05 Ekim 2012, Cuma 10:49:19

SAMİ ALAN’DAN ÜÇÜNCÜ EVLADA VEDA

Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, sürpriz ayrılığın ardından mesai arkadaşlarına duygu yüklü mesajla veda etti...
  • tgs başarısızdır diyen davul olsun e mi? amatörlerle bile yapabiliyor bu işi gayet güzel.üstelik uçak kazası da öyle pek fazla olmuyor ayda bir falan!!! ama olayda aslan payı havaşlılara ait, bütün köşeleri tutarlar, bütün projeleri üstlenirler, sürekli o olmaz bu olmaz, yaptıkları hep ayak sürümek işleri uzatmak.sanki işler yolundaymış gibi, kazaya da hasara da kalan bagaja da bu şartlarda normal derler.hep suçu thy'ye atarlar.daha thy'den bir kişinin odasına gidip de selam vermemiştir, ama hep yüksekten uçar.uzun hikayeler anlatmakta, izah etmekte, uzun yazılar raporlar hazırlayıp hiçbirşey yapmamakta ustadırlar.
  • Bütün yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla; Rizeliler haricindekiler kısa sürede havacılıkta deneyim sahibi olamaz ve bu işi iyi yapamazlar. İkincisi ise, yanlış veya şirketi/şirketleri zarara uğratsa bile ne kadar kötü yönetirlerse yönetsinler (daha doğrusu yönetemezlerse bile) -TGS en bariz örnek- mutlaka eninde sonunda yöneticiliği öğrenecekler diye işlerine son verilemez. Diğer tüm çalışanlar ise istendiği zaman işten çıkarılabilirler.
  • sevgili efor...adamın lisede aldığı bronz madalyanın buradaki konuyla, onun profosyonel iş hayatındaki başarısıyla ne ilgisi var... o madalyalardan heryıl onlarca dağıtılır..bir bronz madalya en az 8-10 hatta daha fazla kişiye verilir...f gülen okulları bunların abonesidir...sami alanı da o yıllarda cemaatin olimpiyatçı abileri çalıştırmıştır..kendisi de madalya almıştır..bu sözkonusu ediliyorsa bilki arkadaşın başarı hanesi zayıftır onun için belirtiliyordur. arkadaş thy'nin dışında bir sürü özel aile işi yapıyor, takip ediyor.ailesinin 8-10 tane ticari taksileri vardı kaç yıl önce..bunun adı resmen suistimaldir. arkası sağlam olmasa bunların hiçbirine yeltenemezdi...madem kendisini tanıyorsun söylermisin west airline'daki pozisyonu, görevi nedir...hiçbir yerde buradaki görevinden bahsedilmiyor..3-4 sene demişsin.sana söyleyim maksimum 2 sene..ona da hocasının ayarladığı staj diyebilirsin..zaten orada okkalı bir pozisyonu olan adam thy'ye gelmesi gariptir.
  • 1- Babacan bal gibi Torpil yapmıştır ya da cemaat ki anneleri üniversiteye 60 yıllarda ilk türban kavgasını sokmaya çalışan kadın ,babası F güle okulları müdürüdür. 2- Gelir Yönetimi Bşk. bir şey getirmeyip alıp götürmüştür. Bakınız Ercan /Roma hattı ve verilen özel ücretler... 3- Allamei cihan olsa havacılık üç beş senede öğrenilemez. Her bölümü ayrı lisan ayrı lisanstır. 4- Matematik dehası kesinlikle vardır .Alır allar pullar satar en iyi yaptığı iştir. Havacılık dışında kavakçılık ,süs balıkçılığı vs şirketleri de vardır. 5-Pilotlu Anadolu jetin başındayken yine şirketin imkanlarıyla almıştır. Kaç para verdiğini inanın bende merak ediyorum .Saygılarımla.
  • Sn Expertis 1.Ali Babacan kimseye torpil yapmamıştır bunu herkes bilir. 2.THY'de çalıştığını söylüyosun ama gelir yönetimi başkanlığına ,ücret başkanlığı diyecek kadar uzaksın. 3.Adam Amerika Westte 3-4 yıl çalışıp , dinamik gelir yönetimini Turkiyeye getiren adamdır 4. Matematik olimpiyatlarında Türkiyeye bronz madalya kazandırmıştır. 5. Ayrıca pilotluğu olduğundan haberin olmamış.
  • ne var ne yok ogrenmisoolduk cuvalda... sag olasin airport haber. millet herzamanki gibi dopdolu imis dokulmus.
  • Sn Alan a bundan sonraki is yasantisinda basarilar dileriz. Ben kendisi ile calisma imkanina sahip kisilerden biri olarak, bulunmus oldugu konumlarin tesadüfü olmadigina inaniyorum. Sn Babacan ve Cemaat olmasa bu kadar kisa sürede bu konumlara gelebilecek deneyim ve bilgi düzeyinde olmadigini kesinlikle ifade ederim. Ücret Baskanligi döneminde vermis oldugu yanlis kararlar neticesinde verdigi zararlara ilaveten seffaf dahi olsa THY da görevli iken baska bir hava yolu adina müzakerelere katilmasi yanlistir. Sadece bu nedenden dolayi yönetecilik vasfinin hangi düzeyde oldugunun kararini sizlerin takdirine birakiyorum...
  • Tam Anlami donanımlıydı.Ama Hemşeri değildu.
  • sami efendi amerika da çok kısa süre yani 2 sene ya var ya yok kalmış o sürede de america west airlines ta çalışmış ki hem okumuş hem çalışmış yani part time muhtemelen kontuarda check in yapmıştır!!! ondan sonra zati 2003 te thy de işe başlamış sonrası yürü ya kulum!!!! tabii thy de direk başkan oldu amerika da böylelerini direk başkan yapmazlar oralarda burdaki gibi torpil mekanizması yok!!! öyle olduğunu bildiği için thy na babacan ve feto desteğiyle kapağı attı..9 sene başkan maaşı ve sosyal imkanlarını aldı kısaca malı götürdü ve hala böyle birine methiyeler düzüyorsunuz !!!! ya sizi iyi besledi iyi mamaladı ya da şimdi gideceği yerden de size ekmek çıkar umuduyla yağcılığa devam ediyorsunuz!!!
  • Kim ne derse desin THY den arkadaşlar çok profesyonel olduğunu söylemişlerdi. Rizeli yönetim, Rizeliler dışında kimseye imkan ve fırsat vermemeye çalışmaktalar. İnşallah herkes ve Başbakanımız da bunu görecektir. Madem o konuma uygun değildi de neden Başkan tarafından o makama getirildi de orada o süre boyunca tutuldu. İnsaf yahuu...

