17 Nisan 2009, Cuma 12:54:02

Schiphol kazası için ABD'de dava açıldı

THY'nin geçtiğimiz 25 Şubat'ta İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanı'na inişi sırada düşen uçağında, yakınlarını kaybedenlerle yaralı kurtulan bazı yolcuların, Boeing firması ve THY hakkında ABD'de mahkemeye başvurdukları açıklandı.
  • torpil zihniyetine ihtiyacımız yok, apronda deve kesen zihniyete hiç ihtiyacımız yok, sizin hükümetiniz bizim hükümetimiz diyen bir zihniyette siyasi düşüncelere sahiptir, profesyonel ve geleceği gören şirketler bilgi, teknoloji, disiplin ve tecrübeyle yönetilir, siyaset, akraba, eş-dost, dini duygularla değil.
  • BU HABER YANLIŞ ARKADAŞLAR.TÜRKİYE AYAĞINDAKI AVUKAT BENİM ARKADAŞIM.DAVA SADECE BOİNG FİRMASINA AÇILIYOR.THY ADINA HERHANGİ BİR GİRİŞİM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.THY ZATEN OLAYDAKİ YARALILARA VE VEFAT EDENLERİN AİLELERİNE ONLAR TALEP BİLE ETMEDEN TAZMİNATLARINI ÖDEDİ.BİZZAT BEN ŞAHİDİM.THY DÜŞMANLARI HERŞEYE THY YI YERMEK İÇİN YORUM YAPMASIN LÜTFEN.SİZCE THY HEP O KÖHNE YAPISINDA KALMALI.O TORPİLLİLERİDE ZAMANINDA SİZİN HÜKÜMETELRİNİZ VE BABALARINIZ ALDI İŞE.NAPALIM ANCAK EMEKLİ EDİLİP UZAKLAŞTIRILABİLİNİYOLAR.BİTMİYOKİ CANIM
  • özelleştirmenin gerçekten gerekli olduğu tek devlet kurumu hangisidir diye sorulacak olsa ,alınacak cevap hiç şüphesiz thy olacaktır.hangarlarda çalışan niteliksiz iş gücünü nitelikli hale getirmeye çalışan onun yiğeni bunun dayısı diye el altından adamların alındığı iç kontrolden uzak bir organizasyondan daha ne beklenir ki..geçtiğimiz aylarda thy avrupa 6.lığına yükseldi diye naralar atanlar bilirler mi ki o listede hep üst sıralarda yer bulmuş bir british airways hangi yolcusunu uçuş esnasında kaza sonucu kazybetmiştir,thy kaç tane ?bence iett görevlilerinin bir an önce onu da bildiklerini sanmıyorum ama geldikleri gibi gitmeleri gerekmektedir.tazminat dav sonucunda umarım thy 500 milyon dolar gibi fahiş bir tazminat öder de seyreyleriz
  • insanlar haklarını arayacak tabii ki, yakınlarını kaybetmişler, geride kalan eşlerin, çocukların ve akrabaların menfaatleri her zaman düşünülecektir.bu herhangi bir kaza için geçerlidir. sorumlular her olayda olduğu gibi burada da hesap vermelidir.ölenlere tekrardan allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin.birileri bu işi yapacak, avukatlığın zorluklarından biri de bu.
  • Bu avukatlarda leş kargasından farksız yani. Ölümler üzerinden fırsat koluuyorlar yazıktır bizim türk insanınında bu leş kargalarına alet olmaları.

Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi uçağın İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schirpol Havalanı'na inişi sırasında meydana gelen kazanın mağdurları ve mağdur yakınlarının Boeing firması ve THY hakkında ABD'de mahkemeye başvurdukları açıklandı.

Şikayette bulunan yolcular adına açıklama yapan Amerikalı avukatlar Manuel von Ribbeck ve Mike Eidson, başvurunun ABD'de yapıldığını ve davanın Chicago Mahkemesi'nde görüleceğini bildirdiler.

Avukatlara göre, yapılacak bu yargılama ile uçuş sırasında hangi hatanın yapıldığı ya da eksikliğin bulunduğu ve bu işte Boeing ve THY'nin rolü belirlenmeye çalışılacak. Mahkemeden çıkacak sonuca göre de bu kuruluşlardan talep edilecek tazminat miktarları saptanacak.

