01 Temmuz 2010, Perşembe 15:51:29

"REKABETTEN KORKMUYORUZ"

Türk Hava Yolları ve Opet'in %50 - % 50 ortaklığı ile kurulan THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Türkiye'nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı'nda THY uçaklarına ilk jet yakıt ikmaline dün gece saat 00:00 itibariyle başladı.
  • Hayırlı olsun , üst kademede ne oluyor bilinmez ama Petrol Ofisi Sözleşmesi bitince ikmali bitirecekti ki görecektik o zaman thyopet'i.Devlet bir yandan elindekileri özellştiriyor bir yandan da THY desteğiyle opeti güçlendiriyor.Kısa zamanda şirketin tamamını Opet' e peşkeş çekerler meraklanmayın.
  • bunun bir kaç nedeni olabilir.. 1 ) yakıt şirketi programlamayı yanlış yaparak veya muhtelif nedenlerden dolayı geç kalmış olabilir 2) bacak uçuşu olabilir. 3) uçak bir önceki meydandan rötarlı gelmiştir ve zamandan kazanmak için yapılan bir hareket olmuş olabilir..ancak ben ilk ihtimal üzerinde duruyorum..opet bu işte oldukça acemi ve kural hataları gerçekten çok.resimlere dikkat edince bende fark ettim.
  • İkmaliniz tartışıla dursunben bir şey sormak istiyorum. Hemen hemen her gün uçak altında shel bp ve opet araçlarının bağlı olduğu bazı uçaklarda itfaiye neden var birisi izah edebilir mi.? Aynı pozisyondaki po araçlarında bu olay yok acaba buda güvenlik gereğimi yoksa yetişememektenmi kaynaklanıyor. herkese dertsiz,tasasız hayırlı işler.
  • Arkadaşım ikmal temsili olabilir ancak kural ihlali yapılacağı anlamını taşımaz.Üstelik yöneticilerinizin önünde olan bir durum.Nasıl olurda uyaran olmadı sizi..En azından objektiflerin önünde böyle bir hata yapmasaydınız :) Akaryakıt işi asla ama asla ihmale gelmez.. Ayrıca ulaşabilirseniz kapling i bağlayan arkadaşa söyleyiniz.O şekilde takmaya devam ederse düşer :)
  • bende bır opet ikmal operatörüyüm , ikmal de kural ihlali var diyen arkadasa itafen İKMAL TEMSİLİDİR ve 20 kişinin çevrede olmasının hiç önemi yoktur . çünki uçak ikmali yapılırken her uçağın ÇEVRESİNDE bir çok yer hizmetleri elemanı görev yapmaktadır. buda gayet normaldir
  • yangın tüpü yok.topraklama kablosu çekilmemiş gibi.ayrıca elemanda gözlük,kulaklık,eldiven gibi koruyucu ekipmanlar yok.20 kişi ordayken yakıt ikmali yapıyorlar.SKANDAL....
  • TÖren rumuzlu airporthaber çalışanı muhabir arkadaşım gündüz yazdıgım yorumu yayınlamadında şimdi benim o yorumuma itafen cevap vermek istemişin ama yine yalancı durumuna düşüyosun resimler halaa fotoşop 23 nisan töreni gibi o bekleşen şapkalı insanların üzerlerindeki yelekler haalaaa gece flaşörlerinden hala parlamaya devam ediyor ayrıca gündüzde temsili bi tören felan yapılmadı hiçbiyerde sen rüyanda törende yaptıysan o ayrı mesele dur bidaha gülüyüm bidaha boşa gitmesin oldumu:):):)
  • gece çekilen demiş arkadaş vardiyacı galiba gece 12'de tören yapılmadı sadece ikmal yapıldı. Dün öğlen 14:30 gibi temsili bir tören daha yapıldı.
  • Yakıt PO tanklarından,araç ford'tan,eleman satürn'den; işin adı thyopet.. Yakıt tankların yetersiz kendi araç sayın 4,elemanlar yeni;işin adı thy opet Acaba PO olmasaydı 1 yıl bu işin altından nasıl kalkardınız.?
  • thy den istifa etmiş bir opet fahri müfettişi olarak :) tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.ne thy ile ne petrol ofisi ile ne opet ile bir menfaatim yoktur.benim derdim lastiğime hava basmaya gidince dert sahibi olmayacağım bir istasyon.sizin derdiniz nedir bilmem.bi olumsuz durum görünce gereğini yaparız.

