24 Ekim 2013, Perşembe 12:46:12

SANİ ŞENER YÖNETİM KURULU'NA SEÇİLDİ

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Avrupa temsilcisi olarak küresel ölçekte havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü olan ACI World Yönetim Kurulu’na seçildi.
  • Sani bey zaten dehasini cok kez kanitlamis bir insan. Haluk Bey'i de tebrik ederim. TAV herzaman ilk olmanin ayricaligi ve bilinciyle yoluna devam ediyor.
  • Biz böyle bir liderimiz olduğu için gurur duyuyoruz.
  • arada bir bu yakaya geçsede dehalığını azıcık bulaştırsa büyük hizmet etmiş olur
  • varlığı Türkiye için büyük bir şans. gerçekten kendisiyle tanışmaktan büyük onur duyuyorum.
  • havacılık dehası...
  • Yakışır Sani Bey'e...

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Avrupa temsilcisi olarak küresel ölçekte havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü olan ACI World Yönetim Kurulu’na seçildi. 

ACI World, 174 ülke ve bölgede faaliyet gösteren 1751 havalimanını temsil ediyor.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, sektörün küresel ölçekteki çatı örgütü Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI World) yönetimine girdi. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, ACI World Yönetim Kurulu’na Avrupa kıtasını temsilen seçilen yedi üye arasında yer aldı. 174 ülke ve bölgede faaliyet gösteren 1751 havalimanını işleten 573 üyesi bulunan ACI World, sektörün gelişimi ve havacılığın ilerlemesi için politika oluşturma, eğitim, araştırma-geliştirme faaliyetleri yürütüyor. Şener, yeni görevini 1 Ocak 2014’ten itibaren geçerli olmak üzere üstlenecek.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “ACI World üyesi havalimanları yılda toplam 5,2 milyar yolcu ve 63 milyon uçuşa hizmet veriyor. Havalimanlarının gelişimi, güvenlik, çevre, bilişim sistemleri ve hizmetler konusunda politika üreten konseyin yönetiminde Türk havacılık sektörünü temsil etmekten gurur duyuyoruz. Bu durum, Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ, TAV, THY ve tüm sektör oyuncularının işbirliğiyle geldiğimiz noktayı gösteriyor. Son 10 yılda gerçekleştirdiklerimizle, bugün artık tüm dünyaya hizmet, bilgi ve teknoloji aktaran bir konuma geldik. Sürdürülebilir büyüme ve tüm paydaşlarımız için en yüksek değeri yaratmak üzere 7/24 çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Öte yandan, TAV Havalimanları Kuzey Afrika Direktörü Haluk Bilgi de ACI Africa Yönetim Kurulu’na seçildi. TAV, Tunus’ta Monastır ve Enfidha havalimanlarının işletmesini yürütüyor. ACI Africa, 47 ülkede faaliyet gösteren 200 havalimanını temsil ediyor.

İstanbul eğitim merkezi

Sani Şener, 2009’dan bu yana Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) yönetim kurulunda yer alıyordu. ACI World ve ACI Europe, bu yılki genel kurullarını TAV Havalimanları’nın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlemişti. Haziran ayındaki buluşmaya tüm dünyadan 800’den fazla üst düzey yönetici katılmıştı. TAV Havalimanları’nın kurumsal eğitim platformu TAV Akademi de, ACI’ın küresel eğitim merkezleri arasında yer alıyor.

ACI World beş kıtayı temsil eden alt konseylerin çatısı olarak görev yapıyor. Merkezi Kanada, Montreal’de bulunan ACI aynı zamanda, bir Birleşmiş Milletler ajansı olan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nde (ICAO) de havalimanlarını temsil ediyor.

SANİ ŞENER YÖNETİM KURULU'NA SEÇİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sani bey zaten dehasini cok kez kanitlamis bir insan. Haluk Bey'i de tebrik ederim. TAV herzaman ilk olmanin ayricaligi ve bilinciyle yoluna devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground Services ~ 11 yıl önce
Biz böyle bir liderimiz olduğu için gurur duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
azıcık ~ 11 yıl önce
arada bir bu yakaya geçsede dehalığını azıcık bulaştırsa büyük hizmet etmiş olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t ~ 11 yıl önce
varlığı Türkiye için büyük bir şans. gerçekten kendisiyle tanışmaktan büyük onur duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
msş ~ 11 yıl önce
havacılık dehası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jüli ~ 11 yıl önce
Yakışır Sani Bey'e...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000