29 Eylül 2010, Çarşamba 10:01:44

SEKTÖRDE İSTİM ARKADAN GELİYOR...

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, Türk Sivil Havacılığı'ndaki gelişmenin ilerleme şeklini köşesinde kaleme aldı. Tüm deneme-yanılma yönetemlerinin THY üzerinde oynandığını ifade etti. Peki, İnan başka neler dedi? İşte o yazı...
  • sayın inan aırport tv yayınlarını alamıyoruz.arıza mı var.bilgi verirseniz sevinirim..
  • bence gayet realist, objektif unsurların ortaya konulduğu bir yazı olmuş... elinize sağlık... özellikle florya tarafına doğru istimlak olamaz mı sorusu benim de aklımdadır hep? acaba?

Osmanlı paşalarından biri, istim (buhar basıncı) ile çalışan vapurlardan birine biner, acelesi de vardır. Ama, vapur bir türlü hareket etmez. Paşa öfkelenir, kaptanı huzura alır; “Bre dallama, niye gitmez bu vapur, kimi beklersin?” diye sorar. Zavallı kaptan; “Efendim, motora daha istim gelmedi, istimi belkiyoruz...” der. Paşa bir an düşünür hafızasını tarar; bu istim denen, kendinden daha etkili olan kişi kim olabilir diye düşünür, sonra kendinden daha yetkili biri olamayacağına karar verir. “Benim acelem var, biz şimdi gidelim, istim arkadaki vapur ile gelsin” der.

Bu anekdot size ne düşündürür bilemem ama, bana; bir anda sivil havacılığımızın gelişme sıralamasının, aynen; “İlerleyelim, istim arkadan gelsin” anlayışıyla şekillendiğini anımsattı.

Evet, gerçekten sivil havacılığımızda, istimin arkadan gelmesini isteyen tarzda yapılanma söz konusudur. Özellikle; THY’de deneme-yanılma yöntemlerinin tümü uygulanıyor ve işleyişi aynen çocukların oynadığı yap-boz isimli oyuna benziyor.

Şimdi bu benzetmelerin içini doldurmak ve okuyucuyu bu konuda aydınlatmak gerekiyor.

SEKTÖRDE İSTİM ARKADAN GELİYOR...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sayın inan aırport tv yayınlarını alamıyoruz.arıza mı var.bilgi verirseniz sevinirim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence gayet realist, objektif unsurların ortaya konulduğu bir yazı olmuş... elinize sağlık... özellikle florya tarafına doğru istimlak olamaz mı sorusu benim de aklımdadır hep? acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000