16 Ekim 2008, Perşembe 08:14:31

Sarhoş korsan sabıkalıymış!

Antalya-St Petersburg seferini yapmak için dün sabah 10.30 sıralarında havalanan THY'ye ait TK3105 uçuş numaralı Düzce isimli Airbus A320 uçağındaki eylemcinin Antalya'da Yaşar Paşaoğlu olarak bilinen Yasha Rashidov olduğu bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, şahsın Antalya'da daha önce de çeşitli eylemlerde bulunduğu ortaya çıktı.

 Rusya'da Kızılmeydan'da yaşadığı zorlukları protesto etmek amacıyla kitaplarını yakarak eylem yapan şair Yaşar Paşaoğlu, Antalya Lara`da da ilginç eylemiyle tanınmıştı.

Şair Yaşar Paşaoğlu, Antalya Lara`da da 29 Eylül 2005 tarihinde şeytana kilit vurduk adı altında bir eylem düzenlemiş, daha sonra ise 9 Aralık 2005 yılında AK Parti'de yaptığı eylemle ön plana çıkmıştı. AK Parti'nin basına sansür uyguladığını öne süren Paşaoğlu, "Bu partinin kapatılması lazım. En kısa zamanda. Tayyip Erdoğan'a ve Abdullah Gül'e 5 yıl siyasetin yasaklanması lazım." demesi üzerine partililerin Paşaoğlu'nu dövme girişimini dönemin il başkanı Hamza Taş önlemişti. Son olarak ise Ramazan Bayramı'nda Deniz Baykal'ın önünü keserek "AKP istifa" sloganı atmıştı.

Kendisini, Radikal Kemalist Partisi kurucusu ve genel başkanı olarak tanıtan Paşaoğlu'nun akli dengesinin yerinde olmadığı ve uçakta sürekli alkol servisi istediği öne sürüldü.

Rashdov'un www.rkp9.com adında bir de sitesinin olduğu ortaya çıktı.

 

Sarhoş korsan sabıkalıymış!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000