23 Aralık 2014, Salı 10:04:57

RUMLARI THY KORKUSU SARDI

Güney Kıbrıs’ın iki yıl önce devletin 75 milyon Euro desteğiyle ayakta tutmaya çalıştığı kamuya ait havayolu şirketi Cyprus Airways’in tasfiyesi Türk Hava Yolları’nın (THY) satın alması endişesiyle erteleniyor.
  • Rum hayranları yine çıkmış piyasaya. En büyük rum hayranı ve Türk düşmanıda sendikalardır. Her fırsatta Türkiyeye küfür etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdir.
  • Komple bos bir haber...... Hicbir dogruluk payi ve manasi olmaya bir haber...
  • Cöl tilkisi bırak artık bu rum hayranlığını size hiç bir zaman dost olmamış bir toplumla hayatta kalamassınız sen bir Türksün ve zor günlerinde bu ülke sana hep kucak açtı ihanet etme.
  • Ryanair almadiysa bu isin icinde bir bit yenigi olabilir.Ama pafos ve larnaka'da onemli destinasyonlar ozelliklede yazin.Keske Pgs Cyp'yi alsa.
  • Kibrista havacilik adanin tarihine benzedi. Kaos. Helios trajedi ile batti. Cyprus Airways in yan kurulusu Euro Cypria iflas etti, zaten "istenmeyen hava yolu" durumundaydi. KTHY 35 yil tum dunyanin embargolarina karsi direndi. Sonunda kendimiz batirdik. Kaldi 65 yildan beri ucan tarihi Cyprus Airways. O da gidince kaldi adanin havaciligi Aegean ve Pegasusun elinde..... Aslinda simdi buyuk firsat. Kibrista cozum, baris ve karsilikli guven artimi icin onemli bir adim atilabilir. Kuzey ve Guney Kibris her iki toplama hizmet eden ortak yeni ve guclu bir Cyprus Airways kurmasi gerekir. Tabii ki bu is icin vizyon ve cesaret gerekir........
  • Avrupa ortak pazarı dışından olan şirketler Avrupa ortak pazarında olan havayollarina en fazla yüzde 49 ortak olabilirler Şirketin tümüne sahip Zaten zamanında Polonya Hava Yollarından onun için vazgeçmişti
  • KTHY kendi batmadı. Sendikanın anormal zam talepleri şirketi batırmak zorunda bıraktı. Aynı sendika aynı şeyi CAS'a yaptı ve onu da batırdı.
  • Umarım batarda kapanır kthy'ye neler neler söylerdiler o zaman ayıklayın bakalım pirincin taşını bence thy alsın o zaman görürüz bakalım napacaksınız.Bir söz vardır "gülme komşuna,gelir başına" aynen öyle misali.Erteleyerek nere kadar gideceksiniz bakalım ;) :) Sonunu merakla bekliyorum...Çav Cyrprus Airways ;) ;)
  • Bunlara inat o havayolu şirketini thy alması gerekiyor
  • Düşünün rynair gibi uyanık bir sirket satın almaktan vazgecdiyse dünyaya hükmeden tk neden satın alsın?

Güney Kıbrıs’ın iki yıl önce devletin 75 milyon Euro desteğiyle ayakta tutmaya çalıştığı kamuya ait havayolu şirketi Cyprus Airways’in tasfiyesi Türk Hava Yolları’nın (THY) satın alması endişesiyle erteleniyor. Havayolunun ocakta kapısına kilit vurması bekleniyor.

Kıbrıs Rum yönetimi, Avrupa Komisyonu Rekabet Kurulu’nun yasadışı devlet yardımı aldığı gerekçesiyle ocak ayında kapısına kilit vurmaya hazırlandığı Cyprus Airways’i, Türk Hava Yolları’nın (THY) satın alacağı endişesine kapıldı. Uzun süredir batık durumdaki kamuya ait Cyprus Airways şirketi, bu nedenle tasfiye kararı almayı erteliyor.

69 YILLIK ŞİRKET

1945 yılında İngiliz sömürge döneminde kurulan ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar Türk ve Rumların ortak havayolu olarak kullanılan Cyprus Airways uzun süredir ekonomik krizde. Hürriyet'te yer alan habere göre; Rum hükümeti, iki yıl önce şirketin sermaye yeterliliğini artırmak için 75 milyon Euro devlet katkısı yaptı. Ancak şirket kamu desteğine rağmen ekonomik krizden kurtulamadı. Güney Kıbrıs ekonomisinin de iki yıl önce ekonomik krize girerek AB ve IMF denetimine alınması, havayolu şirketini Avrupa Komisyonu Rekabet Kurulu’nun hedefi haline getirdi. Rekabet Kurulu 2014 başında Cyprus Airways’in ‘yasadışı’ şekilde devlet yardımı aldığına dikkat çekerek, yasal faiziyle iade etmesine karar verdi. Ancak AB Komisyonu, Cyprus Airways’e stratejik ortak arayan Rum hükümetine zaman kazandırmak amacıyla ‘yasadışı yardımın iade edilmesi’ kararını 9 Ocak 2015 tarihinde açıklayacağını duyurdu.

