada, guzelim zannediyosunuz ama nerdeeee, erkek km da bir o kadar krosunuz.flying chefler sizin poponuzu toparlamaktan helak oldu.
  • Ya sacmalamis cok fazla km arkadaslarim size yalvariyorum bu arkadasin saf sozlerine dikkat etmeyin AMAC BELLI ortam karistirmak
  • Sizin gibi idealist insanlari gordukce,insanin kaybolan umutlari yeseriyor.herkesin sizin gibi hakkini arayacak cesareti olsaymis keske.simdi burda farkli haberler yapiliyor olurdu.
  • Keske bu kadar yalan dolan seyler yazmasaydin hakliyken haksiz durumuna dusmussun. Ayip gercekten.

Geçtiğimiz ay işten çıkarılan 123 THY Do&Co çalışanlarından biri yaşanılan süreci ve işten çıkarılma sebeplerini anlattı.

Sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını iddia eden bir Do&Co personeli, '12-13 saat çalışıyorduk ama şirket 7-8 saat olarak hesaplıyordu' dedi.

İşte Haber Sol'a neler yaşadıklarını anlatan Do&Co çalışanının o ifadeleri:

THY Do&Co’da çalışıyordunuz işten atılana dek. Bize şirketten bahseder misiniz? THY’nin ikram şirketi deniyor, yani bir taşeron şirket mi?

Aslında tam olarak bir taşeron şirket olarak nitelendiremeyiz, THY ortaklı bir şirket. Ana iş kolu yolculuk esnasında seyahat eden kişilere yeme içme hizmeti sağlamak. Bizler, yani ‘flying chef' ve ‘flying service chef’ler uçak içerisinde yolculara hizmet eder ve Do&Co firmasının ürünlerinin kalitesini denetleyerek THY yolcularına sunarız.

Bizim için sorunun başladığı noktayı şöyle açıklayabiliriz, normal şartlarda bir uçucu personelin havada maruz kaldığı yoğun basınç farklılığı nedeniyle  mesai kısıtlaması bulunuyor. Sivil havacılık kuralları gereğince bu böyle. Fakat bizler mesai kavramının olmadığı ve kabin içerisinde bir kabin memuruna oranla  neredeyse 2 kat daha fazla yoğunlukta görev alıp aynı zamanda kabin personelinin zorunlu istirahat ettiği sürelerde şirket içerisinde veya çeşitli yerlerde görevlendiriliyoruz. Örneğin bir kabin memuru aylık maksimum 110 saat uçabilirken bizim uçuş saatlerimiz 120 ile 130 saati bulabiliyor. Artı olarak yerde şirket için de görevlendiriliyoruz. Kabin memuruna oranla daha az ücretlendiriliyor yaptığımız iş. Yani taşeronluğun başladığı nokta, uçak içerisindeki ucuz işçiliğiniz ve mesai kısıtlaması olmadan uçmanız oluyor.

Kimler çalışıyor bu şirkette, hangi meslek grupları?

Bizim departmanımızda genellikle turizm sektöründe aktif çalışma tecrübesi olan kişiler yer alıyordu. Fakat şirketin işe alım kriteri kişilerin iyi derecede İngilizce bilmesi ve yurt dışında bulunma  koşullarını sağlaması. Bir çok lisans hatta yüksek lisans mezunu kişi çalışıyordu.

'TOPLAM 12-13 SAAT ÇALIŞIRIZ, ŞİRKET 7-8 SAAT HESAPLAR'

Peki çalışma koşulları nasıldı. Kaç saat çalışıyordunuz, mesailer, izinler nasıl planlanıyordu?

Çalışma koşullarımız havacılık sektöründe yer almamıza rağmen havacı haklarından faydalanamadığımız için çok ağırdı. Örneğin okyanus ötesi bir uçuş yapan kabin memuru aradaki saat farkından dolayı ekstra  istirahat süresi yapabilirken bizler bu sürelerde yer çalışmalarında mutfak ve THY cıp lounge (havaalanlarındaki özel salonlar) da çalışmak üzere görevlendiriliyorduk. Çalışma saatlerimiz uçuşun süresine göre değişiklik gösteriyor. Buradaki usulsüzlüğe şöyle değinebilirim. Bir kabin memuru görevli olduğu uçuşa gitmek için alana geldiğinde mesaisi hesaplanmaya başlanırken, bizlerin mesaileri yalnızca uçağın havada geçirdiği süre kadar değerlendiriliyordu. Dolayısıyla yaptığımız işte, uçuşa göre parça başı ücretlendirme sağlanıyordu. Örneğin bir Londra uçuşuna giderken uçağın kalkış saatinden 2 saat önce alana geliyor havada ve uçağın içerisinde ortalama 9 saat vakit geçiriyor, uçak yere indikten sonra yolcu uğurlama, uçağın taksi süresi ve benzeri işlemleri de hesaba koyarsak ortalama bir uçuşta 12 ile 13 saat çalışıyorduk. Fakat toplam çalışma süremiz uçağın havada kalma süresi olarak hesaplandığından, kağıt üzerinde 7 ile 8 saat çalışmış gibi gösteriliyorduk. Bu süre bir Amerika uçuşunda çok daha uzun mesai dilimlerine ulaşabiliyordu.

