04 Ağustos 2008, Pazartesi 12:01:41

Rekabet Kurulu, AnadoluJet şikayetini reddetti!

Rekabet Kurulu, AnadoluJet markası altında ucuz taşımacılık yaptığı iddiasıyla THY hakkında ATO tarafından yapılan başvuruyu reddetti.
  • THY diğer özel şirketlerin yaşamasına izin vermemek için elinden geleni yapıyor Anadolu Jet diye firma açarsın nasıl olsa Ankara senin TEKEL'İN İSTEDİĞİN fiyat ve kalitede uçarsın tabi başka firma yok Ankara'da zaten bu iş baştan rekabet kurallarına aykırı... devlet firması olmak tüketiciyi kazıklamak anlamına gelmemeli...
  • Dün bu haberin daha önce de yayınlandığını yazdım yorum olarak ama seçici geçirgen editör tarafından makasa geldi. Buyrun bunu da makaslayın.
  • Başvurunun reddi isabetli bir karar olmuş.Öte yandan sayın Kızıl Baron, madem bu durumdan bu kadar rahatsızsınız, size neredeyse uçak bileti fiyatlarına yakın bedellerle hizmet sunan, ayrıca uçakların 1.5 saatte vardığı yere 18-20 saatte varan ve buna istinaden hizmetleri en kötü low-cost'u aratacak derecede kötü durumda olan otobüs firmalarıyla seyahati tavsiye ediyorum. Ayrıca bu firmalar dinlenme tesislerinde durup mola veriyolar. Buralarda kebap, lahmacun, köfte bile tüketebiliyosunuz.En güzeli ise otobüslerde topkek yanında kahve bile veriyorlar. Lütfen...!!! Havayollarımıza sahip çıkalım.Yapıcı eleştirilere evet, 30 dk yolculukta midesini düşünenlere hayır!
  • rekabetmiş, tüketici hakları imiş geçiniz efendim bunları. haksız rekabet illa ki parasal yönde olmaz. burada dile getirilen paradan çok, ki THY bunu vermektedir, HİZMETTİR. siz istanbul üzerinden erzuruma gidecek adama ürün çeşitliliği sunarken ankaradan gidene hamidiye suyu ile topkek vereceksiniz. yok böyle birşey. evet LCC ( low cost carrier ) böyle yapıyor ama uçakta herşey var. parasını öde rakı da iç, salata da ye. amerikan iç hat uçuşları da böyledir. para peşin kırmızı meşin. peki AJ ne yapıyor? koltuk arası dar, su ve topkek, yahu farz edin şeker hastasıyım, topkek yemek zorundamıyım? verme kardeşim. vermeeeeee... "fiks 60 ytl ye uçuyom. hiç bir şey yok" de yahu....aha!! bu arada evden dolma getirip tren de olduğu gibi kucaklarına kuru köfte, haşlanmış yumurta açıp çıkından karnını dıyuranlarada LAF etme. bana da laf etmeyin thy ve AJ ciler. ankara havaalanı sayenizde otogarı ve tren garını çoktan geçti.o yüzden bırakın köftelerimizle, haşlanmış yumurtalarımızla van'a gidelim. su ve topkek'lerinizi de alın..... hımmm ben bulamadım siz birine yedirin artık!!!!!!!!!!!!!!
  • Anadolujet bir cok insan icin iş kaynagıdır birde bunları dusunun. ama benimde karsı cıktıgım ileride Anadolujetin satılması olacaktır.neden bunu dile getirmiyorsunuz?

Ankara Ticaret Odası (ATO) Haziran ayında Türk Hava Yolları’nın Rekabet Kanunu'ndaki hâkim durumun kötüye kullanılarak,  hizmet alıcıları arasında ayrım yaptığı gerekçesiyle Rekabet Kurulu’na başvuruda bulunmuştu.

Rekabet Kurulu Türk Hava Yolları’nın Ankara merkezli iç hat yolcu taşımacılığında AnadoluJet markasıyla hizmet sunmasının, tüketicilerin tercih seçeneklerini kısıtladığı, tüketicileri daha düşük bir hizmet kalitesiyle uçuş yapmaya zorladığı, yanıltıcı tanıtım yoluyla tüketicileri yanılttığı ve tüketiciler arasında ayrımcılığa yol açtığı iddiası ile yapılan inceleme sonucuna ilişkin kararını açıkladı.

