14 Aralık 2010, Salı 15:04:20

RESMİ ARABULUCU YOK, ŞİMDİ NE OLACAK?

THY Teknik A.Ş ile Hava-İş arasındaki resmi arabulucu görüşmeleri sonlandırıldı. Hava-İş, grev kararı asma mesajı verdi.
  • masa başında oturup ahkam kesmek kolay, teknik aş çalışanlarının nasıl ve ne zorluklar altında çalıştığını bilemez onlar... ancak konuşurlar... teknik aş, thy kabin hep yanınızda sizi sadece biz anlarız...
  • masabaşında klimalı odalarda 8:30-17:30 çalışanlara 15 sene tis imzalamasan da sesleri çıkmaz.bu şirketin yükünü çeken,en fazla katma değer üretimini gerçekleştiren,en zor şartlarda çalışan,en çok tecrübe ve yetki gerektiren iş grubundaki uçak teknisyenleri göstermeliyiz direncimizi.
  • HİSSELERİN HEPSİ SATILINCA İŞVERENİN ADAMI OLUPTA YAN GELİP YATANLAR; ASIL PATRON GELDİĞİNDE KAPI ÖNÜNE İLK KONULANLAR OLACAKSINIZ. O ZAMAN GELDİĞİNDE BEĞENMEDİĞİNİZ SENDİKAYI MUMLA ARAYACAKSINIZ.
  • tüm bu olanlar beş yıldız iddiasında olan bir şirkete yakışmıyor, emeğin çalışanın hakkını vereceksin...bu duruma gelmesinin sebebi sendika değildir..mahkemeler, iş kolu tespiti, çoğunluk davası sonra da sözleşme 3 yıl olsun...olur!
  • NE DİYORDU: HERKES YAPTIĞI İŞİN RİSKİNE GÖRE PRİM ALACAK. malesef sayın Bakanım biz primi bırakın hakettiğimizi alamıyoruz:(
  • ANLAŞILAN O Kİ YÖNETİM ÖNCEKİ SÖZLEŞMEDEN HALA DERS ALMAMIŞ GÖRÜNÜYOR. HALA ÇALIŞANIYLA ZITLAŞIYOR. ÇALIŞANINA VERECEĞİ EMEĞİNİN HAKKINI MAALESEF KOBE BRYANT LARA VE SPONSOR OLDUĞU ECNEBİLERE YEDİRİYOR. İKİ TARAFTA ŞARTLARINI GERİ ÇEKSİN DİYEN ARKADAŞA SESLENİYORUM. SANIRIM KENDİSİ MASA BAŞINDA KLİMALI ODASINDA RAHAT RAHAT ÇALIŞIYOR. BİR GECE GELSİN KARDA KIŞTA APRONDA SABAHLAYALIM. SAYGILARIMLA
  • yönetimin 2 senedir masaya oturmamak için 40 takla atması hakkında ne düşünüyorsun.o değerli fikirlerinden de yararlanalım da bıyığının şeklini anlayalım.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bırakın TİS muhabettlerını yer işltmede TİS sonuçlandıda ne oldu 200 kişiyi kapı önüne koydular bırakın bu sendıkayı TİS olaylarını iş veren istediği gibi top koşturuyorr eğer teknıkteki arkadaşlar 3 saat iş bıraksınlarda gorelım fazla söze gerek yokk
  • HAKLARIMIZIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ... SİVİL HAVACILIĞI BU DÖNEM TEKNİĞİ DENETLEMEYE DAVET EDİYORUM. UYGUNSUZ İŞLER YAPILIYOR.BAKIMKALİTESİ DÜŞTÜ.
Hava-İş Sendikası ve THY Teknik A.Ş arasında devam eden 2. dönem toplu iş sözleşmesinde resmi arabulucu sürecinin ikinci oturumunda taraflar uzlaşamadı. İşveren tarafından yeni bir teklif getirilmemesi üzerine sendika masadan kalktı ve resmi arabulucu sürecinin sonlandırlmasını talep etti.

