24 Aralık 2011, Cumartesi 09:34:46

SARKOZY'E TÜRK HAVA SAHASI SINIRI!

Türkiye, yaptırımları bundan sonraki gelişmelere bağlı olarak kademelendirdi. Fransa yasada ısrar ederse Airbus ihalesi askıya alınacak, Sarkozy'ye hava sahası sınırlaması gelecek...
  • ne biçim adamlarsınız siz be,suçlu sarko mu yoksa erdoğan mı.çoğunuz erdoğana çakmaya çalışıyorsunuz,destek olacağınız yerde her zamanki gibi köstek oluyorsunuz.şu zamanda bile birlik olmayı beceremeyen zavallılardan başkası değilsiniz!
  • Thy nin uçaklarını askıya alana kadar Başbakan önce aldığı 330 u iptal ettirsinde görelim, elin malıyla dayılık yapmak kolay.
  • Fransızlara bir takım yaptırımlar tabiiki uygulanacaktır.Uygulanmalıdır da .Ancak , nereye kadar? Uçağını, otomobilini işlettiğin ülkeye teknolojik olarak da bağımlıyız ve rekabet etmek içinde kızsak da onlara para kazandırmaya devam edeceğiz. Kendi otomobilimizi, uçağımızı, uydumuzu en nihayetinde de kendi teknolojimizi üretmedikçe bu bağımlılık hep devam edecektir malesef.
  • Hadi basbakan A330 uçagini Sarkozye geri versene.!!!!!!!!!!!!!
  • fransa ya falan kabahat bulmaya gerek yok. çibanın başı ermenistan, eğer bir uygulama yapılacaksa bu ermenistan'ı bu tür ülkelerde dolaşarak kanun çıkarttırmaktan vaz geçirecek önlemler olmalı.sen ermenistan a karşı herhangi bir yaptırımda bulunma,sonra git fransa ya yaptırım uygulamaya kalk. bu işin içinde pis kokular geliyor burnuma. danışıklı döğüş gibi sanki. memleketi avrupa da zor duruma sokmak için yapılmış bvir tezgah ve arkasındada sadece ermenistan yok.
  • hiçbirşey olmayacaktır...biz dişsiz aslanız...hep öyle olduk ve öyle kalacağız.
  • başbakan daha yeni aldı airbus uçağı kendine hadi onu iade etsin bakalım
  • Sayın Başbakan, başbakanlık için verilen A330 siparişini de iptal edecek mi ? Ermeni açılımı çerçevesinde Armavia'ya verilen "Türk Hava Sahasını kullanma" izni, bu açılım her iki ülkenin Meclisinde de onaylanmadığı için iptal edilecek mi ?
Fransız Meclisi'nin kabul ettiği sözde soykırım'ın inkârını suç sayan kararın ardından uygulamaya konulacak yaptırımların ayrıntıları belli oldu. Türkiye, yaptırımları bundan sonraki gelişmelere bağlı olarak kademelendirdi. Bunun için hedefte önce Senato ardından da Franca Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy var.

Sabah'ın haberine göre; Kararın Senato'dan geçmesi halinde milyarlarca doları aşan Airbus uçaklarının alınmasına ilişkin karar da askıya alınacak. Eğer Senato'dan geçen karar Sarkozy tarafından da onaylanırsa, Türkiye, Sarkozy'nin Türk hava sahasını kullanmasını da sınırlandıracak. Türkiye'nin Fransa'ya yönelik kademeli yaptırım kararlarına ilişkin ayrıntılar Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün yaptığı toplantıda netleşti. Buna göre Türkiye'nin hedefinde öncelikli olarak Senato olacak.

348 üyeli Fransız senatosu Ocak ayında göreve başlayacak. Kararın Senato'da kabul edilmesi halinde Ankara ikinci planını uygulamaya koyacak. THY'nin almayı planladığı Airbus uçakları ile ilgili kararın da askıya alınması bekleniyor. Sarkozy'nin Mayıs ayındaki seçimlere kadar kararı onaylamaması için Ankara'nın girişimleri devam edecek.

