27 Kasım 2015, Cuma 09:43:22

Rusya meselesi THY ve Pegasus'u tedirgin ediyor

Rusya ile Türkiye arasında sivil uçuşların sınırlandırılabileceği beklentisi THY ile Pegasus üzerinde baskı yaratıyor.
  • hudut namustur gereken yapılmıştır evet birçok sektör bundan kötü etkilenecektir fakat bizde ortadoğunun konsomatrisi değiliz
  • Sırf kendi tatilini ucuza getirme heveslisi insanların turizmciler batsın 50 tl 100 tl'ye oda alalım gibi sığ,bencil ve vicdan terazisinden geçmemiş sözleri olayların ne kadar farkında olduklarını zaten özetler nitelikte. Battığında göbek atacakları otellerde çalışan,o otellere mal veya hizmet satan insanlar ve bunların aileleri sizin ucuz tatil hayalinizden daha önemli değil belliki!! Yazık..
  • Ülkenin başına ne işler açtılar. Turizm öldü. Havacılık öldü. Ayıkla pirincin taşını
  • Kimse acımıyor bu heriflere batarlarla batsınlar, en lüks otelde kaliyorum. Iyide para ödüyorum hala rusun almanın d.tünde geziyorlar. Gidiyorum simdi yunanistan a miss gibi. Yaptim rezervasyonları ohhh
  • Megasus icin kotu olucak , filo kiculur belkude rizeden temel
  • Bursa'yı base yapsınlar, uçakları boş yatıracaklarına para kazanmaya başlasınlar, ülkenin güzide bir köşesini de havacılığa alıştırsınlar. Her musibette bir hayır da vardır :) Olumlu tarafından bakmak lazım. Antalya - Gaziantep - Adana, ara sıra Van - Kapadokya -İzmir filan ağzını açmış bekliyor. Eh baktığın zaman Balkan kızları da Rus ve Ukraynalılardan daha az güzel değil : Üsküp - Filibe - Saraybosna vs de planlanabilir :)
  • SAMARA, OMSK, VOLGOGRAD sıradaydı.. herhalde hayal olacaktır.. :(
  • Ruslar bizden daha fazla kaybeder. Uçuşları askıya alırlarsa bizde onlara hava sahamızı kapatırız. Ukrayna'da kapattı zaten. Güneye inemezler bu sefer. Rus gemileri Boğaz'dan geçmek isterler elbet. Sıkı denetım der iş yavaşlatırız. Gazıda kömürüde başka yerden alırız, boş boş havlamasınlar.
  • thy gelirlerinin %1,5'luk kısmını rusyadan sağlıyor ama bu rusya krizi şirketin piyasa değerinin %10'undan fazlasının erimesin neden oldu.
  • yaa ne oldu torpil airlines? tutustun mu ? ac muslugu,yolla torpilli kardesleri cozsunler sorunu! buyuk ve guclu ulkenin buyuk ve guclu sirketisin ya! gorelim boyunun olcusunu! bir de biz degil de bizi yonetenler tirsaksa,neyin ne oldugundan haberleri yoksa,kendilerini dev aynasinda goruyorlarsa,daha sinir icindeki kimlik soran,yol kesen,mahkeme kuran,milleti vergi adi altinda haraca baglayan,yollara goz gore gore mayin doseyen teroristlere yaptirim yapamazken,agzini acamazken,susup,seyirci kalirken koskoca rusya'ya salliyorsa biz ne yapalim ? ilk gun posta koyup ondan sonra rus ucagi oldugunu bilsek farkli davranirdik diyenlere laf soyleyin! kazanc kaybi olursa , uretimi,sanayisi,icadi vs olmayan disa bagimli,turiste muhtac bu ulke ne yapacak peki onu da aciklasaniz! olay oldu dolar firladi,borsa karisti,benzine zam geldi, devami gelse neler olur Allah bilir!

Türkiye ile Rusya arasında gerilen ilişkilerin negatif etkilemesinin beklendiği sektörlerin başında havacılık sektörü geliyor.

