27 Ocak 2009, Salı 09:06:02

Sabancı'nın iddiaları tutmadı mı?

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye'de üç buçuk tane uçak şirketinin kalacağını iddia etmişti. Ancak Sabancı'nın iddiaları şimdilik tutmadı...
  • Son gülen iyi güler !!!!!!!
  • Sayı ali bey ne söylediğini çok iyi biliyor. bu sözlerden başka manalar değilde bunu söyleten sebeplere bakmak lazım. hele herkes yolun başında. inşallah yanılsın diyelim. ama havacılık hiçiyi gitmiyor. tüm özel sektörün büyük bir rakıbi var. Değerli ali beyden ve pegasus yöneticilerinden bir ricam olacak. bizler karsta esnafız neden KARSAucmuyorsunuz. KARSA uçuşunuzu bekliyoruz.sizlere inanır ve güvenen bir genç işadamlarıyız. KARSda yolcu potansiyeli yeterince var. ANKARA uçaklarında yeryok. kadıköy yakasına karstan haftada 3 gün uçakvar. ilgi ve alakanızı bekliyoruz.
  • Ali Bey sektöre girdiğinden beri hep olumsuzlukları dile getiriyor. Bir gün Atlas'ı alıyor bir gün Onur'u. Alamazsa bu sefer herkesi batırıyor. İnşallah yağlı bir müşteri çıkar şirketine de satar, daha spekülatif alanlara yönelir...
  • tüm dünyada sektörün küçüldüğü doğrudur, ancak; şunu unutmayalım, türkiye de havacılık sektörü zaten olması gerekenden çok çok küçük şekilde devam ediyordu. bu yüzden dünya ile kıyaslamak yanlış. ve kriz dönemlerinde büyümeye çalışmak çok akıllıca bir yatırım, işini bilenler için. uçak ve kira fiatları taban değerlerde. ve ülkemize gelen turistlerin % 30 civarını ancak kendi şirketlerimizle taşıyabiliyorduk.şimdi bu durum yeni yatırımlar ve kurulan şirketlerle lehimize değişecektir. krizi fırsat bilerek büyüyen şirketlerin akıllı ve ileriyi gören yöneticilerini kutluyorum.
  • TÜM DÜNYADA BİRÇOK HV YOLU İLERİYİ DEĞERLENDİREREK YA EVLENİYOR YADA UÇAK AZALTMA YÖNUNE GIDERKEN BIZDE ISE HALA YENİ ŞİRKET KURMAYA ÇALIŞANLAR VAR. .UÇAK ARTTIRANLAR VAR.HEMDE YARIŞ VAR.HER YER UÇAK DOLACAK SONRASINI HEP BERABER GÖRECEGİZ...INŞALLAH TERSİ OLUR...BU İŞLERİ 2010 SON AYLARI HİSSETTİRMEYE BAŞLAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.......YİNEDE TERSİ OLUR BİZ YANILIRIZ..TEMENNİMİZ BUDUR.
  • BÜYÜĞÜ KÜÇÜĞÜ HEPSİ ETKİLENECEK 2010 YILININ ŞUBATININ SONUNU GÖREBİLECEKMİYİZ ACABA...RADARINIZI AÇIN VE ÇOOOK İLERİLERE BAKIN...HER YERDE TAYFUN VAR,TORNADO GÖZÜKECEK.UÇMAYI BIRAK UÇAKLARIN ELDEN ÇIKARILMASI BÜYÜK SORUN OLACAK...
  • Sayın Ali Sabancı mukakkakki bu tür söylemlerini kafasına göre söylemiyordur, etrafındaki, bir takım araştırmaları yaptıktan sonra sonuçları kendisine sunan danışman kadrosuna göre söylüyordur, fakat ya medyanın iletimi ya da kendisinin bu tür söylemleri MÜNECCİMLİK edası ile yansıtması elbette hoş değil. Sonuçta sektör daha ülkemizde yeni ve belki ilerki dönemlerde yabancı yatırımcıların da gireceği bir sektör haline geldikten sonra elin adamı ya bizden üstün çıkıpta bizleri piyasadan silerse?
  • nasıl olur da onur air yok olacağından bahsediyorsun. sun express ve ya anadolujet yok olsa anlarım aa tabi bunları thy destekliyor du ama değil mi. peki seni kim destekliyor, 39,99ytl bilet satıp dolu gidiyorum diyeceğine koy normal fiyatları bakalım 5 sıra koltuk dolacak mı. Onurair özellikle antep diyarbakır seferlerinde full gidip dönüyor keza atlasjet özellikle izmir bodrum seferlerinde full. peki pegasus normal fiyat tarifesine dönerse hangi seferi full olacak.
  • erzuruma uçsa n olcak bence başarısız bir şirket... Her yönüyle. Bu arada bir arkadaşımız Havacılık kelimesi yerıne AVACILIK YAZMIS ...DOGRUSU HAVACILIK
  • ERZURUMA PEGASUS TEKRAR UÇMAYA BAŞLASIN SUNEKPRESS VE THY VE ANADOLU JET YETMİYOR ERZURUMA