'BİR OTELE ÇAĞRILIP İŞTEN ATILDIK'

Ve bir gün işten atıldınız... Nasıl oldu, süreci bize anlatabilir misiniz?

İşin başından itibaren bir mobbing söz konusuydu. Özellikle yöneticilerin bize karşı tutumu ”maaşınız zamanında yatıyor sigortanınız işliyor daha ne istiyorsunuz, isteyen gidebilir kapı orada” şeklindeydi ve bu gibi olumsuz söylemler bizleri devamlı olarak hak arayışına itiyordu. O kadar ki artık süregelen durumda bir çok arkadaşımız meslek hastalıklarına maruz kalıyor ve çeşitli sağlık problemleri yaşıyordu fakat şirket tarafından  minimum eleman gücüyle maksimum kazanç elde etme politikası rapor alan arkadaşlarımızın savunmalarının alınmasına neden oluyordu. Örneğin rapor alan arkadaşlarımız şirkete çağrılıyor, yöneticiler ve insan kaynakları departmanı tarafından sahte rapor aldıklarına dair bildiri imzalatılmaya çalışılıyordu. Dolayısıyla şirket gözünde rapor alan kişi verimsiz olduğu için tazminatsız çıkış verilme sağlanma politikası güdülüyordu. Yaşanan bu ve benzeri durumlar beni ve arkadaşlarımı, örgütlü bir güce sahip olmamız ve var olan haklarımızı koruma iç güdüsüyle ne yapabiliriz sorusunu doğurdu. Bizler de  sendikalaşma sürecine karar verdik ve arkamızda kararlı bir şekilde durucak özgür bir sendika arayışına girdik. Süreç neticesinde DİSK ile anlaştık, çok kısa bir süre içerisinde bir çok arkadaşımız örgütlenmeye başlayıp üyeliklerini gerçekleştirmeye başladılar. Fakat içimizden bir çalışma arkadaşımızın sendikalaşma yolunda kurduğumuz whatsapp gurubundaki isim listesini şirkete vermesi akabinde, boş günümde eşim ve bebeğimle vakit geçirirken acil bir şekilde  departman yöneticim tarafından bir konuyu görüşmek üzere  şirkete çağırıldım. Şirket lobisinde yaklaşık 2 saat bekletildikten sonra iş sözleşmemin piyasadaki daralma nedeniyle feshedildiği söylendi. Ertesi gün sendikaya üye olan ve üyeliklerini gerçekleştirmeye çalışan 122 mesai arkadaşım şirket yönetimi tarafından bir otelde toplandı. Hatta yıllık izinde olanları, görevleri bulunanların görevleri alınarak, telefon veya mail yoluyla ulaşarak durumdan haberi olmayan arkadaşlarımızın 1 gün içerisinde iş sözleşmeleri bir otel toplantı odasında aynı gerekçeyle feshedildi.

'ÖNCÜ ROL ALDIĞIM İÇİN İLK BEN GÖNDERİLDİM'

Peki sizi neden arkadaşlarınızdan bir gün önce işten çıkardılar?

Sendikal örgütlenmede öncü rol almam, şirketin benim üzerimden geride kalan çalışanlara göz dağı vermek istemesi nedeniyle. Çünkü en eski çalışanlardan biriyim ve takım lideri olarak diğer çalışanlardan görevim gereği şirkete daha yakın konumda olan birisiydim. Şirket takım lideri olarak değerlendirdiği kişileri, Do&Co'nun merkezinin bulunduğu Viyana'ya oryantasyona gönderiyor ve maliyeti yüksek olan kişisel gelişim kurslarına kayıt ettirerek yatırım yapıyor. İlk beni göndererek sendikalaşma  sürecinde diğer çalışanları tedirgin etmeyi amaçladıklarını söyleyebilirim.

'EĞİTİM SEVİYESİ BU KADAR YÜKSEK İNSANLAR, NASIL HAKLARINA SAHİP ÇIKMAK İSTEMEZ?'