Özellikle Rusya'da iş yapan halka açık şirketler önemli oranda pazar payı kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunurken yetkililerden gelen açıklamalar tedirginliğin daha da artmasına neden oluyor.

Rusya Başbakanı Medvedev, hükümete, Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirler geliştirilmesi talimatı verildiğini belirtirken Rusya Ekonomi Bakanı, Türkiye'ye ve Türkiye'den sivil uçuşları sınırlayabileceklerini söyledi.

Açıklamaların ardından borsada satış hızlandı. Endeksi günü yüzde 2.39 düşüşle 74 bin 997 puandan tamamladı.

Sivil uçuşlara sınırlama getirilebileceği yönündeki açıklamaların ardından gözlerin çevrildiği THY ile Pegasus hisselerinde satış hızlandı. THY hisseleri günü yüzde 2,77, Peagsus hisseleri ise yüzde 4,41 oranında düşüşle tamamladı.

'RUSYA MESELESİ TURİZM AÇISINDAN RİSK'

Burgan Yatırım Analisti Burak İşyar, Fortune Türkiye'ye yaptığı değerlendirmede, Tunus'taki bombalama, Ankara, Paris patlamaları gibi arka arkaya yaşanan olayların Türk havacılık sektörü üzerinde baskı yarattığını kaydederek Rusya meselesinin de turizm açısından risk oluşturduğunu dile getirdi.

İşyar, iki ülke arasındaki direkt uçuşların yanısıra Kazakistan gibi Rus hava sahasına girerken Türkiye sınırlarının kullanıldığı uçuşların da etkili olduğunu belirtti.

TEB Yatırım analisti Alper Paksoy ise sivil uçuşların sınırlandırılbilmesinin hafif negatif bir haber olmakla birlikte THY için çok önemli bir etkisinin olmayacağını ifade etti.

''RUSYA, THY'NİN ÖNEMLİ UÇUŞ NOKTALARINDAN BİRİ'

Ak Yatırım tarafından yayımlanan raporda, Rusya'nın Türk Hava Yolları açısından önemli uçuş noktalarından biri olduğu kaydedildi. Raporda, ülkede toplam 10 noktaya haftalık 90 tane uçuş düzenleyen THY toplam gelirlerinin yüzde 1.5'ini bu faaliyetten elde ettiği bildirildi.

Vakıf Yatırım'ın değerlendirmesinde Rusya'nın özellikle güçlü turizm ilişkileri nedeniyle havacılık sektörü açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekilerek bu taraftaki sıkıntıların THY ve Pegasus için olumsuzluk yaratabileceği bildirildi. (Forune Türkiye)

Rusya meselesi THY ve Pegasus'u tedirgin ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