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 16 Eylül 2008 tarihinde İzmir Swissotel'de basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde Türkiye'de üç buçuk tane uçak şirketinin kalacağını iddia etmişti.

Ali Sabancı, bu şirketlerin üçünün THY, Pegasus ve SunExpress, buçuğun ise Anadolu Jet olduğunu belirtişti.

Sabancı, yaz sezonu biter bitmez kasım ayından itibaren sektörde yeniden konsolidasyonların başlamak zorunda olduğunu söylemişti.

Ancak Patronlar Dünyası'nda yar alan habere göre; Sabancı'nın iddiaları tutmadı.

TÖSHİD'E GÖRE BÜYÜME OLACAK

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'de krizden batan şirket yok. Sadece 2008'in ilk çeyreğinde Tarhan&Towers, Golden Airlines ve Fly Air operasyonlarını yönetim sıkıntıları sebebiyle durdurdu.

Alioğlu, "O tarihte ne dünyada ne de ülkemizde bir kriz söz konusu değildi. Son aylarda ise World Focus (AnkAir) ve İnter Airlines şirketleri operasyonlarını durdurmuştur. Yaşadığı kaza sonrası sıkıntıya giren World Focus ile İnter'in de krizden dolayı kapandığını söyleyemeyiz." diyor.

Alioğlu, kurulan ve faaliyetteki şirketlerin uçak kiralaması veya satın almasıyla sektörün 2009'da en az yüzde 10-15 büyümesini hedeflediklerini söylüyor.

Yani Ali Sabancı'nın '3.5 uçak şirketi kalacak' iddiası asparagas çıktı.

 

Sabancı'nın iddiaları tutmadı mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

