17 Ekim 2008, Cuma 07:59:54

Sarhoş korsan, kendini yakmak istemiş!

Antalya'dan St.Petersburg'a giden THY uçağını kaçırmak isteyen Özbek asıllı Rusya vatandaşı Yaşar Paşaoğlu'nun 2005 yılında Kızıl Meydan'da kendini yakma girişiminde bulunduğu belirtildi.

Komsomolskaya Pravda gazetesinde yer alan habere göre 'Aykırı şair' olarak tanımlanan Paşaoğlu'nun Rusya polisi ve akıl hastanesinin çok iyi tanıdığı belirtildi. Haberde, " 2005 bahar ayında aykırı şair kendini Kızıl Meydan'da yakmak istemişti. Yığdığı kitaplarının üzerine oturan Paşaoğlu bir taraftan şiir okuyor, bir taraftan da kendini yakmakla tehdit ediyordu. Polis son anda müdahalede bulundu." denildi. Gazete Paşaoğlu'nun bir çok kez benzer olaylar gerçekleştirdiğine de dikkat çekerek Moskova'nın merkez caddesinde tüm elbiselerini çıkararak gösteri yaptığı hatırlattı.

Gazete polisten aldığı bilgide Paşaoğlu'nun olay sırasında sarhoş olduğu konusunda emin olmadığını belirtti. Gazete Paşaoğlu'nun ABD'nin eski First Lady'si Hilary Clinton için yazdığı bir şiiri de yayınladı. Gazete Paşaoğlu'nun akıl sağlığının yerinde olduğunun tespit edilmesi durumunda hakkında ceza davası açılacağını, bunun da düşük bir ihtimal olduğunu kaydetti.

RUSYA SAVCILIĞI: "OLAY PLANLI BİR UÇAK KAÇIRMA GİRİŞİMİ"

Rusya başsavcılığı yetkilisi Anatoli Kvaşnin Paşaoğlu'nun bırakılmayacağını, hakkında dava açılacağını belirtti. Kvaşnin, "Soruşturma sonucunda elde edilen bilgilere göre suçlunun eylemi daha önceden planlayarak gerçekleştirdiği tespit edildi. Sarhoş olarak uçak kaçırdığı iddiaları yersiz. Uçaktaki eylemi saldırı niteliğinde. Uçakta oyun oynanmadı, suç işlendi. Suçlu tehdit olarak verdiği kağıtta hem Türkçe hem de Rusça ifadeler kullanmış." dedi. Savcılık olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini kaydetti.

Sarhoş korsan, kendini yakmak istemiş!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000