Sarkozy'nin yasayı onaylaması halinde: 

Ekonomik işbirliği askıya alınacak 
 
Siyasi ilişkiler en alt düzeye indirilecek 
 
Askeri alanda uygulanan uçuş ve liman ambargosu, tarifeli seferleri kapsamayacak. Ancak Fransız devlet yetkililerin bazı sivil uçuşları ambargo kapsamına girebilecek. 
 
Uluslararası platformda Fransa ile sürdürülen işbirliği askıya alınacak 
 
AKPM'nin Nisan ayındaki bahar oturumunda Fransa karşıtı kararların kabul edilmesi için harekete geçilecek
 
 Türkiye kararın fikir ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirterek, iptal için hukuki mücadele başlatacak 
 
Sarkozy'nin Fransa'daki göçmenler nezdinde oy kaybetmesi ve uluslararası alanda karizmasını çizmek için Cezayir ve Ruanda'da yaşananların yeniden tartışılması girişimine destek verilecek. Başbakan Erdoğan'ın ilk etapta açıkladığı yaptırımlar, Sarkozy'i de kapsayacak.

Askeri uçuşlara yönelik yıllık blok iznin kaldırılmasının ardından Sarkozy, Türk hava sahasını kullanarak Türkiye'nin doğusundaki bir ülkeye gitmek istediği takdirde, Ankara bu sürecin rahat gerçekleşmemesini sağlayacak. Gül'ün telefonuna dahi çıkmayan Sarkozy'nin uçağına son ana kadar geçiş izni verilmeyecek. Sarkozy'nin Türkiye hava sahasını kullanması için nihai kararı Erdoğan ve Gül verecek. Gül'ün telefonuna dahi çıkmayan Sarkozy ararsa Ankara'nın telefon hatları da meşgul çalacak. 
SARKOZY'E TÜRK HAVA SAHASI SINIRI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
ne biçim adamlarsınız siz be,suçlu sarko mu yoksa erdoğan mı.çoğunuz erdoğana çakmaya çalışıyorsunuz,destek olacağınız yerde her zamanki gibi köstek oluyorsunuz.şu zamanda bile birlik olmayı beceremeyen zavallılardan başkası değilsiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Thy nin uçaklarını askıya alana kadar Başbakan önce aldığı 330 u iptal ettirsinde görelim, elin malıyla dayılık yapmak kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fransızlara bir takım yaptırımlar tabiiki uygulanacaktır.Uygulanmalıdır da .Ancak , nereye kadar? Uçağını, otomobilini işlettiğin ülkeye teknolojik olarak da bağımlıyız ve rekabet etmek içinde kızsak da onlara para kazandırmaya devam edeceğiz. Kendi otomobilimizi, uçağımızı, uydumuzu en nihayetinde de kendi teknolojimizi üretmedikçe bu bağımlılık hep devam edecektir malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hadi basbakan A330 uçagini Sarkozye geri versene.!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
fransa ya falan kabahat bulmaya gerek yok. çibanın başı ermenistan, eğer bir uygulama yapılacaksa bu ermenistan'ı bu tür ülkelerde dolaşarak kanun çıkarttırmaktan vaz geçirecek önlemler olmalı.sen ermenistan a karşı herhangi bir yaptırımda bulunma,sonra git fransa ya yaptırım uygulamaya kalk. bu işin içinde pis kokular geliyor burnuma. danışıklı döğüş gibi sanki. memleketi avrupa da zor duruma sokmak için yapılmış bvir tezgah ve arkasındada sadece ermenistan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hiçbirşey olmayacaktır...biz dişsiz aslanız...hep öyle olduk ve öyle kalacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
başbakan daha yeni aldı airbus uçağı kendine hadi onu iade etsin bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Başbakan, başbakanlık için verilen A330 siparişini de iptal edecek mi ? Ermeni açılımı çerçevesinde Armavia'ya verilen "Türk Hava Sahasını kullanma" izni, bu açılım her iki ülkenin Meclisinde de onaylanmadığı için iptal edilecek mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000