xxx ~ 15 yıl önce
Son gülen iyi güler !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 15 yıl önce
Sayı ali bey ne söylediğini çok iyi biliyor. bu sözlerden başka manalar değilde bunu söyleten sebeplere bakmak lazım. hele herkes yolun başında. inşallah yanılsın diyelim. ama havacılık hiçiyi gitmiyor. tüm özel sektörün büyük bir rakıbi var. Değerli ali beyden ve pegasus yöneticilerinden bir ricam olacak. bizler karsta esnafız neden KARSAucmuyorsunuz. KARSA uçuşunuzu bekliyoruz.sizlere inanır ve güvenen bir genç işadamlarıyız. KARSda yolcu potansiyeli yeterince var. ANKARA uçaklarında yeryok. kadıköy yakasına karstan haftada 3 gün uçakvar. ilgi ve alakanızı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öger ~ 15 yıl önce
Ali Bey sektöre girdiğinden beri hep olumsuzlukları dile getiriyor. Bir gün Atlas'ı alıyor bir gün Onur'u. Alamazsa bu sefer herkesi batırıyor. İnşallah yağlı bir müşteri çıkar şirketine de satar, daha spekülatif alanlara yönelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
realite ~ 15 yıl önce
tüm dünyada sektörün küçüldüğü doğrudur, ancak; şunu unutmayalım, türkiye de havacılık sektörü zaten olması gerekenden çok çok küçük şekilde devam ediyordu. bu yüzden dünya ile kıyaslamak yanlış. ve kriz dönemlerinde büyümeye çalışmak çok akıllıca bir yatırım, işini bilenler için. uçak ve kira fiatları taban değerlerde. ve ülkemize gelen turistlerin % 30 civarını ancak kendi şirketlerimizle taşıyabiliyorduk.şimdi bu durum yeni yatırımlar ve kurulan şirketlerle lehimize değişecektir. krizi fırsat bilerek büyüyen şirketlerin akıllı ve ileriyi gören yöneticilerini kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIG PANDA ~ 15 yıl önce
TÜM DÜNYADA BİRÇOK HV YOLU İLERİYİ DEĞERLENDİREREK YA EVLENİYOR YADA UÇAK AZALTMA YÖNUNE GIDERKEN BIZDE ISE HALA YENİ ŞİRKET KURMAYA ÇALIŞANLAR VAR. .UÇAK ARTTIRANLAR VAR.HEMDE YARIŞ VAR.HER YER UÇAK DOLACAK SONRASINI HEP BERABER GÖRECEGİZ...INŞALLAH TERSİ OLUR...BU İŞLERİ 2010 SON AYLARI HİSSETTİRMEYE BAŞLAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.......YİNEDE TERSİ OLUR BİZ YANILIRIZ..TEMENNİMİZ BUDUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKONOMİST ~ 15 yıl önce
BÜYÜĞÜ KÜÇÜĞÜ HEPSİ ETKİLENECEK 2010 YILININ ŞUBATININ SONUNU GÖREBİLECEKMİYİZ ACABA...RADARINIZI AÇIN VE ÇOOOK İLERİLERE BAKIN...HER YERDE TAYFUN VAR,TORNADO GÖZÜKECEK.UÇMAYI BIRAK UÇAKLARIN ELDEN ÇIKARILMASI BÜYÜK SORUN OLACAK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
münecim ~ 15 yıl önce
Sayın Ali Sabancı mukakkakki bu tür söylemlerini kafasına göre söylemiyordur, etrafındaki, bir takım araştırmaları yaptıktan sonra sonuçları kendisine sunan danışman kadrosuna göre söylüyordur, fakat ya medyanın iletimi ya da kendisinin bu tür söylemleri MÜNECCİMLİK edası ile yansıtması elbette hoş değil. Sonuçta sektör daha ülkemizde yeni ve belki ilerki dönemlerde yabancı yatırımcıların da gireceği bir sektör haline geldikten sonra elin adamı ya bizden üstün çıkıpta bizleri piyasadan silerse?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deniz ~ 15 yıl önce
nasıl olur da onur air yok olacağından bahsediyorsun. sun express ve ya anadolujet yok olsa anlarım aa tabi bunları thy destekliyor du ama değil mi. peki seni kim destekliyor, 39,99ytl bilet satıp dolu gidiyorum diyeceğine koy normal fiyatları bakalım 5 sıra koltuk dolacak mı. Onurair özellikle antep diyarbakır seferlerinde full gidip dönüyor keza atlasjet özellikle izmir bodrum seferlerinde full. peki pegasus normal fiyat tarifesine dönerse hangi seferi full olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
betlehem ~ 15 yıl önce
erzuruma uçsa n olcak bence başarısız bir şirket... Her yönüyle. Bu arada bir arkadaşımız Havacılık kelimesi yerıne AVACILIK YAZMIS ...DOGRUSU HAVACILIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAAN ~ 15 yıl önce
ERZURUMA PEGASUS TEKRAR UÇMAYA BAŞLASIN SUNEKPRESS VE THY VE ANADOLU JET YETMİYOR ERZURUMA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000