12 Mart 2009, Perşembe 08:41:43

Sabancı: "En büyük ve en ucuz biziz"

Pegasus Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye'deki en büyük ve en ucuz özel hava yolu şirketi olduklarını söyledi.
  • kıskanmayınn..adam işin ehli çatır çatır para kazanıyor..ve filosundaki 737-800 lerin neredeyse tamamı yesyeni..helal olsun ne diyelim..ve bir hatırlatma: pesasusta kolay kolay rötar olmaz,olsada 10 dk geçmez..selametle
  • bu kadar da körü körüne atmak olmaz kiiiiii. Gözlük numarası yetmiyor kanımca,ay çok komikmiş......
  • Ali Sabanci akademisyen ve bos konusan danismanlar gibi laf la maas almıyor para kazanmiyor, soylediklerini icraata gecirip para kazaniyor laf degil is yapiyor herkez laf degil is yapsinda gorelim..Sabiha gokcen sabancinin havaalani olmustur cunku ileriyi gorup buraya yatirim yapmistir digerleride yerinde saysin.Bu sirket turkiyenin tekeli olacak digerlerinide satin alacak
  • Pegasus'u Paris'e de bekleriz. Paris gibi bir merkeze sefer konmamasının sebebi ne ola ki?
  • pegasus sabiha gökçenden berlin uçuşlarına başlıyomuş.bence paris saw arası çok güzel.iç hatlarda ise istanbul sinop ve eskişehir uçuşları çok iyi olur.
  • ali sabanci adana seferini unuttunuz yazin direk kiz kayseri uzeri ucsan daha cok yolcu sayisi olur tam adana yolcusunu alistirdik pgt ye is seferleri kaldirdiniz adana yolcusu iki kurda kaldi biri tk biride oger isterseniz bir dusunme zahmetine girseniz
  • yorum eksik çıkmış.. Buyrun sizde rekabet edin ve KAZANIN olması gerekiyordu. Bransonu bilmeyenler , tanımayanlar YERLİ BRANSON demiş.. Aklı sıra kinaye yapmış..!!bu benzetme Ali SANANCI ya bir zarar vermez..Keşke herkes başarılı insanlarla benzetilse !! Burda hem yapılanları kıskanmak var , hem aynı CESUR kampanyaları atılımları yapamamak var , hem bunları yapacak ticari gücün ve vizyonun olmaması var, karizma eksikliği var. sonuç itibariyle kıskançlık var.. Ali Sabancı tesadüfen bu işe girişmiş olanlardan değildir. İyi bir eğitim almış iyi bir aile kültürüne sahip eğitimli donanımlı , ileriye yönelik cesur adımlar atabilen biridir. Şu anda devletin gücüyle rekabet edenler (THY & Sunex) hariç sektörün lideri bir şirket sahibidir
  • Ali SABANCI yı hernedense bayağı kıskanan var.. Adam ne yapsa bir şekilde bundan etkilenecek olan (ticari anlamda) lar anında atıp tutmaya başlıyor.Özellikle de şirketlerin ticaret departmanları.. Ödleri kopuyor pazar payları azalacak diye !! Sektörü bilmeyen bu işlerden anlamayan en salak adama bile sorsalar , Ali SABANCI nın Pegasus ' a olan katkısını , şirketi nereden nereye getirdiğini , aynı şekilde batmak üzere olan İzair in şu anda onun sayesinde ne durumda olduğunu bilir. Ama burda karalama yapanlar maalesef bilemiyor işte . !! Öfleseniz de pöflesenizde kıskansanızda çatlayıp patlasanızda bu adam yeniliklere devam edecek .Rekabet gücüne güvenip rekabet edecek. Dayanabiliyorsanız gücünüz varsa buyrun sizde rekabet edin ve kaza
  • Kopya cekmeyi bile beceremiyen havacilik duayeni Ali Branson. 4 yilda duayen oldu 2015 yilina kadar ne olur Allah bilir, belki en iyisi ve en buyugu olabilir.
  • En ucuz olmak birşey ifade etmiyor bindim pegasusa sitelerine mail attım ama malesef . koltuklar yırtılmış yan kol direkleri kırık ön taraftaki masa desen aynı kırık vaziyette ne yapayım senin ucuzlugunu.