İşte Alan’ın üçüncü evladım dediği Anadolujet’e vedası:

Sürpriz bir kararla kuruluşundan bu yana başında bulunduğu THY’nin alt markası Anadolujet’ten ayrılan THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, mesai arkadaşlarına duygusal bir mektupla veda etti.

İşte Sami Alan’ın o vedası:

1.     Geriye bakınca sevincimle hüznüm yıkışıyor elbet. En çok 3, bilemedin 4 yıl kalırım dediğim, onun bana çok güzel bir kariyer, benimse ona bir gençlik verdiğim kurumumdan Pazartesi günü ayrılıyorum. Geçen 9 yılın ilk yarısında İstanbul’da Gelir Yönetiminde bugünlerde televizyonlarda iftiharla izlediğimiz “Dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu” nun gerçek mimarları ile teşvik-i mesaim oldu. Ne büyük şans ne büyük onur! Bayramda 70’ten fazla şehirden bayram tebriği almak kime nasip olur ki? Ve sımsıcak dostluklarını kazandım birçok yönetici arkadaşımın.
2.     İkinci yarısında da Ankara’da yavru markamızın ellerimize bir bebek gibi doğuşunu ve bir çocuk gibi büyüyüşüne şahit oldum. Anadolujet ile beraber 3 evladım var diyordum bu yüzden. Anadolu halkının uçma heyacanından parlayan gözleri ve yine Anadolulu genç yetenekli meslektaşlarımın havacılığı öğrenme iştiyakı ile parlayan gözleri ne kadar da motive ediciydi. Adım adım dolaştığımız güzel ülkemize hizmet götürme zevkiyle kah Mardin’de kah Erzurum’da kah Balıkesir’de hep bir ağızdan “Uçmayan Kalmasın” dedik.Nitekim Anadolu’yu birbirine bağlayan jet aslında aramızda da sağlam bağlar kurdu.