75 Milyon dolarlık bütçesiyle faaliyete geçen THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş 38 havaalanındaki yakıt ikmal faaliyetleri ile THY başta olmak üzere diğer havayolu firmalarına da hizmet verecek.

THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş'nin operasyona başlamasına ilişkin düzenlenen basın toplantısına THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Koç Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca ve THY OPET Yakıtları Genel Müdürü Aydın Güneş'in katıldı.
 
Eylül 2009'da kurulan THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ, hava araçlarının ihtiyacı olan yakıtın depolanması ve uçağa ikmali alanında hizmet verecek. THY başta olmak üzere diğer havayolu firmalarınında yakıt ihtiyacını karşılamayı hedefleyen şirket 75 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle faaliyete geçti.

Önümüzdeki dönemde Türkiye'deki tüm havaalanlarında hizmet vermeyi hedefleyen THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ, 38 alanda operasyona geçecek.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Avrupa'nın lider havayollarından biri olma yolunda ilerleyen THY'nin havacılık alanında uzmanlığını OPET'in akaryakıt alanında ki köklü geçmişiyle birleştirerek kurulan THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ'nin faaliyete geçmesinden dolayı büyük heyecan duyduklarını ifade etti.

Bu alanda da liderliği hedefledikleri Topçu "Akaryakıt sektörünün güçlü oyuncusu OPET ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Jet yakıtı konusunda Türkiye genelindeki havaalanları dışında yurtdışındaki havaalanlarında hizmet vermeyi ve THY OPET Havacılık Yakıtları'nı uluslararası havacılık sektöründe faaliyet göstermesini hedefliyoruz" dedi.

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ülkemizin gurur kaynağı olan THY ile ortaklık yapmaktan ötürü mutluluk duyduklarını belirterek "Ülkemizin gurur kaynağı ve milli havayolumuz THY ile müşteri memnuniyetinde lider ülkemizin en büyük depolama kapasitesine sahip yurt içindeki güçlü dağıtım ağının yanı sıra Singapur ve Londra ofisleriyle, uluslararası petrol ticareti yapan tek ve yüzde yüz yerli sermaye markası OPET olarak güçlerimizi birleştirdik. Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Sürekli geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizde sürekli büyürken faaliyet alanlarımızı geliştirmeyi ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.



Airporthaber'in sorularını yanıtlayan OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk "Bugüne kadar havacılık sektöründe bir teklifte bulundunuz mu? Bu ortaklık teklifi Opet'ten mi THY'den mi geldi ve havacılık sektörünün yüzde kaçına sahip olmayı planlıyorsunuz? sorusuna; " OPET olarak BP, Mobil ve Shell ile dörtlü ortaklığımız vardı. Bu ortaklık başlayalı bir sene oldu. THY ile ortaklığımızın sebebi sadece Türkiye'ye değil yurtdışında da uluslararası yakıt ikmali sağlamak. Şu anda kaçına sahip olduğumuzu bilmiyorum ama biz sonuna kadar rekabete açığız gerek Jet A-1 yakıtında gerek temin ve satışlarda rekabetten çekinmeyeceğimizi belirtmek isterim" diye konuştu.

THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ yurtiçi ve yurtdışı ikmali yapacak olup yurtiçinde Tüpraş ile kuzeyde Marmara Ereğlisi ve Giresun'dan başlayıp güneyde Mersin'e kadar uzanan geniş hatta konumlanan OPET Akaryakıt Depolama Tesisleri'ni kullanacağı belirtildi.

Ayrıca, THY A.O'dan yapılan açıklamada THY'ye yakıt hizmeti veren Petrol Ofisi AŞ ile THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ'nin gelişmesi sürecinde doğacak ihtiyacın bir kısmını 1 yıl süre ile ve 1 ay süreli yurtiçindeki 26 meydan için akaryakıt ikmal hizmeti almaya devam edeceği ve anlaşmanın 01.07.2010 tarihinde imzalandığı açıklandı.





