13 Ağustos 2008, Çarşamba 13:12:03

Sani Şener: "Riskleri yöneterek iş yapacağız"

TAV Havalimanları Holding CEO’su Dr. Sani Şener, savaş süresince Tiflis ve Batum Havalimanları’nı açık tutarak görevlerini yaptıklarını söyledi. Şener, Kafkaslar’da, belli riskleri yöneterek iş yapabileceklerine inandıklarını bildirdi...

TAV Havalimanları Holding CEO’su Dr. Sani Şener, Rusya’nın Gürcistan’da ateşkes ilan etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, savaş süresince Tiflis ve Batum Havalimanları’nı açık tutarak görevlerini yaptıklarını söyledi. Şener, Kafkaslar’da, ‘belli riskleri yöneterek iş yapabileceklerine inandıklarını’ bildirdi.

TAV CEO’su Sani Şener, savaş bölgesindeki Tiflis ve Batum Havalimanları’nda yaşananları Mustafa Gün'le yaptığı söyleşide anlattı. Şener, Gürcistan’daki savaşın en şiddetli döneminde dahi havalimanlarındaki operasyonların kesintiye uğramadığını ifade ederek, Gürcü ve Türk çalışanların tüm riskleri göze alarak görev yaptığını söyledi. Tiflis Havalimanı’nda 700 çalışandan 20’sinin Türk vatandaşı olduğunu belirten Şener, 680 Gürcüden 3-5’inin savaşa iştirak ettiğini, 10-15’inin de ailelerini güvenli yerlere götürdükten sonra yeniden işbaşı yaptığını bildirdi. Şener, Fransa’nın iki A 340 tipi uçak göndererek vatandaşlarını ülkesine taşıdığına dikkat çekerek, “Türk vatandaşlarını havalimanında ağırladıktan sonra Azerbaycan üzerinden Türkiye’ye gönderdik. İki havalimanında özel hizmet veren Prime Class, gümrüksüz satış hizmeti veren ATÜ’nün duty free mağazaları, BTA’nın yiyecek içecek üniteleri ile yer işletmesinde görev yapan tüm çalışanlar, görev yerlerini terk etmedi.” dedi.

Sani Şener, 6 gün süren savaş döneminde en ciddi endişenin Tiflis yakınındaki Vaziani askeri üssü ve Marneuli Havaalanı’nın bombalanmasıyla yaşandığını belirterek, bombalamanın genişleyerek devam edeceği endişesiyle terminalin yaklaşık 30 dakika boşaltıldığını daha sonra da çalışanların görevlerinin başına döndüğünü söyledi. Tiflis Havalimanı’ndaki VOR sisteminin bombalandığını ifade eden Şener, “Rus uçakları VOR sistemini bombaladı ancak havalimanında ciddi hasar meydana gelmedi. Sistemin yedeği olduğundan uçuş trafiği etkilenmedi.” diye konuştu.

Şener, savaşın yayılması üzerine TAV Georgia Genel Müdürü Burak Birhekimoğlu’nu aradığını ve ‘istedikleri zaman Türkiye’ye dönebileceklerini’ ilettiğini belirterek, “Birhekimoğlu, Tiflis’i terk etmeyeceklerini söyleyince çok duygulandık. Onların bu duruşu, Türk ve yabancı büyükelçilikler ile havayolu şirketleri tarafından taktirle karşılandı. Türk Hava Yolları (THY) da, son ana kadar uçuşlarını devam ettirerek oradakilere büyük moral verdi. Bundan sonra da uçuşların devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Dr. Sani Şener, bundan sonraki dönemde riskli bölge Kafkaslar’da, ‘belli riskleri yöneterek iş yapabileceklerine inandıklarını’ söyledi. Savaş yüzünden yolcu sayısında çok ciddi bir düşüş beklediklerini ifade eden Şener, “Atatürk Havalimanı’nda ABD’de yaşanan 11 Eylül terörist saldırılarının yol açtığı büyük krizle karşı karşıya kaldık. Ancak krizleri çok iyi yöneten bir ekibe sahip olduğumuzdan, Gürcistan’da yaşanacak yolcu sıkıntısını da aşacağımıza inanıyorum. Atatürk Havalimanı’nı yönetenler, aynı anda 10 havalimanını yönetecek bilgi ve birikime sahiptir.” dedi.

Mustafa Gün / Zaman

Sani Şener: "Riskleri yöneterek iş yapacağız"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000