3.     İşte galiba bugün bizim “uçma” vaktimizdir. Evet bilirim “Her seçim bir kaybediştir. Her tercih bir vazgeçiştir çünkü. Ne gam ki yaşam, vazgeçtiğiniz şeye ilişkin ipucu vermez.” Hayata bambaşka gözlerle bakmayı bildikten sonra şu gökkubbede kaldıysa hoş sada, ne ala!

4.     Dostlar, bu vesile ile haklarınızı helal ediniz lütfen, bunu bir ayrılık mesajı gibi de okumayın lütfen, ne de olsa dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun ne mutlu ki sayenizde “Artık uzak diye bir yer yok.”

SAMİ ALAN’DAN ÜÇÜNCÜ EVLADA VEDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

kim o tgs başarısız diyen? ~ 12 yıl önce
tgs başarısızdır diyen davul olsun e mi? amatörlerle bile yapabiliyor bu işi gayet güzel.üstelik uçak kazası da öyle pek fazla olmuyor ayda bir falan!!! ama olayda aslan payı havaşlılara ait, bütün köşeleri tutarlar, bütün projeleri üstlenirler, sürekli o olmaz bu olmaz, yaptıkları hep ayak sürümek işleri uzatmak.sanki işler yolundaymış gibi, kazaya da hasara da kalan bagaja da bu şartlarda normal derler.hep suçu thy'ye atarlar.daha thy'den bir kişinin odasına gidip de selam vermemiştir, ama hep yüksekten uçar.uzun hikayeler anlatmakta, izah etmekte, uzun yazılar raporlar hazırlayıp hiçbirşey yapmamakta ustadırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bütün yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla; Rizeliler haricindekiler kısa sürede havacılıkta deneyim sahibi olamaz ve bu işi iyi yapamazlar. İkincisi ise, yanlış veya şirketi/şirketleri zarara uğratsa bile ne kadar kötü yönetirlerse yönetsinler (daha doğrusu yönetemezlerse bile) -TGS en bariz örnek- mutlaka eninde sonunda yöneticiliği öğrenecekler diye işlerine son verilemez. Diğer tüm çalışanlar ise istendiği zaman işten çıkarılabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efor'a.. ~ 12 yıl önce
sevgili efor...adamın lisede aldığı bronz madalyanın buradaki konuyla, onun profosyonel iş hayatındaki başarısıyla ne ilgisi var... o madalyalardan heryıl onlarca dağıtılır..bir bronz madalya en az 8-10 hatta daha fazla kişiye verilir...f gülen okulları bunların abonesidir...sami alanı da o yıllarda cemaatin olimpiyatçı abileri çalıştırmıştır..kendisi de madalya almıştır..bu sözkonusu ediliyorsa bilki arkadaşın başarı hanesi zayıftır onun için belirtiliyordur. arkadaş thy'nin dışında bir sürü özel aile işi yapıyor, takip ediyor.ailesinin 8-10 tane ticari taksileri vardı kaç yıl önce..bunun adı resmen suistimaldir. arkası sağlam olmasa bunların hiçbirine yeltenemezdi...madem kendisini tanıyorsun söylermisin west airline'daki pozisyonu, görevi nedir...hiçbir yerde buradaki görevinden bahsedilmiyor..3-4 sene demişsin.sana söyleyim maksimum 2 sene..ona da hocasının ayarladığı staj diyebilirsin..zaten orada okkalı bir pozisyonu olan adam thy'ye gelmesi gariptir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Efor'a ... ~ 12 yıl önce
