07 Mart 2012, Çarşamba 15:42:14

SEKTÖR ANKARA'DA BULUŞTU

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 6 Mart 2012 tarihinde Ankara’da Sivil Havacılık Eğitim Çalıştayı düzenlendi.
  • SHGM Çalıştay yapmaya devam etsin daha önce yapılan çalıştaylardan hangi sonucu aldı bilen varmı. Altı ay önce yapılan çalıştaylardan tek bir geriye dönüş olmadı ama 6 aydan beri Çubukta yaklaşık 100 ton turşunun kurulup piyasaya sürüldüğü de biliniyor. Kim ne derse onu yapan yönetimlerden sivil havacılığa gelecek hayırdansa herşeyin dağınık kalması daha iyi olur.
  • Bu calistayda THK universitesi ucak yapiyoruz 2013te test ucuslari yapilacak 2014 te hazir olacak diye bir beyanatta bulunmamis mi? HAYRET!!
661 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile SHGM bünyesinde ihdas edilen Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştay, Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulları, THY Eğitim Başkanlığı ile TÖSHİD temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda, Sivil Havacılık Sektörünün Eğitim İhtiyacı ve Üniversitelerin Eğitim Kapasiteleri arasındaki İlişki, Sivil Havacılık Alanında Eğitim Düzenleyen Üniversite ve Meslek Yüksek Okullarının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden ve havacılık sektöründen beklentileri ile Eğitim Materyalleri ve Eğitim Kaynaklarının Standardizasyonu konuları ele alındı.

Sivil havacılık alanında eğitim konularında yaşanılan aksaklıklar, bunların nasıl giderileceği ve kurumların üzerlerine düşen görevlerin masaya yatırıldığı çalıştayda, Eğitim Kurumları ile SHGM’nin ve sektörün yakın işbirliği ve koordinasyon içinde olmasının önemine dikkat çekildi.

SHGM’nin eğitim materyalleri konusunda gerekli desteği sağlayacağı ve yabancı kaynakların Genel Müdürlük tarafından temin edilip dağıtılabileceğinin de ifade edildiği çalıştayda ayrıca, havacılık sektörün eleman ihtiyacının analizi için sektör ve gönüllü Üniversitelerin de katılımıyla bir Komisyon kurulmasına karar verildi.

Çalıştaya üniversitelerden yoğun katılım…

Çalıştay’a Sivil Havacılık Yüksek Okulları ile sivil havacılığın çeşitli branşlarında eğitim veren Meslek Yüksek Okullarından çok sayıda temsilci katıldı. Anadolu Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Beykoz Lojistik MYO, Ege Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi SHYO, Erciyes Üniversitesi SHYO, İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler MYO, Kapadokya MYO, Kocaeli Üniversitesi SHYO, Özyeğin Üniversitesi, 19 Mayıs SHYO, ODTÜ Havacılık ve Uzay Bölümü, Okan Üniversitesi MYO, Mustafa Kemal Üniversitesi SHYO, Muğla Üniversitesi, THK Üniversitesi’nin temsilcileriyle birlikte toplam 48 kişinin katılımıyla çalıştay gerçekleştirildi.
SEKTÖR ANKARA'DA BULUŞTU

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
SHGM Çalıştay yapmaya devam etsin daha önce yapılan çalıştaylardan hangi sonucu aldı bilen varmı. Altı ay önce yapılan çalıştaylardan tek bir geriye dönüş olmadı ama 6 aydan beri Çubukta yaklaşık 100 ton turşunun kurulup piyasaya sürüldüğü de biliniyor. Kim ne derse onu yapan yönetimlerden sivil havacılığa gelecek hayırdansa herşeyin dağınık kalması daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu calistayda THK universitesi ucak yapiyoruz 2013te test ucuslari yapilacak 2014 te hazir olacak diye bir beyanatta bulunmamis mi? HAYRET!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000