Yapılan başvuruda, yükseklik gösterge cihazını üreten kuruluş da dahil, uçağın bakımıyla doğrudan ilgili bütün kuruluşlar ve uçuşla ilgili öteki ilgili birimlerin listesinin de mahkemeye sunulduğu belirtildi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan yolculardan Osman Bedri Başlılar, Hollanda ANP Haber Ajansına yaptığı açıklamada, mahkemeye bir an önce başvurulmasının kazada mağdur olan yolcuların haklarının korunması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Uçağın yapımından başlayarak uçuşuna kadar geçen dönemle ilgili bilgilerin yok edilmeden bu davanın görülmesi gerektiğini savunan Başlılar, "Dava açmak için bir gün bile beklemeye zamanımız yok" dedi.

THY'nin TK 1951 sayılı uçağı, 25 Şubat günü İstanbul-Amsterdam uçuşununu yaparken Schiphol Havaalanı'na inişe geçtiği sırada aniden irtifa kaybederek piste bir kilometreden daha az mesafede bir tarlaya düşmüştü. İlk belirlemelere göre yükseklik gösterge cihazından kaynaklanan bir hataya bağlı olarak meydana geldiği öğrenilen kazada, dördü mürettebattan toplam 9 kişi yaşamını yitirmiş, 80'den fazla yolcu da yaralanmıştı.

 

Schiphol kazası için ABD'de dava açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
torpil zihniyetine ihtiyacımız yok, apronda deve kesen zihniyete hiç ihtiyacımız yok, sizin hükümetiniz bizim hükümetimiz diyen bir zihniyette siyasi düşüncelere sahiptir, profesyonel ve geleceği gören şirketler bilgi, teknoloji, disiplin ve tecrübeyle yönetilir, siyaset, akraba, eş-dost, dini duygularla değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU HABER YANLIŞ ARKADAŞLAR.TÜRKİYE AYAĞINDAKI AVUKAT BENİM ARKADAŞIM.DAVA SADECE BOİNG FİRMASINA AÇILIYOR.THY ADINA HERHANGİ BİR GİRİŞİM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.THY ZATEN OLAYDAKİ YARALILARA VE VEFAT EDENLERİN AİLELERİNE ONLAR TALEP BİLE ETMEDEN TAZMİNATLARINI ÖDEDİ.BİZZAT BEN ŞAHİDİM.THY DÜŞMANLARI HERŞEYE THY YI YERMEK İÇİN YORUM YAPMASIN LÜTFEN.SİZCE THY HEP O KÖHNE YAPISINDA KALMALI.O TORPİLLİLERİDE ZAMANINDA SİZİN HÜKÜMETELRİNİZ VE BABALARINIZ ALDI İŞE.NAPALIM ANCAK EMEKLİ EDİLİP UZAKLAŞTIRILABİLİNİYOLAR.BİTMİYOKİ CANIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
özelleştirmenin gerçekten gerekli olduğu tek devlet kurumu hangisidir diye sorulacak olsa ,alınacak cevap hiç şüphesiz thy olacaktır.hangarlarda çalışan niteliksiz iş gücünü nitelikli hale getirmeye çalışan onun yiğeni bunun dayısı diye el altından adamların alındığı iç kontrolden uzak bir organizasyondan daha ne beklenir ki..geçtiğimiz aylarda thy avrupa 6.lığına yükseldi diye naralar atanlar bilirler mi ki o listede hep üst sıralarda yer bulmuş bir british airways hangi yolcusunu uçuş esnasında kaza sonucu kazybetmiştir,thy kaç tane ?bence iett görevlilerinin bir an önce onu da bildiklerini sanmıyorum ama geldikleri gibi gitmeleri gerekmektedir.tazminat dav sonucunda umarım thy 500 milyon dolar gibi fahiş bir tazminat öder de seyreyleriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
insanlar haklarını arayacak tabii ki, yakınlarını kaybetmişler, geride kalan eşlerin, çocukların ve akrabaların menfaatleri her zaman düşünülecektir.bu herhangi bir kaza için geçerlidir. sorumlular her olayda olduğu gibi burada da hesap vermelidir.ölenlere tekrardan allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin.birileri bu işi yapacak, avukatlığın zorluklarından biri de bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu avukatlarda leş kargasından farksız yani. Ölümler üzerinden fırsat koluuyorlar yazıktır bizim türk insanınında bu leş kargalarına alet olmaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000