24 Eylül 2009, Perşembe 09:35:57

Sendika seçimlerinin ardında Pegasus mu var?

Yaklaşan Hava-İş Sendikası seçimlerinin arkasında Pegasus Havayolları’nın olduğu senaryosu konuşulmaya başlandı. İşte senaryonun ayrıntıları…
  • Onu bunu bilmem ...diye başlayan yorumu yazan harbiden de birşey bilmediğin belli... Bahadır iyi midir hoş mudur uçağını nasıl kulanır bunları sorgulayan yada konuşan kim ??? O bir sendikacı ama meslekdaşlarının sendikalı olup olmamasıyla uzaktan yakından ilgisi yok maalesef ..ve yanlışlık da burada zaten.Sendika sendika diye çığırtkanlık yapan , sendikanın temsilcisi olan birisin böyle susukun puskun kalmasının altında yatan neden nedir ??
  • Onu bunu bilmem. İki hafta önce Kaptan Bahadır Altan ile ECN-SAW arası yolcu olarak uçtum. Gerçekten çok mükemmel kullanıyor. Uçuş sırasında bizi sürekli bilgilendirdi. Oldukça da kibardı.
  • Bahadır delikanlı mı değil mi konu bu değil ki . Adm kendisi sendikalı ama başka da sendikalı pilot yok özel şirketlerde. Bu hiç mi rahatsız etmez kendisini. ? Bu nasıl sendikacılıkdır? Ondan başka yüzlerce sendikalı var ama hiçbirini görmüyoruz basında .Varsa yoksa Bahadır.. Neden ? Çünkü kendi de söylüyor ben temsilciyim diye.. Eeee o zaman temsil et sendikanı , tanıt etrafına, yeni üyeler kazandır ... Değil mi ? Pegasus a girdikten sonra o da sistemin zincirine dahil oldu ve GIK ı çıkmıyor.Bu nasıl sendikacılıktır ? Sen tek başınasendikalı olup bir şirketde görev yapacaksın ama etrafında bir tek sendikalı olmayacak? Pega
  • bahadr kaptan delikanli adamdir boyle filfotolara gelmez cin ali bence avcunu yalar thy rekabet etmek icin 40 fırın ekmek yemesi lazim pegasusun once baglantılı sefer yapmayı ogrensin herkeze saygılar
  • maşallah bu camianın dışındasın ama bu taraf diğer taraf diye hangi sitelerin olduğunu da iyi biliyorsun !!
  • bahadır kaptan oyle sanıldıgı gıbı cokta yureklı degıl thy de ıs bırakma yapılacagı gun kendını ısten attırmıstır bunuda arastırın gercek oldugunu goreceksınız oyle pekde pesınden gıdılecek bırı degıl gıbı gelıyor bana
  • RUMUZ la yazı yazmayı ilke kabul eden bir sitede yazı yazan bir kişinin ( yada onunla aynı paralelde olan ) cevap vermek için kimlik sorgulaması ne kadar saçma !!! Küfür yok hakaret yok kişisel mal varlığını yada vergi kayıtlarını istemek yok !! soru basit ama cevap verecek yürek yok..!!!
  • ben bu camianın dışındayım ama sık uçtuğum için bu sayfaları izliyorum...yine bu tarafta veya diğer tarafta böyle bir yorum okuduğumu hatırlıyorum, çok da emin değilim, ancak bu soruları kimliğinizle sorarsanız beklediğiniz şeffaf cevapları alırsınız sanırım..
  • Her kesin bir fiyatı olduğunu düşünebilirsiniz ama burada söz konusu olan insanı tanımayan lütfen yorum yapmasın. Onu hiç kimse küçük hesaplı ayak oyunlarına sürükleyemez.
  • Aşağıdaki yazıyı diğer sitedeki habere yazdım ama yayınlamadılar !! Sn B.Altan.Siz tek başınıza TÜM Türkiye deki ÖZEL havayolları içersindeki ilk ve TEK sendikalı pilotsunuz.10 yıllık sendika temsilciliğinizi yaptığınızı söylüyorsunuz. halen de temsilcisiniz ve sendika üyesisiniz. Çalıştığınız Pegasus şirketinde diğer arkadaşlarınızın meslekdaşlarınızın sendikalı olmaması sizi rahatsız etmiyor mu ?? Bu konuda bir çalışmanız var mı ? Çabanız var mı ? Gökkkuşağı yada başka bir oluşum özel şirket çalışanlarını sendikalı yapabilecek midir ? Bu konuları kendi köşenizde de şimdiye kadar H:Ç dile getirmemiş olmanızın da ayrıca bir nedeni(!) var mıdır? Şeffalığı savunduğunuzu söylüyorsunuz.Bu soruları da şeffalıkla cevaplamanızı beklerim.