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, dün Almanya'nın başkenti Berlin'de açılan Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) çerçevesinde Ritz Carlton otelinde düzenlediği basın toplantısında, şirketinin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Pegasus şirketinin 1990'da kurulduğunu ve kendilerinin bu şirketi 2005'de devraldıklarını hatırlatan Sabancı, 2005 ile 2008 yılları arasında Pegasus'un yüzde 43 oranında büyüdüğünü belirtti.

Türkiye'de THY'den sonra yüzde 16 pazar payı oranıyla ikinci sırada yer aldıklarına ve günümüzde Türkiye'de 16 merkeze uçtuklarına dikkat çeken Sabancı, ''2015 yılına kadar toplam 1,8 milyar dolar tutarında 20 adet uçak alacağız'' dedi.

Sabancı, Türkiye'de THY dahil toplam 5 hava yolu şirketinin tarifeli seferler yaptığına işaret ederek, geçen 15 yıl içinde 15 milyon yolcu taşıyan Pegasus'un yolcu sayısının sadece 2008 yılında 4,4 milyon olduğunu ifade etti.

Sabancı, Alman müşterilerine yönelik olarak da çok sayıda kentte Almanca hazırlanan reklam afişlerinin asıldığını söyledi. 

Uçakları zamanında kalkan bir hava yolu şirketi olarak da bilindiklerini kaydeden Sabancı, Türkiye ile Almanya arasındaki sefer sayılarını artırmayı planladıklarını açıkladı.

Sabancı ayrıca, uçaklarda ayda ortalama 113 bin ürünün satıldığını ve 1 yıl içinde 120 bin kişinin Pegasus kartı sahibi olduğunu sözlerine ekledi.

Pegasus'un Almanya ile Türkiye arasındaki seferleri hakkında bilgi veren tarifeli seferlerden sorumlu Güliz Öztürk de, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri ve Lefkoşa'dan İstanbul aktarmalı olarak Almanya'da 9 noktaya uçtuklarını belirtti.

Haftada 49 olan sefer sayısının 19'unun Antalya ve Almanya, 30 seferin de Türkiye'deki diğer merkezlerle Almanya arasında yapıldığını ifade eden Öztürk, Almanya ile Türkiye arasındaki seferleri bu yıl 1 Temmuz'dan itibaren yaklaşık yüzde 50 oranında artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Almanya'ya 2008'de 400 binin üzerinde yolcu taşıdıklarını, uçuş sayısının da 3 bin 200 olduğunu belirten Öztürk, 2007'ye göre bunun yaklaşık yüzde 30'luk bir artış olduğunu söyledi.

Almanya ile Lefkoşa arasında yapılan seferleri Antalya aktarmalı yapmak istediklerini ifade eden Öztürk, Almanya'ya ağırlık vermek istediklerini ve bütçe payında Almanya'nın önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Öztürk ayrıca, 1 Temmuz'dan itibaren Berlin-İstanbul seferlerini de düzenlemek istediklerini sözlerine ekledi.

Pegasus tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında da, İstanbul'dan Stuttgart'a haftada 4 kez yapılan seferlerin 1 Temmuz'dan itibaren her güne, haftada 4 kez Düsseldorf'a yapılan seferlerin de 6'ya çıkartılacağı belirtildi. Köln kentine haftada 3 kez düzenlenen seferlerin de 5'e çıkacağı kaydedildi.

Pegasus Avrupa'da ayrıca Londra-Stansted, Viyana, Amsterdam, Eindhoven, Kopenhag ve Zürih havaalanlarına da uçuyor.

