04 Nisan 2013, Perşembe 11:28:06

SENDİKA ÇALIŞANLARA NASIL SAHİP ÇIKTI?

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç köşesinde Hava İş Sendikası'nı sorguladı...
  • bizim gibi temel hak ve özgürlükleri avrupadan kopyalayıp almış toplumlar (eloğlu haksızlığı derinden yaşamış ve sonra söke söke almış ama işverenin ve devletin de hakkına tecavüz edilmemesi gerektiğini bilirler) bir iki sendika ağasının gazı ile greve çıkarlar... eğer thy o 305 kişiyi alsaydı geriye, arkasından kaç kere daha grev oyurdu acaba? turizm sezonu başında grev düşünen uyanıkların tek derdi kendi kesesi olunca normal tabiki... aynı ruhsuz facebookta çanakkalede savaşan askerin yemek menüsünü paylaşır! ironi mi desem
  • Hıncalın avantasını keecekler galiba . bir daha c.i.p muamelesi göremeyeceğinden korkuyor.ömrünün kalan bilmem kaç gününüde normal vatandaş gibi yaşayıp heba etmek isyemiyor eee haklı adamcağız...
  • Hincal a laf soyleyenler sorularini cevaplasinlar ve sonra sorsunlar. Son paragraf mesela. Yillik on milyon geliri olan sendika, kendi cagrisi ile eylem yapip isten atilanlara kac lira odedi?
  • AKORDU BOZULMUŞ ZURNA GİBİ GÜLER HINCAL GERÇEKTEN BUNADI........AVANTA OLDUMU BALIKLAMA ATLAR, AVANTAYI ALDIMI SİYAHA BEYAZ DİYE YAZI BİLE YAZAR
  • hıncalı sevmem boş konuşur her konuya hakim görüntüsü vermeye calısır kendi için ama burda haklı. Hava iş 305 arkadaşımız icin ne yaptı?
  • hıncal bey sendikanın mal varlığı yerine keşke 305i gündeme getirseydiniz çektikleri sıkıntıları ya bide sendika olmasaydı suçsuz insanlar daha çok mağdur olacaklardı.
  • YA BEYLER HINCAL BUNADI ARTIK TAKMAYIN ONU YA......
  • Kendi kalitesinde bir yazi yazmis. Bir yildir onca kisi issiz kalmis bin turlu sorun yasamis hincal bey farketmemis. Ne zaman isin ucu iktidara muktedirlere dokunmus sesi cikti. Her devrin adami olmak kolay degil.
  • v ç hıncal bey gündemden düştüğün zaman boş boş konuşuyorsun sendikanın mal varlığını soracağına keşke 305 nedurumda neşartlarda yaşıyo diye sorsaydın bu zorluklara sebep olan büyük thy,de bir laf etseydin ama edemezsin yazık.
  • Abi sen spor programları yapıp fenerbahçeyi falan eleştirsene ne bilim hayatına 70 lerde giren kadınları anlatmaya, genç mankenlerle takılmaya devam etsene bırak Sabahın sana verdiği misyonları yüklenmeyi, hatta sabahı bırak!KELEBEK'DE FOTOMAÇTA FANATİKTE falan yaz:) yakında zaten bu ülkede sözcü yurt ve aydınlıktan başka gazete okuyan kalmaycak bu ne ya chp'ye sendikalara ve milliyetçilere vurmak moda oldu

Bu ülkenin göreceli olarak en iyi koşullarda yaşayan ve çalışanlarıdır, THY'dekiler..

Hem gelir, hem de ek avantajları, benzerlerinden o kadar farklıdır ki, iş arayan herkes bir torpil bulup THY'ye kapak atmaya çalışır..

Birinci gerçek bu..

İkinci gerçek.. THY, sadece bu ülkenin değil, dünyanın en hızla ilerleyen kurumlarından biri.. Başından beri hep ilerledi, Son zamanlarda, hem de dünyanın genel bir ekonomik kriz yaşadığı, Avrupa devleri İspanya, İtalya'nın bile iflas noktasına geldiği dönemlerde (Krizlerden en çok etkilenenlerin hava yolu şirketleri olması mantıklı değil mi sizce?. Kaç hava yolu şirketi battı bu sırada dünyada.. En son Ermenistan Hava Yolları, geçen hafta..) THY, gelişme hızını katlamadı mı?.

Şimdi, tam da yaz sezonu yaklaşır, turizm sektörü de bir patlamaya hazırlanırken, gazetelerde bir ilan çıktı. Hava İş Sendikası, tam da bu en önemli sezonda "Grev yaparım ha" duyurusu ile ortaya çıktı.

Bu sendika ben bildim bileli, özellikle turizm sezonu öncesi yapar bu tür açıklamayı.. Çünkü bilir ki, THY grevi, sadece turizmi değil, turizmden geçinen yan sektörü, mesela kasapları bile etkileyecektir.

Geçmişte yaptılar da.. Göreceli olarak, üyeleri en rahat yaşayan sendika oldukları halde, ülke ekonomisi için en yıkıcı olacak dönemlerde grev yaptılar da. Yakından bilirim. THY'yi hep yakından izledim çünkü..