Pegasus Havayolları, Türk Havayolları’ndan ayrılmak durumunda kalan Kaptan Pilot Bahadır Altan’ı işe aldı. Ali Sabancı’nın şirketi Pegasus Havayolları kaptan Pilot Bahadır Altan’ı işe alırken Hava-İş Sendikası’nda temsilci olduğunu biliyordu. Pegasus Havayolları’nda uçmaya başlayan Bahadır Altan’ın Hava-İş Sendikası’ndaki üyeliğinin devam etmesi gözlerden kaçmadı. Gözlerden kaçmayan bir başka şey ise Bahadır Altan’ın THY’de ısrarla vurguladığı dinlenme sürelerinin kısa olması ile ilgili görüşünü Pegasus Havayolları’nda savunamadı. Pegasus Havayolları’ndan da sendikaya üye kaydedemedi.

Konuşulan senaryoya göre Pegasus Havayolları Bahadır Altan’ı kaptan açığını gidermek için işe almadı. Peki, neden aldı? İddialara göre sendika seçimlerinde Pegasus Havayolları sendika seçimlerinde Bahadır Altan’ı sendika başkanı olması için teşvik ediyor. Altan’ın seçimleri kazanması halinde THY’de bilhassa uçucu ekipler üzerinde etkisi bulunan Bahadır Altan’ın Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaz bir tavır sergileyerek THY’yi zor durumda bırakacak. Uçucu ekiplerin sorunlarını öne sürerek iş yavaşlatma ve greve gitme gibi hakları kullanacak.

THY’nin son zamanlardaki atakları ve bilhassa Pegasus’un Sunekspres Havayolları ve Anadolu JET ile Sabiha gökçende konuşlanmasının yanı sıra THY’ninde oradan seferlere başlaması Pegasus’u çok zorlayacağı kesin.

THY ile rekabet edemeyeceğini bilen Pegasus yönetimi, son çareyi “eğer rakibini yenemeyeceksen onu yavaşlatacak ve yıpratarak piyasayı kapacaksın” taktiğini oynayacağı ifade ediliyor. Tamamen yasal olan bu sistemdeki aktörün ise Bahadır Altan olacağı belirtiliyor.

Her ne kadar komplo teorisi olarak görünen bu senaryolar, aslına bakacak olursanız yapılmayacak ve uygulanamayacak bir proje gibi görünmüyor. Ülkemizdeki pilot sorunu nedeniyle THY’nin de her hangi bir eylemde diğer personelde yaptığı gibi listelerle pilot çıkarması pek düşünülmüyor. Yabancı ekip alımının sadece kaptanlara yönelik olması diğerlerinde yabancı alıma müsaade edilmemesi THY’yi bayağı zorlayabileceği konuşuluyor.

Bahadır Altan’ın şimdiye kadar sendika üyesi yapmadığı hatta yapmaya bile yanaşmadığı Pegasus ekibi düşünüldüğünde, bu senaryonun uygulanabilme şansı yüksek görünüyor.

