27 Ekim 2009, Salı 07:44:33

Rusya'da THY rüzgârı...

Küresel ekonomik kriz nedeniyle birçok firma küçülme yolunu tercih ederken, Türk Hava Yolları (THY) büyümeye devam ediyor...
  • tatil bölgesinde yasayan biri olarak rusların tr ye girmelerini bile yasaklamalılar bu kadar pis bi turist çeşidi yok..pazarlıkçı sorun çıkaran içip için otel bahçesine havuz kenarlarına tuvaletlerini yapan kimler??? rus turistler
  • THY tebrikler seni seviyorum THY... bu kadar büyüme çok normal 142 milyon nufus var hepsi gezmek seyahat etmek istiyor THY uçakları dolu gidiyor dolu geliyor,milyonlarca Rus vatandaşı Antalya,İzmir direkt uçuş istiyorlar,bilhassa Rusyada konuşulan en önemli olay sizlere hep bahsettiğim aktarmalı seferlerde İstanbulda pasaport polisinin tutumları davranışları ve olmadık sudan gerekçelerle Rus vatandaşlarını geri çevirmeleri bu konuda Bakanlık bir genelge yayınlasa ve bu Rusyada duyulsa inanın senede 5 -7 milyon Rus turist gezmeye gelir çok gelişmekte olan ekaterinburg Kazan Ufa gibi yerlerden üniversitelerden gelmek isteyen çok kişi var ama pasaport kont gelenlere yanında 1.500 dolar var mı sorusu sorulması sorun yaratıyor
  • Bu havalimanı türkler için bir faciadır.kaç kişi bu alandan geri döndürüldü.bu alandan sıkıntısız sadece çalışma vizesi olanlar girebilir.Diğerlerine çok problem çıkarıyorlar umarım değişmiştir.yoksa nezarette çok türk yatar.

Küresel ekonomik kriz nedeniyle birçok firma küçülme yolunu tercih ederken, Türk Hava Yolları (THY) büyümeye devam ediyor. Her yıl 3 milyona yakın Rus turistin Türkiye'ye taşındığı Rusya piyasasında THY kapasitesini 2009'da yüzde 40 artırdı. Moskova'da Şeremetova Havalimanı'ndan İstanbul Atatürk Havalimanı'na uçan THY, Moskova Domodedova Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na da uçuşlara başladı. Yeni hattın açılışı vesilesiyle Moskova Metropol otelde bir program düzenleyen THY, acentalara plaket verdi.

Gecede bir konuşma yapan Türkiye Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, THY'nin dünyayı İstanbul üzerinden Rusya ve Orta Asya'ya taşıdığını söyledi. 1990'lı yıllarda ilk Moskova seferleri başladığı zaman birçok kimsenin endişe ettiğine değinen Akıncı, "Rus havayolları Aeroflot vardı. THY'nin başarılı olup olamayacağı konusunda endişeler vardı. O dönemde Cem Kozlu'nun Genel Müdür olması da bir şanstı. Bugün THY dünyayı İstanbul üzerinden Rusya ve Orta Asya'ya taşıyor." dedi. Akıncı, yeni hattın açılmasını da yerinde bir çalışma olarak değerlendirdi.

Yeni hattın açılması ile ilgili bir araya gelindiğini kaydeden THY Rusya Federasyonu Temsilcisi Mefail Deribaş, krize rağmen Rusya piyasasında faaliyetlerini artırdıklarını ifade etti. Deribaş törende, "THY olarak 2004'ten bu yana inanılmaz başarılara imza atıldı. 15 milyon olan yolcu kapasitesinin 27 milyona çıkarılması hedefleniyor. 2004'de 60 olan uçak sayısı, bugün 125'e çıktı. Filonun 250'ye çıkarılması hedefleniyor." diye konuştu.

Rusya pazarında hızlı bir gelişme sağladıklarını kaydeden Deribaş, 2004'te 60 bin olan yolcu kapasitesinin 500 bine taşınmasının planlandığını belirtti. İstanbul-Moskova hattında haftalık yedi seferle uçuşlarına başlayan THY, üçü İstanbul biri Antalya olmak üzere günlük sefer sayısını dörde, haftalık uçuşlarını da 28'e çıkarmış durumda. 2006 yılında Moskova hattına, St.Petersburg, Kazan, Rostov ve Ekaterinburg noktaları eklenirken, 2009'da Ufa devreye girdi. 2010 yılında da Soçi ve Novosibirsk şehirleri de THY'nin uçuş noktalarına eklenecek. THY'nin yeni hattı Sabiha Gökçen-Domodedova uçuşları 9 Kasım'da hizmete başlayacak. Günde bir kez planlanan hattın önümüzdeki dönemde geliştirilmesi planlanıyor.

İstanbul-Moskova gidiş geliş 189 euro

Değerlendirmede bulunan Deribaş, başarılarının sırrını şu şekilde anlatmıştı: "Personelimiz bir takım ruhu içinde ve özverili olarak çalışıyor. Çalışma ortamlarımız uygun. Bilet ücretlerinde çeşitlendirme politikalarının yanı sıra, yeni telefon santrali, Türkçe ve Rusça telefonla bilet alabilme imkanı ilgiyi artırıyor. Yılda iki kez kapsamlı tanıtım ve reklam çalışmaları yapıyoruz. THY biletini satan yüzlerce acentemizle ilişkilerimizi geliştirmeye özen gösteriyoruz."

İstanbul-Moskova gidiş-dönüş biletleri 189 Euro olarak planlanırken, Moskova-İstanbul gidiş-geliş 212 Euro olacak. Tek taraflı uçuşlar ise 118 Euro olarak planlanıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Moskova Şeremetova havalimanına uçuşlarda en düşük bilet 231 Euro'dan satılıyor.

Rusya'da THY rüzgârı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
tatil bölgesinde yasayan biri olarak rusların tr ye girmelerini bile yasaklamalılar bu kadar pis bi turist çeşidi yok..pazarlıkçı sorun çıkaran içip için otel bahçesine havuz kenarlarına tuvaletlerini yapan kimler??? rus turistler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY tebrikler seni seviyorum THY... bu kadar büyüme çok normal 142 milyon nufus var hepsi gezmek seyahat etmek istiyor THY uçakları dolu gidiyor dolu geliyor,milyonlarca Rus vatandaşı Antalya,İzmir direkt uçuş istiyorlar,bilhassa Rusyada konuşulan en önemli olay sizlere hep bahsettiğim aktarmalı seferlerde İstanbulda pasaport polisinin tutumları davranışları ve olmadık sudan gerekçelerle Rus vatandaşlarını geri çevirmeleri bu konuda Bakanlık bir genelge yayınlasa ve bu Rusyada duyulsa inanın senede 5 -7 milyon Rus turist gezmeye gelir çok gelişmekte olan ekaterinburg Kazan Ufa gibi yerlerden üniversitelerden gelmek isteyen çok kişi var ama pasaport kont gelenlere yanında 1.500 dolar var mı sorusu sorulması sorun yaratıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu havalimanı türkler için bir faciadır.kaç kişi bu alandan geri döndürüldü.bu alandan sıkıntısız sadece çalışma vizesi olanlar girebilir.Diğerlerine çok problem çıkarıyorlar umarım değişmiştir.yoksa nezarette çok türk yatar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000