16 Eylül 2014, Salı 12:51:38

SANİ ŞENER SABİHA GÖKÇEN SÜRECİNİ AÇIKLADI

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Limak hisselerini alan TAV’ın Ceo’su Sani Şener, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yeni bir terminal projeleri olduğunu kaydetti.
  • İşin içinde SANİ ŞENER var ise bu iş bitmiş demek
  • TAV bu işi biliyorsa, mevcut yönetim le bu işe devam etmez.Tabiri caizse 'at sahibine göre kişner'. Artık ego tatmini yapan yöneticilerin elenme zamanı
  • TAV/SENER:GUNEY ASYA'YA ODAKLANDIK, MALEZYA ILE YATIRIMLARIMIZ OLABILIR.YENI HAVALIMANI YAPILINCAYA KADAR 2 HAVALIMANINDA YATIRIMLARIMIZ SURECEK .3. HAVALIMANI ILE ILGILI BIR TASARIMIMIZ YOK -BLOOMBERG HT Tav havalımanları/sener:tav havalımanları yurtdısında cok cıddı bır portfoy olusturdu -cnbc-e tav/sener:sabıha gokcen'ın anadolu yakası havalımanı olma nıtelıgı 3. Havalımanının ardından belırgınlesecek TAV HAVALIMANLARI/SENER:3. HAVALIMANININ 2017'YE KADAR MUHENDISLIK ACISINDAN BITECEGINE INANMIYORUZ - CNBC-E
  • Saw a Marmaray'dan bağlantı gerekiyor. Hem de çok ama çok acil.
  • Helal oldun Sani Beye. Onun olduğu her proje başarıya mahkumdur. VECİHİ
  • Limak üstesinden gelemiediğini herkes biliyordu. TAV ın gelmesi ile tüm "çalışanlar oh havacılık yapabileceğiz artık" diyor. Süper haber..
  • Sabiha Gökçen Havalimanı teknik personelleri olarak merak ediyoruz bizlere ne olacak?
  • TAV in bu yaptıgı " rekabetcı "ticaret etigine tamamen aykırı Sanı bey su an işi bulandırmamaya calısıyor. esas amac baska kendisi bunu cok iyi biliyor . bilenlerde biliyor .rekabet kurulu bu satısı ve tekellesmeyı onaylamaz . tekrar soyluyorum "onaylamaz" yakın bir tarihte tum hv alanlarında tek elden ticari shop isletmek yerine cogulcu ve rekabetci ticaret gelecektir.
  • Buyuksun Baskan. Icimden bir ses o 3. havalimani da TAV'in eline gececek diyor ya, hayirlisi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Limak hisselerini alan TAV’ın Ceo’su Sani Şener, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yeni bir terminal projeleri olduğunu kaydetti.

Bloomberg televizyonuna konuk olan TAV Ceo’su Sani Şener, Sabiha Gökçen hamlesine ilişkin soruları cevapladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın her zaman radarları içinde olduğunu vurgulayan Şener, Limak’tan önce diğer ortak Hintli GMR’yi almak istediklerini kaydetti.

Limak hisselerini aldıklarını ancak Malezyalı ortağın ön alım hakkı olduğunun altını çizen Şener, satın alma sürecini şöyle anlattı:  “  Malezyalı ortak Hintli ortağın hisselerini alınca yüzde 60 paya ulaştı. Biz de Limak’a ulaştık. Bizzat ben aradım. Bize satar mısınız dedim. Oturduk fiyatlarda anlaştık. Pazar günü satış anlaşmasını imzaladık. Anlaşma Malezya’ya gidiyor. Malezyalılar ön alım hakkını kullanmazsa ve rekabet kurulu da onay verirse yüzde 40 ortaklıkla yönetime devam edeceğiz” dedi.

Limak ile konuştuktan sonra Malezyalılarla temasa geçtiklerini belirten Şener,  “ Nezaketen söylemek lazım. Zaten çok iyi tanıyoruz. Onlar da bizim gibi sadece havalimanı işletiyorlar.  Malezyalı ortak ile birlikte Güney Asya’da yatırımlar yaparak büyüyebiliriz. TAV’ın yüzde 38 ortağı Fransız şirket. Batının en büyüğü ile doğunun en büyüğü ile ortağız. Biz bayrak taşıyıcısı havalimanı işletmecisiyiz. Gururluyuz.  Bu şirketlerin yurtdışında bıraktığı imaj çok önemli” diye konuştu.

