29 Ağustos 2012, Çarşamba 17:01:07

RUSYA İZİN VERMEDİ, THY UÇAĞI HAVADAN GERİ DÖNDÜ

Türk Hava Yolları’nın Helsinki-İstanbul seferini yapan uçağı normal saatinden geç kalkınca Rusya, uçağın hava sahasını kullanmasına izin vermedi. THY uçağı Helsinki’ye geri döndü...
  • En nefret ettiğim de ne biliyor musunuz? Yorumlarında ordan burdan duyduklar uçuş terimlerini yazarak kendilerini sanki her konuda çook bilgililermiş gibi göstermeye çalışan havacılık müsveddeleri.. Ya bırakın bu işleri ukalalık taslamayı.. Bu işi bu kadar biliyorsanız, bilmeyenlerin anlayacağı şekilde de anlatmayı becerebilmelisiniz.. Haksızmıyım??
  • Rusyanın o bolgede kucuk bir ozerk bölgesi var. FYI.
  • özelde hiç dispatcherlik yapmamış adamlar, sırf lisansları var diye alınırsa olacağı budur.
  • Arkadaşlar, HEL-IST seferlerinde TK Estonia,Latvia,Belarus,Ukraine,Moldova ve Romania hava sahalarından uçmaktadır. Rusyanın konuyla bir alakası yoktur. Sözkonusu seferde uçağımız zamanında kalkmış ancak Estonia'nın hava sahasını halen bilinmeyen bir nedenle kapatmış olmasından dolayı kaptanımız Rusya üzerinden denemiş, ancak Rusya müsaade vermediğinden HEL'e geri dönüş yapmıştır. Bu durumda işkembeden sallamasak iyi olur..
  • Ceza ve OVF?? sabah nobetinde yorum yapmak,işi savsaklamak tam size göre hareket tarzi,sizin hatalarinizi temizlemekle geçiyor dispeç'in ömrü yolunuz açik olsun arkadaşini satani satarlar hatirlatayim dedim.
  • THY kardeşim bu.Allah düşürmesin.Zaten AHL nin bu duruma düşmesinin tek sebebi T H Y -- te he ye .. :-((((
  • Eğer bu hata, uçuş işletmede olsaydı kaptanın iş akdi fesh edilir, F/O da 1 yıl geç kaptan olma cezası alırdı. Şimdiye kadar hep böyle oldu. Dispeçde de hatayı kontrol etmeyen başkontrolörü müdür yaparlar:))
  • Planı Mirto'nun alması veya kim aldığının önemi yok, ona bu rotadan planlatan, daha sonra kontrol etmeyen ve görevi adı üstünde sadece kontrol etmek olan BaşKONTROLÖR kim acaba? bu uçaktaki gecikmeden dolayı yolcular mahkemeye verse suçlu eurocontrol mi olacak?
  • Benim merak ettiğim pilot yolculara nasıl bir açıklama yaptı acabaa..
  • ben bu uçaktaydım, uçak istanbula 7:45 civarı iniş yaptı yani 7saate yakın uçaktaydık, istanbula varması gereken saatte uçak helsinkiden tekrar hareket etti. daha sonra havaalanında da bavul rezaleti yaşandı eğer yetkiliyle görüşmesem saatlerce bavul bekleyecektik, thy ile bir daha asla...

Türk Hava Yolları uçağının Rusya hava sahasını kullanmasına izin verilmedi. Bugün saat 13.49’da Helsinki’den İstanbul’a gelmek üzere havalanan Boeing 737-800 tipi uçağın Rusya hava sahasından geçişine izin verilmeyince uçak Helsinki’ye geri döndü.

TC-JFP kuyruk tescilli uçağın normal saatinden geç kalkınca havada izin krizi yaşandı. 140 yolcu bulunan uçağın slot kaçırmasından dolayı ( normal saatini kaçırması) Rusya hava sahasından geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu rotayı yeniden Helsinki’ye çevirdi. Uçak sorunsuz şekilde Helsinki’ye inişini gerçekleştirdi. Rusya ile yapılan görüşmeler sonrası uçağın sadece Astor bölgesinden geçişine izin verildi.

THY uçağının yeni bir uçuş planı doldurduktan sonra İstanbul’a farklı bir rotadan ulaşmak üzere havalanacağı bildirildi. THY uçağının normal koşullarda saat 16.45’te İstanbul’da olması gerekiyordu.

©Airporthaber.com ÖZEL

RUSYA İZİN VERMEDİ, THY UÇAĞI HAVADAN GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Haksız mıyım?? ~ 12 yıl önce
En nefret ettiğim de ne biliyor musunuz? Yorumlarında ordan burdan duyduklar uçuş terimlerini yazarak kendilerini sanki her konuda çook bilgililermiş gibi göstermeye çalışan havacılık müsveddeleri.. Ya bırakın bu işleri ukalalık taslamayı.. Bu işi bu kadar biliyorsanız, bilmeyenlerin anlayacağı şekilde de anlatmayı becerebilmelisiniz.. Haksızmıyım??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FYI ~ 12 yıl önce
Rusyanın o bolgede kucuk bir ozerk bölgesi var. FYI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
özelde hiç dispatcherlik yapmamış adamlar, sırf lisansları var diye alınırsa olacağı budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fin'li biri ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar, HEL-IST seferlerinde TK Estonia,Latvia,Belarus,Ukraine,Moldova ve Romania hava sahalarından uçmaktadır. Rusyanın konuyla bir alakası yoktur. Sözkonusu seferde uçağımız zamanında kalkmış ancak Estonia'nın hava sahasını halen bilinmeyen bir nedenle kapatmış olmasından dolayı kaptanımız Rusya üzerinden denemiş, ancak Rusya müsaade vermediğinden HEL'e geri dönüş yapmıştır. Bu durumda işkembeden sallamasak iyi olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizi gidiler... ~ 12 yıl önce
Ceza ve OVF?? sabah nobetinde yorum yapmak,işi savsaklamak tam size göre hareket tarzi,sizin hatalarinizi temizlemekle geçiyor dispeç'in ömrü yolunuz açik olsun arkadaşini satani satarlar hatirlatayim dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NORMAL !!! :-) ~ 12 yıl önce
THY kardeşim bu.Allah düşürmesin.Zaten AHL nin bu duruma düşmesinin tek sebebi T H Y -- te he ye .. :-((((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceza ~ 12 yıl önce
Eğer bu hata, uçuş işletmede olsaydı kaptanın iş akdi fesh edilir, F/O da 1 yıl geç kaptan olma cezası alırdı. Şimdiye kadar hep böyle oldu. Dispeçde de hatayı kontrol etmeyen başkontrolörü müdür yaparlar:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OVF?? ~ 12 yıl önce
Planı Mirto'nun alması veya kim aldığının önemi yok, ona bu rotadan planlatan, daha sonra kontrol etmeyen ve görevi adı üstünde sadece kontrol etmek olan BaşKONTROLÖR kim acaba? bu uçaktaki gecikmeden dolayı yolcular mahkemeye verse suçlu eurocontrol mi olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak ettiğim ~ 12 yıl önce
Benim merak ettiğim pilot yolculara nasıl bir açıklama yaptı acabaa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemre ~ 12 yıl önce
ben bu uçaktaydım, uçak istanbula 7:45 civarı iniş yaptı yani 7saate yakın uçaktaydık, istanbula varması gereken saatte uçak helsinkiden tekrar hareket etti. daha sonra havaalanında da bavul rezaleti yaşandı eğer yetkiliyle görüşmesem saatlerce bavul bekleyecektik, thy ile bir daha asla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000