Şimdi merak ettiğim ve açıklanmasını istediğim sorular var.. Hava İş Sendikası Başkanı kimdir?

Kaç yıldır bu görevdedir?. Bu işten yıllık geliri nedir?. Başka kişisel geliri var mı?

Hava İş Başkanlığına başladığı gün, mal varlığı, banka hesapları neydi, bugün nedir?

Bunları öğrenirsem, daha doğru yorumlar yapabileceğim.. Yıllarca Ankara'da yaşadım. Sendika ağalığının ne olduğunu gördüm.. Vehbi Koç işine Murat 131'le gelirken, her sene son model mersedes (Hem de o devirde) alan sendika başkanları ile ayni mahallede çalıştım yıllarca çünkü. Gözlerimle görürdüm, lükslerini..

Hava İş'de de bir ağalık var mı, yok mu? Bu soruların doğrudan yanıtı kamuoyunu en doğru aydınlatır, sanırım.

Şimdi "Grev yaparız ha" diyen sendikaya da bir sorum var.. Sadece sendikadan gelen talimata uydukları ve işi yavaşlattıkları için sözleşmeleri feshedilen ve işsiz kalan 305 üyenize nasıl sahip çıktınız, onların zarar görmemesini nasıl sağladınız?. Bunları da açıklayın ki, yeni grev kararı alırsanız, THY çalışanları korkusuz, endişesiz uygulayabilsinler.

Hıncal Uluç /Sabah

SENDİKA ÇALIŞANLARA NASIL SAHİP ÇIKTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

grev hak ancaaaaak ~ 11 yıl önce
bizim gibi temel hak ve özgürlükleri avrupadan kopyalayıp almış toplumlar (eloğlu haksızlığı derinden yaşamış ve sonra söke söke almış ama işverenin ve devletin de hakkına tecavüz edilmemesi gerektiğini bilirler) bir iki sendika ağasının gazı ile greve çıkarlar... eğer thy o 305 kişiyi alsaydı geriye, arkasından kaç kere daha grev oyurdu acaba? turizm sezonu başında grev düşünen uyanıkların tek derdi kendi kesesi olunca normal tabiki... aynı ruhsuz facebookta çanakkalede savaşan askerin yemek menüsünü paylaşır! ironi mi desem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Hıncalın avantasını keecekler galiba . bir daha c.i.p muamelesi göremeyeceğinden korkuyor.ömrünün kalan bilmem kaç gününüde normal vatandaş gibi yaşayıp heba etmek isyemiyor eee haklı adamcağız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
Hincal a laf soyleyenler sorularini cevaplasinlar ve sonra sorsunlar. Son paragraf mesela. Yillik on milyon geliri olan sendika, kendi cagrisi ile eylem yapip isten atilanlara kac lira odedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
AKORDU BOZULMUŞ ZURNA GİBİ GÜLER HINCAL GERÇEKTEN BUNADI........AVANTA OLDUMU BALIKLAMA ATLAR, AVANTAYI ALDIMI SİYAHA BEYAZ DİYE YAZI BİLE YAZAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
hıncalı sevmem boş konuşur her konuya hakim görüntüsü vermeye calısır kendi için ama burda haklı. Hava iş 305 arkadaşımız icin ne yaptı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdur ~ 11 yıl önce
hıncal bey sendikanın mal varlığı yerine keşke 305i gündeme getirseydiniz çektikleri sıkıntıları ya bide sendika olmasaydı suçsuz insanlar daha çok mağdur olacaklardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
YA BEYLER HINCAL BUNADI ARTIK TAKMAYIN ONU YA......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 11 yıl önce
Kendi kalitesinde bir yazi yazmis. Bir yildir onca kisi issiz kalmis bin turlu sorun yasamis hincal bey farketmemis. Ne zaman isin ucu iktidara muktedirlere dokunmus sesi cikti. Her devrin adami olmak kolay degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdur ~ 11 yıl önce
v ç hıncal bey gündemden düştüğün zaman boş boş konuşuyorsun sendikanın mal varlığını soracağına keşke 305 nedurumda neşartlarda yaşıyo diye sorsaydın bu zorluklara sebep olan büyük thy,de bir laf etseydin ama edemezsin yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
magdur'a ~ 11 yıl önce
Sevgili okuma ozurlu magdur arkadasim, sen daha cok magdur olursun.Her ne kadar bu Hincali sevmesemde adam sendikanin mal varligini degil, sendikanin basindaki adamin mal varligini sormus. O yuzden magdur olmamak icin yalnizca okuma ayni zamanda da anla, sazan gibi ziplama, sonra magdur edebiyati yaparsin orda burda.
LÜMPEN TONTON AMCA ~ 11 yıl önce
Abi sen spor programları yapıp fenerbahçeyi falan eleştirsene ne bilim hayatına 70 lerde giren kadınları anlatmaya, genç mankenlerle takılmaya devam etsene bırak Sabahın sana verdiği misyonları yüklenmeyi, hatta sabahı bırak!KELEBEK'DE FOTOMAÇTA FANATİKTE falan yaz:) yakında zaten bu ülkede sözcü yurt ve aydınlıktan başka gazete okuyan kalmaycak bu ne ya chp'ye sendikalara ve milliyetçilere vurmak moda oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000