10 Mart 2012, Cumartesi 09:18:47

SABANCI YİNE THY'YE YÜKLENDİ

Yılın İş İnsanı ödülünü alan Pegasus'un patronu Ali Sabancı iddialı konuştu.
  • pegasus ülkemiz için uygun ama kendini geliştirmesi lazım temizlik bile almıyor koltuklarının altında afedersin .....ne ararsan var low cost ucuyor elbet türkiyede kar edecek ama THY eline su dökemez asla.konuşmakla olmuyor bu işler şöyle bir halka aaçılsında boyunun ölçüsünü görelim ali bey...:)
  • THY yi gider Fransızlara satarlarsa şaşırmam
  • Ben konuyu halkımıza hizmet olarak değerlendiriyorum ve tüm güçlüklere rağmen PEGASÜS ün başarısını iki ile çarpmak lazım,bunun birçok nedenleri var; 1.Birçok ballı hatlarda uçuş müsadesi alamadı,(EDREMİT,KABİL gibi)2.Sabiha Gökçen den uçuruldu,3.Biryere uçuşa başladıktan sonra vazgeçmedi(ATLAS gibi TOKAT a uçuşa başlayıp kavakları kestirip ,pisti uzattırıp seferleri iptal etmediler,3.Bilet fiatlarını makul seviyede tutup fırsatçılık yapmadılar.
  • thy nin ikili anlaşmaları olmasa pegasus şimdi lufthansa olurdu.ali bey i tebrik etmek gerek.
  • thy bu gidişle batacak gibi görünüyor.pardon batmaz thy,birileri alır ucuza sonra da müthiş karlar eder.bizde bakarız aval aval.
  • meyva veren ağaç taşlanır !!! pegasus low-cost modeli uçuyor bu türkiyeye değişik geliyor ama dünyada böyle uçan bi sürü havayolu var kimseye rakip değil kimsede ona rakip olamaz !!!
  • 1. THY'nin arkasında devlet desteği 8 senedir yok, devletin arkasında THY desteği var. 2. Rekabette Pegasus ve diğer özel havayollarına pozitif ayrımcılık yapılıyor, THY mağdur ediliyor. 3. İç hatlarda pazar payı marifet değil, kârlılık marifet. THY bu doluluk oranlarıyla bile iç hatlarda zarar ediyor, keşke çekilebilse. 4. PGS bu kadar iddialıysa halka açılıp bir kâr açıklasın da görelim.
  • pegasusu ekstrabişi yapmadıki THY nin eskilerini aldı kar eden hatlara uçtu o kadar. bakalım denizbitince ne yaapcaksın ali bey. 3 seneye bu denizde bitecek o zaman er meydanında gerçek gücünü göreceğiz.
  • yillardir hem is olarak hemde yolcu olarak pegsusla beraberim saglam yapi saglam sistemle allah yolunu acik etsin pegasus sabanci ailesi tsk ederim
  • Ben Pegasusu tercih ediyorum yıllardır. Ucuza, kaliteli, yeni model uçaklarla uçuruyor. Eskiden THY'de uçardım yıllar önce. Aşırı rötarlar filan derken uçmuyorum çok uzun zamandır THY ile. Balkanlara ucuz bilet kampanyası olunca bileti THY'den aldım. Bakalım göreceğiz, en son durum neymiş.
Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus’u alarak havayolu işletmeciliğine 6 yıl önce başladıklarını belirterek, “Şu anda iç hatlarda kamunun pazar payının yarısını almış durumdayız. Kamu bu işi 79 yıldır yapıyor, biz ise 6 yıldır. 3 yıl sonrasını hayal edemiyorum” dedi. Ekonomist dergisinin bu yıl 21’incisini düzenlediği ‘Yılın İş İnsanları’ araştırmasında, ikinci kez ‘Yılın İşadamı’ seçilen Ali Sabancı, “Benim arkamda yürüyen binlerce kişi yok. Yanımda ve önümde yürüyen arkadaşılarım var Pegasus Ailesi’nin fertleri var. Pegasus’da şu anda 1119 aile ferdine ulaştık” diye konuştu. Ali Sabancı’nın ödülünü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan’ın elinden aldığı törende Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner de, ikinci kez ‘Yılın Sivil Toplum Önderi’ ödülünü Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’dan aldı.