"REKABETTEN KORKMUYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hayırlı olsun , üst kademede ne oluyor bilinmez ama Petrol Ofisi Sözleşmesi bitince ikmali bitirecekti ki görecektik o zaman thyopet'i.Devlet bir yandan elindekileri özellştiriyor bir yandan da THY desteğiyle opeti güçlendiriyor.Kısa zamanda şirketin tamamını Opet' e peşkeş çekerler meraklanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunun bir kaç nedeni olabilir.. 1 ) yakıt şirketi programlamayı yanlış yaparak veya muhtelif nedenlerden dolayı geç kalmış olabilir 2) bacak uçuşu olabilir. 3) uçak bir önceki meydandan rötarlı gelmiştir ve zamandan kazanmak için yapılan bir hareket olmuş olabilir..ancak ben ilk ihtimal üzerinde duruyorum..opet bu işte oldukça acemi ve kural hataları gerçekten çok.resimlere dikkat edince bende fark ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İkmaliniz tartışıla dursunben bir şey sormak istiyorum. Hemen hemen her gün uçak altında shel bp ve opet araçlarının bağlı olduğu bazı uçaklarda itfaiye neden var birisi izah edebilir mi.? Aynı pozisyondaki po araçlarında bu olay yok acaba buda güvenlik gereğimi yoksa yetişememektenmi kaynaklanıyor. herkese dertsiz,tasasız hayırlı işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım ikmal temsili olabilir ancak kural ihlali yapılacağı anlamını taşımaz.Üstelik yöneticilerinizin önünde olan bir durum.Nasıl olurda uyaran olmadı sizi..En azından objektiflerin önünde böyle bir hata yapmasaydınız :) Akaryakıt işi asla ama asla ihmale gelmez.. Ayrıca ulaşabilirseniz kapling i bağlayan arkadaşa söyleyiniz.O şekilde takmaya devam ederse düşer :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende bır opet ikmal operatörüyüm , ikmal de kural ihlali var diyen arkadasa itafen İKMAL TEMSİLİDİR ve 20 kişinin çevrede olmasının hiç önemi yoktur . çünki uçak ikmali yapılırken her uçağın ÇEVRESİNDE bir çok yer hizmetleri elemanı görev yapmaktadır. buda gayet normaldir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yangın tüpü yok.topraklama kablosu çekilmemiş gibi.ayrıca elemanda gözlük,kulaklık,eldiven gibi koruyucu ekipmanlar yok.20 kişi ordayken yakıt ikmali yapıyorlar.SKANDAL....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÖren rumuzlu airporthaber çalışanı muhabir arkadaşım gündüz yazdıgım yorumu yayınlamadında şimdi benim o yorumuma itafen cevap vermek istemişin ama yine yalancı durumuna düşüyosun resimler halaa fotoşop 23 nisan töreni gibi o bekleşen şapkalı insanların üzerlerindeki yelekler haalaaa gece flaşörlerinden hala parlamaya devam ediyor ayrıca gündüzde temsili bi tören felan yapılmadı hiçbiyerde sen rüyanda törende yaptıysan o ayrı mesele dur bidaha gülüyüm bidaha boşa gitmesin oldumu:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gece çekilen demiş arkadaş vardiyacı galiba gece 12'de tören yapılmadı sadece ikmal yapıldı. Dün öğlen 14:30 gibi temsili bir tören daha yapıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yakıt PO tanklarından,araç ford'tan,eleman satürn'den; işin adı thyopet.. Yakıt tankların yetersiz kendi araç sayın 4,elemanlar yeni;işin adı thy opet Acaba PO olmasaydı 1 yıl bu işin altından nasıl kalkardınız.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy den istifa etmiş bir opet fahri müfettişi olarak :) tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.ne thy ile ne petrol ofisi ile ne opet ile bir menfaatim yoktur.benim derdim lastiğime hava basmaya gidince dert sahibi olmayacağım bir istasyon.sizin derdiniz nedir bilmem.bi olumsuz durum görünce gereğini yaparız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000