10 Nisan 2009, Cuma 17:34:30

Saatlerce terminalde bekletildiler

Irak'ın güneyindeki Necef kentinde savaştan sonra açılan ilk fuara katılacak 120 Türk girişimci Atatürk Havalimanı'nda mağdur oldu. Adım Fuarcılık'ın organizasyonu ile Irak'a gidecek işadamları saatlerce terminalde bekletildi.
  • Girisimciligimiz cok iyi,organizasyon yapmakta cok sorunumuz var.Bu da girisimcinin sermaye birikimi olmadigindan.Isi tekbasina veya ucuz ücretle personel calistirmak mecburiyetinde, fakat isi bilmeyen personelden kaynaklanmaktadir.Bu durum benim ön yargimda olabilir.Gözlemim budur.

Türkiye'nin çeşitli illerinden girişimciler 12-21 Nisan tarihleri arasında Necef'te düzenlenecek "Irak'ı İnşa ve Yatırım Fuarı"na (WEM) katılmak üzere sabah erken saatte dış hatlar terminaline geldi. THY'den kiralanan uçakla saat 10.00'da Necef'e gideceklerini sanan 120 kişi beklemedikleri bir sıkıntı ile karşılaştı. Fuar şirketi yetkilileri, THY'nin Necef'e direkt uçamadığı, gece Irak'a uçuşlarının riskli olduğu bu yüzden uçuş plan ve saatinin değiştiği, THY yerine Kazakistan Havayolları'ndan başka bir uçak kiralandığını söyledi. İşadamları, değişikliğin kendilerine havalimanına geldikten sonra açıklanmasına tepki gösterdi.

Güneş enerjisi üzerine çalışan Antalyalı işadamı Özgür Toker, sabah erken saatte havalimanına geldiklerini ve saatlerce bekletildiklerinden şikayet edip, ''Amacımız bayilikler vermek ve Irak devleti ile iş ilişkisi içine girmekti. Ama başlangıcımız kötü oldu. Eğer böyle olacağı önceden bildirilseydi biz başka bir çare arardık'' dedi.

Serdar Bostancı isimli başka bir müteşebbis de, ''Bu tür organizasyonlar çok daha önceden belli olur. Uçuş planı, nerede konaklayacağınız, ne şekilde hareket edeceğiniz bir plan dahilinde yapılır. Mağdur ediliyoruz. Sabah saat 08.00'den beri bavullarımızla baş başa ayakta bekletiliyoruz.'' siteminde bulundu.

Adım Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Karaçam ise, Irak'taki organizasyonlarının savaştan sonra güneyde düzenlenen ilk fuar olduğuna işaret ederek, aksaklığın kendi ellerindeki bir şey olmadığına işaret etti. Karaçam, ''Irak'ın dikensiz bir gül olmadığını biliyoruz. Irak'la ilgili her türlü güvenlik tedbir önlem ve olumsuz olabilecek her şeyi bertaraf ederek hareket ediyoruz. Bugün havaalanındaki olay da tamamen Türk üretici ve fabrika sahiplerinin güvenliğine yönelikti. Gerekli hazırlıkları yapmadan, uçağın gerekli güvenliğini almadan uçulmadı. Bu bizim elimizdeki bir şey değil. Başka bir uçak ayarladık. Öğleden sonra uçacağız'' izahını yaptı.

Alt-üst yapısı harap olmuş, her türlü ara ve yatırım mallarına acil ihtiyaç duyan 28 milyon nüfuslu Irak'ta Türk ürünleri kalitenin sembolü olarak görülüyor. Açılışında Başbakan Nuri El Maliki'nin de bulunacağı söz konusu fuarda 200 kadar Türk müteşebbis, 10 milyar dolarlık alım ihalelerinden büyük pay almaya çalışacak.

Saatlerce terminalde bekletildiler

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Girisimciligimiz cok iyi,organizasyon yapmakta cok sorunumuz var.Bu da girisimcinin sermaye birikimi olmadigindan.Isi tekbasina veya ucuz ücretle personel calistirmak mecburiyetinde, fakat isi bilmeyen personelden kaynaklanmaktadir.Bu durum benim ön yargimda olabilir.Gözlemim budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000