turkuaz ~ 8 yıl önce
hudut namustur gereken yapılmıştır evet birçok sektör bundan kötü etkilenecektir fakat bizde ortadoğunun konsomatrisi değiliz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Sırf kendi tatilini ucuza getirme heveslisi insanların turizmciler batsın 50 tl 100 tl'ye oda alalım gibi sığ,bencil ve vicdan terazisinden geçmemiş sözleri olayların ne kadar farkında olduklarını zaten özetler nitelikte. Battığında göbek atacakları otellerde çalışan,o otellere mal veya hizmet satan insanlar ve bunların aileleri sizin ucuz tatil hayalinizden daha önemli değil belliki!! Yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evren ~ 8 yıl önce
antalyadaki tatil köylerinin, yerli turiste faydası var mı....yazın pansiyondan başka ucuza otel yok....bugünün gerçeği, bırakın otelde kalmayı...günübirlik gezilerimiz için; pegasus, sun gibi havayolları olmasa...otobüsle, hızlı trenle seyahat pahalı.....ben eskiden tcdd'den tren tur kartı alıp, durmadan gezerken, istanbul bağlantısını hızlı trenle pahalandırdılar....öylesine doğu ekspresine atlayıp 45'e gidip giderken....şimdi ankara 140 oldu....2009'dan beridir trene binmemişim....denizcilik işletmesi gibi, tcdd gibi kamu hizmeti yerine, özel sektöre bırakılınca....rekabette olmasa....pegasusla, sunda ucuz olmayacak.... otellere bakın, uludağda ocakta 300-500 tl gecelikle oda var....veremeyen günübirlik giderek çözüyor.... yerli turist antalyada, bodrumda napıyor....talep azalan ekim-kasım aylarında tatil yapıyor.... sizin dediğinizde doğru, ana üzülecek halimizde yok
İş ~ 8 yıl önce
Ülkenin başına ne işler açtılar. Turizm öldü. Havacılık öldü. Ayıkla pirincin taşını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turizm ~ 8 yıl önce
Kimse acımıyor bu heriflere batarlarla batsınlar, en lüks otelde kaliyorum. Iyide para ödüyorum hala rusun almanın d.tünde geziyorlar. Gidiyorum simdi yunanistan a miss gibi. Yaptim rezervasyonları ohhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Megazuz ~ 8 yıl önce
Megasus icin kotu olucak , filo kiculur belkude rizeden temel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy technic ~ 8 yıl önce
Pegasus
Kına ~ 8 yıl önce
Hazır gel
Bursa ~ 8 yıl önce
Bursa'yı base yapsınlar, uçakları boş yatıracaklarına para kazanmaya başlasınlar, ülkenin güzide bir köşesini de havacılığa alıştırsınlar. Her musibette bir hayır da vardır :) Olumlu tarafından bakmak lazım. Antalya - Gaziantep - Adana, ara sıra Van - Kapadokya -İzmir filan ağzını açmış bekliyor. Eh baktığın zaman Balkan kızları da Rus ve Ukraynalılardan daha az güzel değil : Üsküp - Filibe - Saraybosna vs de planlanabilir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni hatlar zor.. ~ 8 yıl önce
SAMARA, OMSK, VOLGOGRAD sıradaydı.. herhalde hayal olacaktır.. :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkmayın ~ 8 yıl önce
Ruslar bizden daha fazla kaybeder. Uçuşları askıya alırlarsa bizde onlara hava sahamızı kapatırız. Ukrayna'da kapattı zaten. Güneye inemezler bu sefer. Rus gemileri Boğaz'dan geçmek isterler elbet. Sıkı denetım der iş yavaşlatırız. Gazıda kömürüde başka yerden alırız, boş boş havlamasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MECBUR ~ 8 yıl önce
NERDEN ALCAN GAZI KÖMÜRÜ ? KOMSULARIN HEPSİİYLE KAVGALISIN. ASIL BİZ RUSYAYA MECBURUZ
mecbura yanitim ~ 8 yıl önce
Ezik!
analist ~ 8 yıl önce
thy gelirlerinin %1,5'luk kısmını rusyadan sağlıyor ama bu rusya krizi şirketin piyasa değerinin %10'undan fazlasının erimesin neden oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaw he he ~ 8 yıl önce
ne mecburuya rusya bize mecbur iyi araştır göreceksin
tirsak pirsak ~ 8 yıl önce
yaa ne oldu torpil airlines? tutustun mu ? ac muslugu,yolla torpilli kardesleri cozsunler sorunu! buyuk ve guclu ulkenin buyuk ve guclu sirketisin ya! gorelim boyunun olcusunu! bir de biz degil de bizi yonetenler tirsaksa,neyin ne oldugundan haberleri yoksa,kendilerini dev aynasinda goruyorlarsa,daha sinir icindeki kimlik soran,yol kesen,mahkeme kuran,milleti vergi adi altinda haraca baglayan,yollara goz gore gore mayin doseyen teroristlere yaptirim yapamazken,agzini acamazken,susup,seyirci kalirken koskoca rusya'ya salliyorsa biz ne yapalim ? ilk gun posta koyup ondan sonra rus ucagi oldugunu bilsek farkli davranirdik diyenlere laf soyleyin! kazanc kaybi olursa , uretimi,sanayisi,icadi vs olmayan disa bagimli,turiste muhtac bu ulke ne yapacak peki onu da aciklasaniz! olay oldu dolar firladi,borsa karisti,benzine zam geldi, devami gelse neler olur Allah bilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000