Hava-İş’ten yapılan açıklamada, “ 15.09.2010 tarihinde görüşmelerine başladığımız THY Teknik A.Ş 2. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin resmi arabulucu 2. toplantısında da bir anlaşma sağlanamamıştır. Sendikamız bu noktada tartışmaların işverence getirilen bu teklifler ile sonuçlanmayacağını beyan ederek resmi arabulucu sürecinin sonlandırılmasını talep etmiştir.” denildi.

“THY Teknik A.Ş işverenini uyarıyoruz. Bu işletmede Grev Kararı asılması öncesi ve sonrasını sendikamız farklı değerlendirecektir” ifadelerine yer verilen açıklamada, “ THY Teknik A.Ş yönetimini grev kararı öncesi yeniden değerlendirme yapmaya ve bu şartlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Sendikamızın şarta bağlanmadan atılacak her olumlu adıma, mutlaka yanıtı olacaktır” denildi.

Bu aşamadan sonra sürecin neler getireceği merakla beklenirken önümüzdeki günlerde Teknik A.Ş’de grev kararı asılabilir.
RESMİ ARABULUCU YOK, ŞİMDİ NE OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
masa başında oturup ahkam kesmek kolay, teknik aş çalışanlarının nasıl ve ne zorluklar altında çalıştığını bilemez onlar... ancak konuşurlar... teknik aş, thy kabin hep yanınızda sizi sadece biz anlarız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
masabaşında klimalı odalarda 8:30-17:30 çalışanlara 15 sene tis imzalamasan da sesleri çıkmaz.bu şirketin yükünü çeken,en fazla katma değer üretimini gerçekleştiren,en zor şartlarda çalışan,en çok tecrübe ve yetki gerektiren iş grubundaki uçak teknisyenleri göstermeliyiz direncimizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HİSSELERİN HEPSİ SATILINCA İŞVERENİN ADAMI OLUPTA YAN GELİP YATANLAR; ASIL PATRON GELDİĞİNDE KAPI ÖNÜNE İLK KONULANLAR OLACAKSINIZ. O ZAMAN GELDİĞİNDE BEĞENMEDİĞİNİZ SENDİKAYI MUMLA ARAYACAKSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tüm bu olanlar beş yıldız iddiasında olan bir şirkete yakışmıyor, emeğin çalışanın hakkını vereceksin...bu duruma gelmesinin sebebi sendika değildir..mahkemeler, iş kolu tespiti, çoğunluk davası sonra da sözleşme 3 yıl olsun...olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
NE DİYORDU: HERKES YAPTIĞI İŞİN RİSKİNE GÖRE PRİM ALACAK. malesef sayın Bakanım biz primi bırakın hakettiğimizi alamıyoruz:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ANLAŞILAN O Kİ YÖNETİM ÖNCEKİ SÖZLEŞMEDEN HALA DERS ALMAMIŞ GÖRÜNÜYOR. HALA ÇALIŞANIYLA ZITLAŞIYOR. ÇALIŞANINA VERECEĞİ EMEĞİNİN HAKKINI MAALESEF KOBE BRYANT LARA VE SPONSOR OLDUĞU ECNEBİLERE YEDİRİYOR. İKİ TARAFTA ŞARTLARINI GERİ ÇEKSİN DİYEN ARKADAŞA SESLENİYORUM. SANIRIM KENDİSİ MASA BAŞINDA KLİMALI ODASINDA RAHAT RAHAT ÇALIŞIYOR. BİR GECE GELSİN KARDA KIŞTA APRONDA SABAHLAYALIM. SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yönetimin 2 senedir masaya oturmamak için 40 takla atması hakkında ne düşünüyorsun.o değerli fikirlerinden de yararlanalım da bıyığının şeklini anlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bırakın TİS muhabettlerını yer işltmede TİS sonuçlandıda ne oldu 200 kişiyi kapı önüne koydular bırakın bu sendıkayı TİS olaylarını iş veren istediği gibi top koşturuyorr eğer teknıkteki arkadaşlar 3 saat iş bıraksınlarda gorelım fazla söze gerek yokk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAKLARIMIZIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ... SİVİL HAVACILIĞI BU DÖNEM TEKNİĞİ DENETLEMEYE DAVET EDİYORUM. UYGUNSUZ İŞLER YAPILIYOR.BAKIMKALİTESİ DÜŞTÜ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000