Şener Sabiha Gökçen Havalimanı’na ilişkin projelerini de şöyle sıraladı:

“ Lİmak havalimanını buraya kadar getirip biz de bu fiyatı verdiğimize göre iyi iş yapmışlar. İkinci pist yapılacak. İhalesi yapıldı. Kapasitesi doldu. İkinci pistle ciddi büyüme olacak. O büyümeyle İstanbul da rahatlayacak. Biz Atatürkte yatırıma devam ediyoruz. DHMİi apronda yeni park alanları yapıyor. Sadece terminal kapasitesi değil hava tarafı da önemli. Bunların uyuşması gerekiyor. Park yeri sıkıntısı vardı. Bu yüzde 50 artırılıyor. 43 ilave park yeri olacak. Bu ciddi rahatlatacak. THY kargo binasını yapınca o kargo yerine 4 köprü daha yapıyoruz.  Transit yolcu artınca terminalin hava tarafı dar kaldı. Oraya da çözüm buluyoruz. Atatürk Havalimanı’nda son ana kadar yatırımlar devam edecek. İSG’e gerekirse biz ikinci bir terminali de mutlaka gündeme getiririz . Finansal planımıza bunu monte ettik.

Atatürk Havalimanı’na izin alıp gelemeyen havayolları var. Bunlar  Sabiha’ya gitmek istemiyor. Ama biz bunları getireceğiz. Onlara kolaylıklar yapacağız. Bizi tanıyorlar. Ciddi değişiklikler yapacağımıza inanıyoruz.”

SANİ ŞENER SABİHA GÖKÇEN SÜRECİNİ AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

NACİ ÖZER ~ 9 yıl önce
İşin içinde SANİ ŞENER var ise bu iş bitmiş demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prsnl ~ 10 yıl önce
TAV bu işi biliyorsa, mevcut yönetim le bu işe devam etmez.Tabiri caizse 'at sahibine göre kişner'. Artık ego tatmini yapan yöneticilerin elenme zamanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
realism ~ 10 yıl önce
TAV/SENER:GUNEY ASYA'YA ODAKLANDIK, MALEZYA ILE YATIRIMLARIMIZ OLABILIR.YENI HAVALIMANI YAPILINCAYA KADAR 2 HAVALIMANINDA YATIRIMLARIMIZ SURECEK .3. HAVALIMANI ILE ILGILI BIR TASARIMIMIZ YOK -BLOOMBERG HT Tav havalımanları/sener:tav havalımanları yurtdısında cok cıddı bır portfoy olusturdu -cnbc-e tav/sener:sabıha gokcen'ın anadolu yakası havalımanı olma nıtelıgı 3. Havalımanının ardından belırgınlesecek TAV HAVALIMANLARI/SENER:3. HAVALIMANININ 2017'YE KADAR MUHENDISLIK ACISINDAN BITECEGINE INANMIYORUZ - CNBC-E

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Saw a Marmaray'dan bağlantı gerekiyor. Hem de çok ama çok acil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal oldun Sani Beye. Onun olduğu her proje başarıya mahkumdur. VECİHİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 10 yıl önce
Limak üstesinden gelemiediğini herkes biliyordu. TAV ın gelmesi ile tüm "çalışanlar oh havacılık yapabileceğiz artık" diyor. Süper haber..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sabiha Gökçen Havalimanı teknik personelleri olarak merak ediyoruz bizlere ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nuri ~ 10 yıl önce
TAV in bu yaptıgı " rekabetcı "ticaret etigine tamamen aykırı Sanı bey su an işi bulandırmamaya calısıyor. esas amac baska kendisi bunu cok iyi biliyor . bilenlerde biliyor .rekabet kurulu bu satısı ve tekellesmeyı onaylamaz . tekrar soyluyorum "onaylamaz" yakın bir tarihte tum hv alanlarında tek elden ticari shop isletmek yerine cogulcu ve rekabetci ticaret gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sani Baskan ~ 10 yıl önce
Buyuksun Baskan. Icimden bir ses o 3. havalimani da TAV'in eline gececek diyor ya, hayirlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000