04 Kasım 2012, Pazar 07:27:38

SADECE SİVİL UÇUŞ İSTİYORLAR

Türk Hava Yolları'nın da uçuş yaptığı Manas Havaalanı'nın tamamen sivilleştirilmesi konusunda belirsizlik devam ediyor.
  • Orada yaşamış biri olarak, Her 3-4 senede bir anlaşmanın sonuna gelinince bu tarz yorumlar çıkarıyorlar, "Artık bu son, Askeri uçak istemiyoruz" tarzında. Aslında bunu her anlaşma sonunda yapıyorlar. Kırgızistan Hükumeti bu tarz bir geliri bırakamaz, bu cesareti gösteremez, eminim. Bu onların Amerika'ya oynadığı bilindik bir oyun. Anlaşma yine imzalanacak, nereden mi biliyorum? 3 yıl önce de tıpkı bu tarz bir haber yayımlanmıştı, bu son anlaşma denmişti.
  • Bahsettiğiniz atıl havaalanı hangisi acaba? Kant'ta ki meydandan bahsediyorsanız eğer, o meydan 2003 yılından beri Rusya Federasyonu'nun Hava Üssüne ev sahipliği yapmakta.
  • KIRGIZİSAN ABD DEN BİRAZDAHA AVANTAJ SAĞLARSA YARARLARINA OLACAK BENCE GEREKİRSE BİŞKEK YAKININDA BİR HAVAALANI VAR ATIL DURUMDA ORAYO ABD YE ISLAH ETTİRİP ORAYI KİRAYA VERMELERİ DAHA AKILCIL OLUR

Barack Obama veya Mitt Romney’nin ABD Başkanı seçilmesinden bağımsız olarak Washington’un, Manas Havaalanı'nda bulunan Amerikan hava üssünün devam ettirilmesi amacıyla Kırgızistan’daki pozisyonunu savunmaya devam edecek.

Siyaset Bilimci Marat Kazakpayev’in ifadelerine göre Afganistan’da terörle mücadele devam ediyor ve Amerikalıların bu üsse, uçaklarına petrol nakli için ihtiyacı var.

Washington Manas Havaalanı kirası, için her yıl 41 milyon dolar ödüyor. Ancak Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev daha önce defalarca, mevcut sözleşmenin sonra ermesinin ardından hava üssünün kapanması gerektiğini açıklamıştı.

Devlet Başkanı kararını, roket saldırısına uğrayabilecek Manas Havaalanı’nın sivil bir hava limanı olması gerektiğiyle açıklamıştı.

Havaalanının üs olarak kullanılmasına yönelik anlaşma, 2014 yılında sona eriyor.

Yeni ABD Başkanı olacak Obama veya Romney’nin Kırgız makamlarını ikna etmeleri için iki yılı var.

SADECE SİVİL UÇUŞ İSTİYORLAR

Yorumlar

Enver ~ 11 yıl önce
Orada yaşamış biri olarak, Her 3-4 senede bir anlaşmanın sonuna gelinince bu tarz yorumlar çıkarıyorlar, "Artık bu son, Askeri uçak istemiyoruz" tarzında. Aslında bunu her anlaşma sonunda yapıyorlar. Kırgızistan Hükumeti bu tarz bir geliri bırakamaz, bu cesareti gösteremez, eminim. Bu onların Amerika'ya oynadığı bilindik bir oyun. Anlaşma yine imzalanacak, nereden mi biliyorum? 3 yıl önce de tıpkı bu tarz bir haber yayımlanmıştı, bu son anlaşma denmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almaz ~ 11 yıl önce
Bahsettiğiniz atıl havaalanı hangisi acaba? Kant'ta ki meydandan bahsediyorsanız eğer, o meydan 2003 yılından beri Rusya Federasyonu'nun Hava Üssüne ev sahipliği yapmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOK İYİ PARA ~ 11 yıl önce
KIRGIZİSAN ABD DEN BİRAZDAHA AVANTAJ SAĞLARSA YARARLARINA OLACAK BENCE GEREKİRSE BİŞKEK YAKININDA BİR HAVAALANI VAR ATIL DURUMDA ORAYO ABD YE ISLAH ETTİRİP ORAYI KİRAYA VERMELERİ DAHA AKILCIL OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000