04 Eylül 2008, Perşembe 08:10:48

Reklam kurulu THY'ye de acımadı!

Reklam kurulu THY'ye, reklamlarınında tüketiciyi yanılttığı gerekçesiyle 120 bin YTL ceza kesti...
  • Gerçekten çok haklılar...69 liralık bileti 120 130 liraya çıkarıyorlar sonrada 69 liraya uçuruyoruz diyorlar.Bence tüm havayolları sunexpress gibi olmalı herşey dahil fiyatı yazıyorlaar.Kardeşim sonuçta ben ödemiyecekmiyim o parayı o zaman niye yazmıyorsun uçuş harcını vergi masraflarını!!!birde küçücük dipnot düşüyorlarki belki gözden kaçırırlar diye...Bence 120 bin ytl az bir ceza ...
  • Ajanslardan kurulun cezasi gectikten sonra THY nin web sayfasinda firsatlar bolumu kalkti, bakalim 111 euro kampanyasinin yeni adi ne olacak?

Reklam Kurulu Türk Havayolları AD'ye ait www.thy.com.tr internet adresinde yayınlanan 111'leri başlıklı reklamlarda belirtilen fiyata vergiler ve diğer ücretlerin dahil edilmemesinin tüketicinin korunması hakkında kanunun "fiyat etiketi" ile etiket tarife ve fiyat yönetmeliği listeleri ve ticari reklam ve ilanlara ilişkin ilkeler ve uygulama esaslarına dair yönetmelike uygun olmadığını belirledi.

Kurul bu nedenle Türk Havayolları AO hakkında ulusal düzeyde 60 bin YTL idari para ile reklamları durdurma cezası verdi. ancak söz konusu eylemin ikinci kez tekrar edildiğini belirleyen kurul, verilen para cezasını iki misli uygulayarak 120 bin YTL'ye çıkardı.

Reklam kurulu THY'ye de acımadı!

Yorumlar

piloturkey ~ 16 yıl önce
Gerçekten çok haklılar...69 liralık bileti 120 130 liraya çıkarıyorlar sonrada 69 liraya uçuruyoruz diyorlar.Bence tüm havayolları sunexpress gibi olmalı herşey dahil fiyatı yazıyorlaar.Kardeşim sonuçta ben ödemiyecekmiyim o parayı o zaman niye yazmıyorsun uçuş harcını vergi masraflarını!!!birde küçücük dipnot düşüyorlarki belki gözden kaçırırlar diye...Bence 120 bin ytl az bir ceza ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gozlem ~ 16 yıl önce
Ajanslardan kurulun cezasi gectikten sonra THY nin web sayfasinda firsatlar bolumu kalkti, bakalim 111 euro kampanyasinin yeni adi ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000