Sabancı: "En büyük ve en ucuz biziz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 15 yıl önce
kıskanmayınn..adam işin ehli çatır çatır para kazanıyor..ve filosundaki 737-800 lerin neredeyse tamamı yesyeni..helal olsun ne diyelim..ve bir hatırlatma: pesasusta kolay kolay rötar olmaz,olsada 10 dk geçmez..selametle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu kadar da körü körüne atmak olmaz kiiiiii. Gözlük numarası yetmiyor kanımca,ay çok komikmiş......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali Sabanci akademisyen ve bos konusan danismanlar gibi laf la maas almıyor para kazanmiyor, soylediklerini icraata gecirip para kazaniyor laf degil is yapiyor herkez laf degil is yapsinda gorelim..Sabiha gokcen sabancinin havaalani olmustur cunku ileriyi gorup buraya yatirim yapmistir digerleride yerinde saysin.Bu sirket turkiyenin tekeli olacak digerlerinide satin alacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pegasus'u Paris'e de bekleriz. Paris gibi bir merkeze sefer konmamasının sebebi ne ola ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pegasus sabiha gökçenden berlin uçuşlarına başlıyomuş.bence paris saw arası çok güzel.iç hatlarda ise istanbul sinop ve eskişehir uçuşları çok iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ali sabanci adana seferini unuttunuz yazin direk kiz kayseri uzeri ucsan daha cok yolcu sayisi olur tam adana yolcusunu alistirdik pgt ye is seferleri kaldirdiniz adana yolcusu iki kurda kaldi biri tk biride oger isterseniz bir dusunme zahmetine girseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yorum eksik çıkmış.. Buyrun sizde rekabet edin ve KAZANIN olması gerekiyordu. Bransonu bilmeyenler , tanımayanlar YERLİ BRANSON demiş.. Aklı sıra kinaye yapmış..!!bu benzetme Ali SANANCI ya bir zarar vermez..Keşke herkes başarılı insanlarla benzetilse !! Burda hem yapılanları kıskanmak var , hem aynı CESUR kampanyaları atılımları yapamamak var , hem bunları yapacak ticari gücün ve vizyonun olmaması var, karizma eksikliği var. sonuç itibariyle kıskançlık var.. Ali Sabancı tesadüfen bu işe girişmiş olanlardan değildir. İyi bir eğitim almış iyi bir aile kültürüne sahip eğitimli donanımlı , ileriye yönelik cesur adımlar atabilen biridir. Şu anda devletin gücüyle rekabet edenler (THY & Sunex) hariç sektörün lideri bir şirket sahibidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali SABANCI yı hernedense bayağı kıskanan var.. Adam ne yapsa bir şekilde bundan etkilenecek olan (ticari anlamda) lar anında atıp tutmaya başlıyor.Özellikle de şirketlerin ticaret departmanları.. Ödleri kopuyor pazar payları azalacak diye !! Sektörü bilmeyen bu işlerden anlamayan en salak adama bile sorsalar , Ali SABANCI nın Pegasus ' a olan katkısını , şirketi nereden nereye getirdiğini , aynı şekilde batmak üzere olan İzair in şu anda onun sayesinde ne durumda olduğunu bilir. Ama burda karalama yapanlar maalesef bilemiyor işte . !! Öfleseniz de pöflesenizde kıskansanızda çatlayıp patlasanızda bu adam yeniliklere devam edecek .Rekabet gücüne güvenip rekabet edecek. Dayanabiliyorsanız gücünüz varsa buyrun sizde rekabet edin ve kaza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kopya cekmeyi bile beceremiyen havacilik duayeni Ali Branson. 4 yilda duayen oldu 2015 yilina kadar ne olur Allah bilir, belki en iyisi ve en buyugu olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
En ucuz olmak birşey ifade etmiyor bindim pegasusa sitelerine mail attım ama malesef . koltuklar yırtılmış yan kol direkleri kırık ön taraftaki masa desen aynı kırık vaziyette ne yapayım senin ucuzlugunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000