1- Babacan bal gibi Torpil yapmıştır ya da cemaat ki anneleri üniversiteye 60 yıllarda ilk türban kavgasını sokmaya çalışan kadın ,babası F güle okulları müdürüdür. 2- Gelir Yönetimi Bşk. bir şey getirmeyip alıp götürmüştür. Bakınız Ercan /Roma hattı ve verilen özel ücretler... 3- Allamei cihan olsa havacılık üç beş senede öğrenilemez. Her bölümü ayrı lisan ayrı lisanstır. 4- Matematik dehası kesinlikle vardır .Alır allar pullar satar en iyi yaptığı iştir. Havacılık dışında kavakçılık ,süs balıkçılığı vs şirketleri de vardır. 5-Pilotlu Anadolu jetin başındayken yine şirketin imkanlarıyla almıştır. Kaç para verdiğini inanın bende merak ediyorum .Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EFOR ~ 12 yıl önce
Sn Expertis 1.Ali Babacan kimseye torpil yapmamıştır bunu herkes bilir. 2.THY'de çalıştığını söylüyosun ama gelir yönetimi başkanlığına ,ücret başkanlığı diyecek kadar uzaksın. 3.Adam Amerika Westte 3-4 yıl çalışıp , dinamik gelir yönetimini Turkiyeye getiren adamdır 4. Matematik olimpiyatlarında Türkiyeye bronz madalya kazandırmıştır. 5. Ayrıca pilotluğu olduğundan haberin olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haberi okuyacagima yorumlari okudum ~ 12 yıl önce
ne var ne yok ogrenmisoolduk cuvalda... sag olasin airport haber. millet herzamanki gibi dopdolu imis dokulmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekspertis ~ 12 yıl önce
Sn Alan a bundan sonraki is yasantisinda basarilar dileriz. Ben kendisi ile calisma imkanina sahip kisilerden biri olarak, bulunmus oldugu konumlarin tesadüfü olmadigina inaniyorum. Sn Babacan ve Cemaat olmasa bu kadar kisa sürede bu konumlara gelebilecek deneyim ve bilgi düzeyinde olmadigini kesinlikle ifade ederim. Ücret Baskanligi döneminde vermis oldugu yanlis kararlar neticesinde verdigi zararlara ilaveten seffaf dahi olsa THY da görevli iken baska bir hava yolu adina müzakerelere katilmasi yanlistir. Sadece bu nedenden dolayi yönetecilik vasfinin hangi düzeyde oldugunun kararini sizlerin takdirine birakiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmadi. ~ 12 yıl önce
Tam Anlami donanımlıydı.Ama Hemşeri değildu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devam edin!!! ~ 12 yıl önce
sami efendi amerika da çok kısa süre yani 2 sene ya var ya yok kalmış o sürede de america west airlines ta çalışmış ki hem okumuş hem çalışmış yani part time muhtemelen kontuarda check in yapmıştır!!! ondan sonra zati 2003 te thy de işe başlamış sonrası yürü ya kulum!!!! tabii thy de direk başkan oldu amerika da böylelerini direk başkan yapmazlar oralarda burdaki gibi torpil mekanizması yok!!! öyle olduğunu bildiği için thy na babacan ve feto desteğiyle kapağı attı..9 sene başkan maaşı ve sosyal imkanlarını aldı kısaca malı götürdü ve hala böyle birine methiyeler düzüyorsunuz !!!! ya sizi iyi besledi iyi mamaladı ya da şimdi gideceği yerden de size ekmek çıkar umuduyla yağcılığa devam ediyorsunuz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkını yemeyin ~ 12 yıl önce
Kim ne derse desin THY den arkadaşlar çok profesyonel olduğunu söylemişlerdi. Rizeli yönetim, Rizeliler dışında kimseye imkan ve fırsat vermemeye çalışmaktalar. İnşallah herkes ve Başbakanımız da bunu görecektir. Madem o konuma uygun değildi de neden Başkan tarafından o makama getirildi de orada o süre boyunca tutuldu. İnsaf yahuu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000