27 Mart 2011, Pazar 08:21:49

SAATLER BU GECE İLERİ ALINACAK

Havalimanına 1 saat erken gidin...
  • AB ye uymakla ilgisi var. Avrupada yıllardır uygulandıgı için Türkiyede uyguluyor. Kışın saatlerin 1 saat gerıye alınması ile güneş daha erken battıgı için ev ve işyerlerındekı ısıklar 1 saat erken acılıyor. Bunun neresi elektrık tasarrufu acaba ? Güya bu enerjı tasarrufu için yapılıyormus :))
  • o zaman sen bi farklılık yarat saatini ileri yada geri alma. tüm dünyadan ayrı hareket et
  • neyle ilgisi var
  • Dünyada yıllardır uygulanan saçma bir sistem. Elektrik tasarrufuyla ilgisi yok !
Türkiye'de, bütün dünyadan bir gün sonra bu gece 03.00'da saatler 1 saat ileri alınıyor. Uzmanlar bankacılık, iletişim ve uçuş konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Bakanlar Kurulu kararınca bugün yapılacak YGS nedeniyle 28 Mart gecesi saat 03:00'da bir saat ileri alınacak olması bazı problemlerin yaşanmasına yol açabilir. Çünkü dünyayla aynı gün değil bir gün sonra saatlerin ileri alınması bankacılık işlemlerinden, uçak saatlerine, cep telefonu takvimlerinden, büyük şirketlerin kurumsal bilgisayar sistemlerine bir gün boyunca saat problemi yaşatacak.

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turan Menteş, değişikliğin dünyadan bir gün sonra yapmanın bankacılık, ulaşım ve iletişimde bazı sorunlara yol açabileceğini söyleyerek vatandaşların dikkat etmeleri gereken noktaları şöyle açıkladı: “Eğer bilgisayarda etkilenecek bir program kullanmıyorsanız Pazar gününü bilgisayarınızın saatine müdahale etmeden bir saat ileride geçirin. Ayrıca zaman teyidi olan bankacılık yani havale, EFT gibi işlemleri sonraya bırakın. Çünkü Pazar gününün tatil olmadığı Arap ve Ortadoğu ülkeleriyle kendi bankacılık sistemimimzde sıkıntı yaşanabilir. Ulaşımda ise özellikle dış hat bağlantılı uçuş yapacak kişiler çıkabilecek muhtemel problemlere karşı mutlaka uçuşlarından makul bir süre önce havaalanında olsun.”

THY 1 saat erken çağırıyor
Ayrıca THY de daha önce yaptığı duyuruda 14 Mart 2011'den önce bilet kesilen yolcuların 27 Mart 2011 tarihli uçuşlarının bilet üzerinde görünen saatten bir saat önce olacağını duyurmuş, bu yolculardan iç hat için 2, dış hat için 3 saat önce havaalanında bulunmasını istemişti. THY 14 Mart 2011 sonrasında düzenlenen biletlerde ise güncelleme yapıldığı ve değişiklikten etkilenmeyeceklerini belirtmişti.

Microsoft'tan çözüm
Microsoft Türkiye saat problemi için internet sitesinde yaz saati uygulaması ve çözümü”başlıklı bir duyuru ve özel geliştirilen düzeltme güncellemesi yayınladı. Microsoft kritik işlem yapmayan kullanıcıların bir saat ileri olan saatlerine müdahale etmemeleri ya da elle manuel olarak ayarlama yapmalarını önerdi. Microsof ayrıca bir günlüğüne kullanıcıların zaman dilimi olarak“UTC 02:00 Kahire seçeneğini kullanabileceklerini, yarın tekrar “GMT +02:00 Atina, Bükreş, İstanbul seçeneğini seçerek sistem saatlerinin normale geçeceğini de belirtti.
SAATLER BU GECE İLERİ ALINACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
AB ye uymakla ilgisi var. Avrupada yıllardır uygulandıgı için Türkiyede uyguluyor. Kışın saatlerin 1 saat gerıye alınması ile güneş daha erken battıgı için ev ve işyerlerındekı ısıklar 1 saat erken acılıyor. Bunun neresi elektrık tasarrufu acaba ? Güya bu enerjı tasarrufu için yapılıyormus :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o zaman sen bi farklılık yarat saatini ileri yada geri alma. tüm dünyadan ayrı hareket et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neyle ilgisi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyada yıllardır uygulanan saçma bir sistem. Elektrik tasarrufuyla ilgisi yok !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000