KOTİL YILIN PROFESYONELİ

Kahve Dünyası’nın da sahibi olan Altınmarka Yönetim Kurulu Başkanı Birol Altınkılıç ‘Yılın Erkek Girişimcisi’, House Cafe’nin ortaklarından Canan Özdemir ise, ‘Yılın Kadın Grişimcisi’ ödülünü aldı. Araştırmada bu yıl ‘Yılın Profesyoneli’ kategorisinde ödülü iki kişi paylaştı. Eşit oy olan Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray ve Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ‘Yılın Profesyoneli’ ödülünü kazandılar. ‘Yılın Bürokratı’ ödülü ise, bu yıl Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin’e gitti.
SABANCI YİNE THY'YE YÜKLENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Misafir ~ 12 yıl önce
pegasus ülkemiz için uygun ama kendini geliştirmesi lazım temizlik bile almıyor koltuklarının altında afedersin .....ne ararsan var low cost ucuyor elbet türkiyede kar edecek ama THY eline su dökemez asla.konuşmakla olmuyor bu işler şöyle bir halka aaçılsında boyunun ölçüsünü görelim ali bey...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY yi gider Fransızlara satarlarsa şaşırmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben konuyu halkımıza hizmet olarak değerlendiriyorum ve tüm güçlüklere rağmen PEGASÜS ün başarısını iki ile çarpmak lazım,bunun birçok nedenleri var; 1.Birçok ballı hatlarda uçuş müsadesi alamadı,(EDREMİT,KABİL gibi)2.Sabiha Gökçen den uçuruldu,3.Biryere uçuşa başladıktan sonra vazgeçmedi(ATLAS gibi TOKAT a uçuşa başlayıp kavakları kestirip ,pisti uzattırıp seferleri iptal etmediler,3.Bilet fiatlarını makul seviyede tutup fırsatçılık yapmadılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy nin ikili anlaşmaları olmasa pegasus şimdi lufthansa olurdu.ali bey i tebrik etmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy bu gidişle batacak gibi görünüyor.pardon batmaz thy,birileri alır ucuza sonra da müthiş karlar eder.bizde bakarız aval aval.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
meyva veren ağaç taşlanır !!! pegasus low-cost modeli uçuyor bu türkiyeye değişik geliyor ama dünyada böyle uçan bi sürü havayolu var kimseye rakip değil kimsede ona rakip olamaz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1. THY'nin arkasında devlet desteği 8 senedir yok, devletin arkasında THY desteği var. 2. Rekabette Pegasus ve diğer özel havayollarına pozitif ayrımcılık yapılıyor, THY mağdur ediliyor. 3. İç hatlarda pazar payı marifet değil, kârlılık marifet. THY bu doluluk oranlarıyla bile iç hatlarda zarar ediyor, keşke çekilebilse. 4. PGS bu kadar iddialıysa halka açılıp bir kâr açıklasın da görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pegasusu ekstrabişi yapmadıki THY nin eskilerini aldı kar eden hatlara uçtu o kadar. bakalım denizbitince ne yaapcaksın ali bey. 3 seneye bu denizde bitecek o zaman er meydanında gerçek gücünü göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yillardir hem is olarak hemde yolcu olarak pegsusla beraberim saglam yapi saglam sistemle allah yolunu acik etsin pegasus sabanci ailesi tsk ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben Pegasusu tercih ediyorum yıllardır. Ucuza, kaliteli, yeni model uçaklarla uçuruyor. Eskiden THY'de uçardım yıllar önce. Aşırı rötarlar filan derken uçmuyorum çok uzun zamandır THY ile. Balkanlara ucuz bilet kampanyası olunca bileti THY'den aldım. Bakalım göreceğiz, en son durum neymiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000