Ülkemizde sendikalaşma oranları çok düşük, şirket çalışanlarını sendikalaşmaya iten bahsettiğiniz koşullar olmalı...

Şirket içerisinde sendika sözünü ağzımıza almamız bile işten çıkarılmak için yeterli bir sebepti, Öyle ki bir arkadaşımız sırf kişilerin sendikaya üye olmalarının yasal bir hak olduğunu dile getiren bir mail atması sonucu 2014 yılında işini kaybetti. Maalesef ülkemizde sendikaya üye olmanın yasa dışı bir durum olduğuna dair toplumsal bir kanı. Bizlerin de anlamakta güçlük çektiği konu, nasıl olur da bir departmanda eğitim seviyesi bu kadar yüksek olurken bireylerin çalışma haklarına sahip çıkmak istemedikleriydi.

Şimdi ne yapıyorsunuz, bir hak arama süreci devam ediyor mu sizin için?

Do&Co firması bizleri piyasadaki daralmayı ve şirket içerisinde uygun başka bir pozisyon öneremeyişini gerekçe göstererek iş sözleşmemizi feshettiğini bildiriyor. Fakat işe alım sürecini hala devam ettiriyor . Bizler 4 yıldan beri bu işe değer katan, sahip çıkan insanlarız . Öyleki  THY firmasına uçak içerisinde doğru bir şekilde hazırlayıp yolculara sunduğumuz ürünlerle 4 yıl üst üste Avrupa’nın en iyi business class ikram ödülünü kazandırmada önemli bir rol aldık. İşine bu kadar çok değer verip emeğimizin karşılığını daha iyi şartlarda çalışma imkanı almayı hak etmek yerine bir otele ne için çağrıldığımızı bilmeden işten çıkarıldık. Dava süreçlerimizi başlattık, umuyoruz hepimiz daha iyi koşullarda işlerimize iade ediliriz. 

'ÇALIŞANLARDAN TEK RİCAM, KORKMASINLAR'

Sizin söylemek istedikleriniz olmalı, söyleşimizi sizin sözlerinizle bitirelim.

Bizler işimize değer katan çalışanlardık. Herhangi  bir dönem içerisinde  aksaklık yada performans düşüklüğüm olmadı hatta yükselen bir grafik sergiliyordum şirket tarafından takım lideri olarak görevlendirildim. İşten çıkarılma nedenimin, yasal hakkım olan sendikalaşma faaliyeti yürütmek oluşu günümüz çalışma şartlarının işçiler için ne kadar kötü bir dönemden geçtiğinin göstergesidir. İşten çıkarıldıktan sonra bana bağlı olarak çalışan bir takım üyesinin söylediği cümleleri sizinle paylaşmak isterim.Şöyle bir mesaj atmıştı; “Mesaj atacağım hep şefim diye başlıyorum sonra gerisini getiremiyorum, ben kendi grup arkadaşlarımdan ne kadar üzgün olduğumuzu görebiliyorum ama eminim sizi tanıyan herkesin içi hala buruk , bunca zaman gerek abi gerek kardeş gerek öğretmen oldunuz kimseyi arayamayacağımız zaman da aklımıza gelen tek adam gibi adamdınız, inanın her uçuşa gidişimizde aklımızdasınız. bugüne kadar harcadığınız emek ve doğru rol modelliğiniz için teşekkür ederim umuyorum ki her şey çok daha güzel olur bundan sonrası için.”

Bu süreçte mağdur olan arkadaşlarımızla birlikte mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çalışmaya devam eden arkadaşlarımdan tek ricam korkmasınlar .

'Sendikaya üye olduk işten çıkarıldık'

Yorumlar Tüm Yorumlar (109)