RYAN AIR VAZGEÇTİ

Rum hükümeti son 6 ayda Cyprus Airways’in borçlarını üstlenecek yabancı ortak arayışına girdi. En ciddi teklifi Ryan Air şirketi verdi. Ryan Air patronu Michael O’Leary, Cyprus Airways’in kamuya ve çalışanlara yönelik tazminat borcunun çok yüksek olduğuna dikkat çekerek satın alma sürecinden çekildi. Şirketle ilgilenen İrlanda havayolları ise, ortak olmak yerine sadece mal varlığıyla ilgilendi. Cyprus Airways’in faizleriyle birlikte 100 milyon Euro’ya ulaşan kamu yardımını iade etme imkânı yok, aksine şirketin özel sektöre büyük miktarda borcu var.  Bu nedenle AB Komisyonu’nun kararı şirketin kapısına kilit vurulması anlamına geliyor. Yüzde 94’ü Rum hükümetine ait olan şirket için tasfiye kararı alınması bekleniyor. Güney Kıbrıs’ta haftalık yayınlanan Kathimerini gazetesinin iddiasına göre, Rum yetkililer Cyprus Airways’in mal varlığının, tasfiye aşamasında üçüncü şirketler aracılığıyla Türk Hava Yolları (THY) tarafından satın alınmasından endişe ediyor. Bu nedenle tasfiye kararı sürekli erteleniyor. Rum hükümeti, AB rekabet kuralları nedeniyle şirkete kurtarma operasyonu da düzenleyemiyor.

RUMLARI THY KORKUSU SARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rum hayranları yine çıkmış piyasaya. En büyük rum hayranı ve Türk düşmanıda sendikalardır. Her fırsatta Türkiyeye küfür etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abu Dhabi ~ 9 yıl önce
Komple bos bir haber...... Hicbir dogruluk payi ve manasi olmaya bir haber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansever ~ 9 yıl önce
Cöl tilkisi bırak artık bu rum hayranlığını size hiç bir zaman dost olmamış bir toplumla hayatta kalamassınız sen bir Türksün ve zor günlerinde bu ülke sana hep kucak açtı ihanet etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cld ~ 9 yıl önce
Ryanair almadiysa bu isin icinde bir bit yenigi olabilir.Ama pafos ve larnaka'da onemli destinasyonlar ozelliklede yazin.Keske Pgs Cyp'yi alsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Col Tikisi ~ 9 yıl önce
Kibrista havacilik adanin tarihine benzedi. Kaos. Helios trajedi ile batti. Cyprus Airways in yan kurulusu Euro Cypria iflas etti, zaten "istenmeyen hava yolu" durumundaydi. KTHY 35 yil tum dunyanin embargolarina karsi direndi. Sonunda kendimiz batirdik. Kaldi 65 yildan beri ucan tarihi Cyprus Airways. O da gidince kaldi adanin havaciligi Aegean ve Pegasusun elinde..... Aslinda simdi buyuk firsat. Kibrista cozum, baris ve karsilikli guven artimi icin onemli bir adim atilabilir. Kuzey ve Guney Kibris her iki toplama hizmet eden ortak yeni ve guclu bir Cyprus Airways kurmasi gerekir. Tabii ki bu is icin vizyon ve cesaret gerekir........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Avrupa ortak pazarı dışından olan şirketler Avrupa ortak pazarında olan havayollarina en fazla yüzde 49 ortak olabilirler Şirketin tümüne sahip Zaten zamanında Polonya Hava Yollarından onun için vazgeçmişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTHY ~ 9 yıl önce
KTHY kendi batmadı. Sendikanın anormal zam talepleri şirketi batırmak zorunda bıraktı. Aynı sendika aynı şeyi CAS'a yaptı ve onu da batırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTHY_BAYRAK ~ 9 yıl önce
Umarım batarda kapanır kthy'ye neler neler söylerdiler o zaman ayıklayın bakalım pirincin taşını bence thy alsın o zaman görürüz bakalım napacaksınız.Bir söz vardır "gülme komşuna,gelir başına" aynen öyle misali.Erteleyerek nere kadar gideceksiniz bakalım ;) :) Sonunu merakla bekliyorum...Çav Cyrprus Airways ;) ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bunlara inat o havayolu şirketini thy alması gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Düşünün rynair gibi uyanık bir sirket satın almaktan vazgecdiyse dünyaya hükmeden tk neden satın alsın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 9 yıl önce
sizi neyle gazlıyolar bu kadar ?dünyaya hükmetmek?çöp şirketi alıp ne yapacak thy kendinizi bir büyük görmeler bi tavırlar acayip yorumlar ..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000