21 Şubat 2011, Pazartesi 09:42:18

SELANİK UÇUŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ile Yunanistan'ın ikinci büyük kenti Selanik arasında yapılacak doğrudan seferler için gün sayıyor. THY, 10 yıl aradan sonra Mayıs ayında Selanik uçuşlarına start verecek.
  • Iki ulkenin Sivil Havacilik birimleri IST/SKG/IST parkuru icin haftada toplam 7 slot verdiler. Bunlarin 4'u THY'nin elinde diger 3'u AEGEAN'in elinde. Umarim AEGEAN'da yakinda ucuslari baslatir ki saglikli bir rekabetten dogacak olan dusuk bilet fiyatlarindan her iki ulkenin yolculari faydalanabilinsin. iyi ucuslar THY.
  • Bildigim kadari ile Selanik araba ile 6 saat Istanbul'dan. Pervaneli ucaklar icin iyi bir hat olabilir.

Selanik şehrine doğrudan uçak seferlerine Mayıs ayı sonunda başlamayı planlayan THY'nin Atina Müdürü Gülay Öztürk, Yunan makamları nezdinde hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Öztürk, Yunanistan Ulaşım, Altyapı ve Ağlar Bakan Yardımcısı Spiros Vugia ile dün bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Vugia'nın basın bürosundan yapılan açıklamada, "görüşme çok yapıcı" olarak değerlendirildi. Mayıs sonu itibariyle İstanbul-Selanik, Selanik-İstanbul seferlerinin başlayacak olmasından duyulan memnuniyet ifade edilirken, iki şehir arasındaki uçak seferlerinin verimli yapılmasına ilişkin konuların ele alındığı belirtildi. Seferlerin başlamasının, hem turizme hem de Selanik ve Kuzey Yunanistan'daki girişimciliğe pozitif katkı sağlayacağı vurgulandı.

SELANİK BELEDİYE BAŞKANI GELİŞMEDEN MEMNUN

THY Atina Müdürü Özkök, kısa bir süre önce de Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris ile Selanik planlarına dair gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulmuştu. Butaris, Türk turist ve iş adamlarının Selanik ve civar kentleri ziyaretlerini kolaylaştıracak bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirmişti. Selanik Belediye Başkanı, Selanik için düşündüğü hedeflerden birinin de Atatürk'ün evinin bulunduğu şehre yılda 300 bin Türk turisti çekmek olduğunu ifade etmişti.

THY, Selanik şehrine doğrudan ilk uçuşlara 1999 yılında başlamış, ancak 11 Eylül saldırıları sonrası dünya havayolu taşımacılığında meydana gelen durgunluktan sonra bu hatta 2001'de son vermişti.

THY, daha önce 2011 yılında Selanik'ten başka yurt dışındaki uçuş ağına 9 yeni hat ekleyeceğini açıklamıştı. Halen dünyanın 119 noktasına uçan THY, 2011 yılında ekleyeceği 10 yeni destinasyonla bu sayıyı 129'a çıkaracak.

(Zaman)

SELANİK UÇUŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Iki ulkenin Sivil Havacilik birimleri IST/SKG/IST parkuru icin haftada toplam 7 slot verdiler. Bunlarin 4'u THY'nin elinde diger 3'u AEGEAN'in elinde. Umarim AEGEAN'da yakinda ucuslari baslatir ki saglikli bir rekabetten dogacak olan dusuk bilet fiyatlarindan her iki ulkenin yolculari faydalanabilinsin. iyi ucuslar THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bildigim kadari ile Selanik araba ile 6 saat Istanbul'dan. Pervaneli ucaklar icin iyi bir hat olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000