06 Şubat 2009, Cuma 07:43:37

Sabiha Gökçen ile ucuza uçun

Yeni dış hatlar terminali ve eklerini, 29 Ekim'de hizmete sunmaya hazırlanan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, uygun fiyata uçmak isteyen yolculara yüzde 80'e varan oranlarda avantajlı fırsatlar sunuyor.
  • amaç ucuza uçmak değil,düzgün saatlerde uçmak.bugün SGH uçarken gece 02de kalkan uçağa taksi ile gittin dünya para oradan uçtun 5-6 arası Dubaide oldun diyelim oradan oteline gitsen almazlar 14.00 giriş diye,havalimanında bekleyeceksin...Şu bu yani herşey sadece evini,işin varsa güzel ucuz diye gezmeye gidilmez.

Dubai'ye seyahat etmek isteyen yolcular, Atatürk Havalimanı'nda 600-800 Euro civarında bilet ücreti öderken, Sabiha Gökçen'den Air Arabia ile 250 Euro'ya uçmak mümkün.  
 
Frankfurt ve Zürih'e Atatürk Havalimanı'ndan uçmak için yaklaşık 470 TL'yi gözden çıkarmak gerekirken Pegasus Havayolları ile Sabiha Gökçen'den 99 liraya seyahat edilebiliyor. Yine Sabiha Gökçen'den Antalya, İzmir ve Ankara'ya 79 liraya uçuran THY ile aynı kentlere Atatürk Havalimanı'ndan seyahat edilmek istendiğinde 109 lira ödemek gerekiyor. Üçü yerli 32 havayolu şirketinin, birçok noktaya sefer düzenlediğini belirten İSG Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday, seyahatten önce mutlaka Sabiha Gökçen'den uçuşlara bakılmasını tavsiye ederek, "Çok avantajlı fiyatlara uçabilirsiniz." dedi. Havalimanının çok uzak olduğu, hatta Ankara'da bulunduğunu zannedenlerin bile çıktığını ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir ise yeni terminali açtıktan sonra söz konusu algıyı değiştireceklerini kaydetti. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ (İSG), Limak Holding, Hintli GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında Şubat 2008'de kuruldu. Şirket, Sabiha Gökçen'de mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonlarını ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008'de devraldı. Havalimanı ortaklarının düzenledikleri basın toplantısında konuşan İSG üst yöneticisi Buğday, toplam 450 milyon Euro yatırım yapacaklarını ve en önemli bölümünü oluşturan yeni dış hatlar terminalini uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayış ile çevre dostu olarak inşa ettiklerini söyledi. Yatırım maliyetlerinin geri dönüşünü 2017-2018 yıllarında beklediklerini aktaran Buğday, kapasitenin 25 milyona ulaşabileceğini belirtti. Geçen yıl dış hatlar yolcusunda yüzde 27, iç hatlarda ise yüzde 9 büyüme kaydeden İSG, 1,6 milyon olan dış hatlar yolcu sayısını bu yıl 2,5 milyona çıkarmayı hedefliyor. Toplamda yüzde 18'lik büyüme ile 4,4 milyon yolcu sayısına ulaşan firmanın hedefi 5,5 milyon yolcu.

'UEFA finaline İngilizler gelsin'

Buğday, Marmaray projesinin gerçekleşmesiyle bu hattın Pendik üzerinden havalimanına bağlanması için çalıştıklarını, ayrıca havaalanına ulaşımı kolaylaştırmak için İDO ve İETT ile görüştüklerini duyurdu. İstanbul'da gerçekleştirilecek UEFA Kupası final karşılaşması için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Buğday, taraftarları çok para harcayan İngiliz futbol kulüplerinin gelmesi için duacı olduklarını vurguladı. Buğday ayrıca İstanbul'a 3. havalimanına kısa vadede ihtiyaç olmadığını, Avrupa yakasında uzun vadede ihtiyaç olabileceğini vurguladı. İSG Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir de kapasite darlığı sebebiyle yolculardan yaz ayları için anlayış beklediklerini, yeni dış hatlar terminalinin açılmasıyla problemin ortadan kalkacağını dile getirdi. En çok yolcuyu Almanya'dan alan Sabiha Gökçen'i kullanan yolcuların yüzde 98'i İstanbul'un Anadolu yakasından gelirken, havalimanı 18,5 milyon kişiye hitap ediyor.

7,5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminali ve ekleri, toplam 320 bin metrekare olacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkartacak.

Bina, Marmara fay hattında meydana gelebilecek 7,5 büyüklüğündeki bir depremden sonra işletmeye devam edebilecek şekilde inşa ediliyor. Sabiha Gökçen'in depreme dayanıklılığını en üst düzeye çıkarmak amacıyla 3119 adet kazık üzerine oturtulan temel yapısının dışında, 292 adet sismik izolatör cihazı kullanıldı.

Terminalin ana yapısını yaklaşık 24 bin ton ağırlığında çelik konstrüksiyon oluştururken, bugüne kadar 20 bin ton çelik montajı tamamlandı. Toplam 182 bin 985 metreküp beton dökümünün 170 bin 207'si gerçekleştirildi.

4.718 araç ve 72 otobüs kapasiteli dört katlı otopark, kara ve hava tarafından ayrı girişleri olan havalimanı oteli, 96 adet check-in kontuarı, 30 adet self check in kontuarı, VIP ve apron manzaralı CIP bölümleri, 8 adet en büyük gövdeli veya 16 adet orta gövdeli uçağa eşzamanlı hizmet verilebilecek çoklu uçak park ettirme sistemi, 5 bin metrekare restoran ve cafe alanı, 4.500 metrekare ile Avrupa'nın en büyüklerinden biri olma özelliğine sahip olacak duty free alanı bulunacak. 

Sabiha Gökçen ile ucuza uçun

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
amaç ucuza uçmak değil,düzgün saatlerde uçmak.bugün SGH uçarken gece 02de kalkan uçağa taksi ile gittin dünya para oradan uçtun 5-6 arası Dubaide oldun diyelim oradan oteline gitsen almazlar 14.00 giriş diye,havalimanında bekleyeceksin...Şu bu yani herşey sadece evini,işin varsa güzel ucuz diye gezmeye gidilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000