©AirportHaber Özel

Sendika seçimlerinin ardında Pegasus mu var?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
Onu bunu bilmem ...diye başlayan yorumu yazan harbiden de birşey bilmediğin belli... Bahadır iyi midir hoş mudur uçağını nasıl kulanır bunları sorgulayan yada konuşan kim ??? O bir sendikacı ama meslekdaşlarının sendikalı olup olmamasıyla uzaktan yakından ilgisi yok maalesef ..ve yanlışlık da burada zaten.Sendika sendika diye çığırtkanlık yapan , sendikanın temsilcisi olan birisin böyle susukun puskun kalmasının altında yatan neden nedir ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Onu bunu bilmem. İki hafta önce Kaptan Bahadır Altan ile ECN-SAW arası yolcu olarak uçtum. Gerçekten çok mükemmel kullanıyor. Uçuş sırasında bizi sürekli bilgilendirdi. Oldukça da kibardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bahadır delikanlı mı değil mi konu bu değil ki . Adm kendisi sendikalı ama başka da sendikalı pilot yok özel şirketlerde. Bu hiç mi rahatsız etmez kendisini. ? Bu nasıl sendikacılıkdır? Ondan başka yüzlerce sendikalı var ama hiçbirini görmüyoruz basında .Varsa yoksa Bahadır.. Neden ? Çünkü kendi de söylüyor ben temsilciyim diye.. Eeee o zaman temsil et sendikanı , tanıt etrafına, yeni üyeler kazandır ... Değil mi ? Pegasus a girdikten sonra o da sistemin zincirine dahil oldu ve GIK ı çıkmıyor.Bu nasıl sendikacılıktır ? Sen tek başınasendikalı olup bir şirketde görev yapacaksın ama etrafında bir tek sendikalı olmayacak? Pega

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bahadr kaptan delikanli adamdir boyle filfotolara gelmez cin ali bence avcunu yalar thy rekabet etmek icin 40 fırın ekmek yemesi lazim pegasusun once baglantılı sefer yapmayı ogrensin herkeze saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
maşallah bu camianın dışındasın ama bu taraf diğer taraf diye hangi sitelerin olduğunu da iyi biliyorsun !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bahadır kaptan oyle sanıldıgı gıbı cokta yureklı degıl thy de ıs bırakma yapılacagı gun kendını ısten attırmıstır bunuda arastırın gercek oldugunu goreceksınız oyle pekde pesınden gıdılecek bırı degıl gıbı gelıyor bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
RUMUZ la yazı yazmayı ilke kabul eden bir sitede yazı yazan bir kişinin ( yada onunla aynı paralelde olan ) cevap vermek için kimlik sorgulaması ne kadar saçma !!! Küfür yok hakaret yok kişisel mal varlığını yada vergi kayıtlarını istemek yok !! soru basit ama cevap verecek yürek yok..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben bu camianın dışındayım ama sık uçtuğum için bu sayfaları izliyorum...yine bu tarafta veya diğer tarafta böyle bir yorum okuduğumu hatırlıyorum, çok da emin değilim, ancak bu soruları kimliğinizle sorarsanız beklediğiniz şeffaf cevapları alırsınız sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her kesin bir fiyatı olduğunu düşünebilirsiniz ama burada söz konusu olan insanı tanımayan lütfen yorum yapmasın. Onu hiç kimse küçük hesaplı ayak oyunlarına sürükleyemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aşağıdaki yazıyı diğer sitedeki habere yazdım ama yayınlamadılar !! Sn B.Altan.Siz tek başınıza TÜM Türkiye deki ÖZEL havayolları içersindeki ilk ve TEK sendikalı pilotsunuz.10 yıllık sendika temsilciliğinizi yaptığınızı söylüyorsunuz. halen de temsilcisiniz ve sendika üyesisiniz. Çalıştığınız Pegasus şirketinde diğer arkadaşlarınızın meslekdaşlarınızın sendikalı olmaması sizi rahatsız etmiyor mu ?? Bu konuda bir çalışmanız var mı ? Çabanız var mı ? Gökkkuşağı yada başka bir oluşum özel şirket çalışanlarını sendikalı yapabilecek midir ? Bu konuları kendi köşenizde de şimdiye kadar H:Ç dile getirmemiş olmanızın da ayrıca bir nedeni(!) var mıdır? Şeffalığı savunduğunuzu söylüyorsunuz.Bu soruları da şeffalıkla cevaplamanızı beklerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000