21 Kasım 2011, Pazartesi 11:30:27

SAĞINA BAK THY, SOLUNA VE ARKANA BAK!

AirportHaber'in başyazarı Sefa İnan, bu haftaki köşesinde THY'nin açıkladığı rakamlara değindi...
  • bu yazınızda sonsuz haklısınız sırkette hersey hatır gonul tanıdıgın varsa sana thy cennet yoksa surun !!! sacma sapan bır suru hat acıldı bırılerının yurt dısı hayallerı gercek olsun dıye oraya gorevlendırılenlerın meslek bılgısı ıcler acısı bılenler ıse en ucra koselerde unv mezunları 2. degıl 3.sırada memur bunu yazıyorum ya heran hatır gonul bızıde bulur basımız belaya gıder malum ne olacagı bellı degıl sızde dıkkat edın :) saygılarımla.
Türk Hava Yolları'nın üçüncü çeyrek için açıkladığı değerlerin algılanmasında bir takım hatalar ortaya çıktı. Çünkü zarar mı yoksa faaliyet kârı mı henüz net olarak anlaşılamadı.

Bayrak yaşıyıcı şirketin birçok ortaklığı ve alt markası bulunuyor. Açıklanan zararın tam olarak anlaşılamamasının nedeni bu mu? Yada faaliyet kârı olarak belirlenen oranların asıl nedenleri ortaklıklar mı yoksa alt markalar mı, bu da bilinmiyor.
 
AirportHaber'in başyazarı deneyimli kalem Sefa İnan işte bu konuları detaylı olarak ele aldı. Türk Hava Yolları'nın zarar hanesini ve faaliyet kârını ince ayrıntılarla anlaşılabilir hale getirdi. Yılın üçüncü çeyreğindeki bu zarar-kâr karmaşasını okuyucunun gözüyle hatta yolcunun değerlendirmeleriyle adeta hesaplanabilir bir aritmetikle köşesinden aktardı.
 
Türk Hava Yolları'nın kârı ve zararı nasıl oluştu...

Alt markaların ve ortaklıkların rakamlardaki rolü ne...

Türkiye'de yüzde 20 oranında develüasyon olduğunu belirten İnan neyi kastetti, kimler bu durumdan fayda sağladı...

Peki ya merak edilen Anadolujet'in yeri nerede...

Türk Hava Yolları'nın zarar nedenlerinden biri de siyasi hatlar ve hatır-gönül destinasyonları mı...

Türk Hava Yolları nasıl yönetiliyor, nasıl yönetilmeli...

Büyüme sürecinde hızlı adımlarla koşan THY, at gözlüklerini çıkaracak mı...

500 milyon liara civarında olması gereken faaliyet kârı neden 244 milyon lira olarak açıklanıyor...

THY'nin kapatması gereken hatları hangileri...
 
Türk Hava Yolları'nı yakından tanıyan ve özellikle son açıklanan üçüncü çeyrek rakamlarını uzun araştırmalar ve uğraşlar sonucu açıklanabilir ve anlaşabilir hale getiren başyazar Sefa İnan'ın kaleminden THY'nin kârı-zararı, yaptıkları, yapmadıkları ve TL/dolar arasındaki uyumsuzluğun çareleri...
 
İşte Türk Hava Yolları'nın günümüzdeki durumu ile uzun vadede iyileşme süreci...



SAĞINA BAK THY, SOLUNA VE ARKANA BAK!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bu yazınızda sonsuz haklısınız sırkette hersey hatır gonul tanıdıgın varsa sana thy cennet yoksa surun !!! sacma sapan bır suru hat acıldı bırılerının yurt dısı hayallerı gercek olsun dıye oraya gorevlendırılenlerın meslek bılgısı ıcler acısı bılenler ıse en ucra koselerde unv mezunları 2. degıl 3.sırada memur bunu yazıyorum ya heran hatır gonul bızıde bulur basımız belaya gıder malum ne olacagı bellı degıl sızde dıkkat edın :) saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000