Sirketciler ~ 7 yıl önce
Daha dune kadae sirket yalakaligi yapan, is arkadaslarini ezmeye calisan insanlarin kovulduktan sonra gelip burda insanlari yalakalikla suclamasi da ironik. Dune kadar en buyuk sirket yalakasi o 122 kisiden one cikanlardi simdi sirket kotu oldu? Yalan yanlis bilgilerle kamuoyu yaratmaya calisiyorsunuz. Aranizda uzuldugum arkadaslarim cok ama bu isin basindakilere gram uzulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Martian ~ 7 yıl önce
Yorumları okudumda, ŞEF OLMUŞSUNUZ, MEMUR OLMUŞSUNUZ, AMİR OLMUŞSUNUZ AMA İNSAN OLAMAMIŞSINIZ! ADAM OLMAK ŞÖYLE DURSUN! Sanki amirin,memurun babasının uçağı; şefler köle! Keşke biraz empati yapabilip,şu birbirinizle uğraşacağınız zamanı kendinizi geliştirmeye ayırsaydınız! Yazık gerçekten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 7 yıl önce
Bırakın işlerini yapsınlar bugün yalakalık yapa yapa aldıkları pozisyonların bundan belki bir kaç yıl sonra bir işe yaramadıklarını gördüklerinde halinizi çok merak ediyorum. Daha agzın süt kokuyor ilk iş tecrübesi olan bir yerde böyle CEO olmak triplerine giren arkadaşlara söylüyorum. Gün gelir bu iş yüzünden burun kıvırdığınız adamların yanına tıpış tıpış gelmek zorunda kalırsınız. BİLİYORUM ZOR OLACAK AMA AZ BUÇUK DELİKANLI OLUN YALAKA OLMAYIn. Kabuklu yemişi sevdiğiniz ortada. Anlamadığım bir konuda bu km lere ne oluyor hayır yani uçaktaki amacı yolcu güvenliği purserı yalamak kaptana çay servisi yapan kişiler neden burada çığırtkanlık yapıyorlar anlamış değilim. Aklımda deli sorular. Biz sizi muhattap almamamıza rağmen neden kime bu tafranız ? Sakin olun yani 10 first uçmuşsun bir 10 daha uçsan gene insan değilsin. Bar trolleyini kuramayan insanlar meydanı boş bulunca atıp tutuyorlar. Yıllardır amir veya memursun hala limonun nereden çıktığını bilmiyorsun. Biraz da bunu düşün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne rezil çamur ~ 7 yıl önce
edepsiz seysin sen be. millete laf edeceğine o yav şak ağzını topla
Ah canım yalnız onu öyle yapmıyoruz ~ 7 yıl önce
Ne oldu zoruna gitti galiba ben yazdıklarım arkasındayım. Bu şirkette CEO olacam diye yapmadığı yalakalık yav şaklık yapan insan çok var . Belki yaran var ki gocunuyorsun aslanım
isimsiz ~ 7 yıl önce
Yorumları okuyunca ne kadar üzücü, her insanın çalışma koşulları aynı olmalı. Hakettiği çalışmanın karşılığını kuruşu kuruşuna almalıdır. Hak hukuk yiyen insanlarla dolmuş etrafımız. Az paraya çok iş yaptırarak kul hakkı yemiş oluyorsunuz umarım sizin kazandığınız paralar bereketli olmaz hayrını görmeyin o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 7 yıl önce
Lütfen bırakın işimizi yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
123 ~ 7 yıl önce
Orda 7-8 saat yazıyor derken ücretlendirme politikasından bahsediliyor yaptığın o kadar mesai hiç olduğu gibi uçuş saatindende çalınıyor..örneğin 2-3.5 saatbarası uçuş ta 2 saat uçsanda aynı oarayı alıyorsun 3.5 saat uçsanda anladın ? Üstünlüğe gelince eminim üstünsün sen arkadaşım yaptığın yorumlarda bunu gayet belli ediyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Audio ~ 7 yıl önce
Km arkadaslar sizin yorgunlugunuz kafanizin calismamasindan kaynaklaniyo, oda sizin kezbanliginiz..ing desen yok zaten, kitaptan anons bile okuyamiyosunuz,suratlar bes karis isinizi ne kadar severek yaptiginiz ortada, guzelim zannediyosunuz ama nerdeeee, erkek km da bir o kadar krosunuz.flying chefler sizin poponuzu toparlamaktan helak oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ezik ~ 7 yıl önce
senin adina cok üzüldüm
Chef Onboard ~ 7 yıl önce
Ya sacmalamis cok fazla km arkadaslarim size yalvariyorum bu arkadasin saf sozlerine dikkat etmeyin AMAC BELLI ortam karistirmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chefmiş ! ~ 7 yıl önce
Hadi amirine bi orta kahve yap sen canım buralarda işin yok senin ,koş bak km1 inde seni çağırıyo arkadan tepsi toplanacak hayde haydeeee,vasıfsız yalaka seni...
Chef ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Helal olsun cocuklar ~ 7 yıl önce
Sizin gibi idealist insanlari gordukce,insanin kaybolan umutlari yeseriyor.herkesin sizin gibi hakkini arayacak cesareti olsaymis keske.simdi burda farkli haberler yapiliyor olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fsc ~ 7 yıl önce
Keske bu kadar yalan dolan seyler yazmasaydin hakliyken haksiz durumuna dusmussun. Ayip gercekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000