THY tarafından yapılan tanıtımların aksine Anadolujet'in fiyatlarının düşük olmadığı,  esasında indirimli biletlerin az sayıda olduğu ve bunların turizm acentelerince veya büyük  şirketlerce önceden kapatıldığı, bu nedenle bireysel müşteriler için düşük fiyatlı bilet  bulma imkanının ortadan kalktığı yönündeki iddiaların Rekabet Kanunu kapsamında olmadığı  vurgulanan kararda şöyle denildi: "THY'nin Ankara merkezli yurtiçi hatlardaki seferlerine son vermek suretiyle  tüketicilerin tercih seçeneklerini kısıtladığı ve tüketicileri daha düşük kaliteli hizmet sunan  Anadolujet ile seyahat etmeye zorladığı; ayrıca bu uygulamalar yoluyla Ankara merkezli  yurtiçi hatlarda seyahat eden tüketiciler aleyhine ayrımcılık yapmak suretiyle hâkim  durumunu kötüye kullandığı iddiasının ise Rekabet Kanunu kapsamında ihlal niteliğinde  olmadığına ve şikâyetin reddine karar verilmiştir."

PEKİ, DİLEKÇEDE NELER VARDI?

ATO’nun başvuru dilekçesinde, Anadolu'da yer alan şehirlerde İstanbul'dan çıkış yapan müşterilere yüksek standartlarda uçma imkânı sağlandığı ancak Ankara merkezli uçuşlarda müşterilere kalitesizliğin tek seçenek olarak sunduğu kaydedilerek, söz konusu uygulamanın  "eşitler arasında ayrımcılık" olduğu, bu ayrımcılıkla THY'nin hâkim durumunu kötüye kullandığı savunulmuştu. Dilekçede ayrıca "Anadolujet ile uçmak THY'nin yolculara dayatmasıdır" denilmişti.

Dilekçede, Anadolujet'in ucuz taşımacılık yaptığının söylenmesine karşın CIP bölümünden yararlanma, bagaj gibi hizmetler için ekstra para talep etmesinin de ucuz hizmetle bağdaşmadığı ifade edilerek THY'nin hâkim durumunu kötüye kullanma yasağına aykırılığı sürdürmemesi için geçici tedbir kararı konulması, Ankara çıkışlı uçuşlarda THY standardının sağlanması talep edilmişti.

Rekabet Kurulu, AnadoluJet şikayetini reddetti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

havacı ~ 16 yıl önce
THY diğer özel şirketlerin yaşamasına izin vermemek için elinden geleni yapıyor Anadolu Jet diye firma açarsın nasıl olsa Ankara senin TEKEL'İN İSTEDİĞİN fiyat ve kalitede uçarsın tabi başka firma yok Ankara'da zaten bu iş baştan rekabet kurallarına aykırı... devlet firması olmak tüketiciyi kazıklamak anlamına gelmemeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Dün bu haberin daha önce de yayınlandığını yazdım yorum olarak ama seçici geçirgen editör tarafından makasa geldi. Buyrun bunu da makaslayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Labrax ~ 16 yıl önce
Başvurunun reddi isabetli bir karar olmuş.Öte yandan sayın Kızıl Baron, madem bu durumdan bu kadar rahatsızsınız, size neredeyse uçak bileti fiyatlarına yakın bedellerle hizmet sunan, ayrıca uçakların 1.5 saatte vardığı yere 18-20 saatte varan ve buna istinaden hizmetleri en kötü low-cost'u aratacak derecede kötü durumda olan otobüs firmalarıyla seyahati tavsiye ediyorum. Ayrıca bu firmalar dinlenme tesislerinde durup mola veriyolar. Buralarda kebap, lahmacun, köfte bile tüketebiliyosunuz.En güzeli ise otobüslerde topkek yanında kahve bile veriyorlar. Lütfen...!!! Havayollarımıza sahip çıkalım.Yapıcı eleştirilere evet, 30 dk yolculukta midesini düşünenlere hayır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kızıl bron ~ 16 yıl önce
rekabetmiş, tüketici hakları imiş geçiniz efendim bunları. haksız rekabet illa ki parasal yönde olmaz. burada dile getirilen paradan çok, ki THY bunu vermektedir, HİZMETTİR. siz istanbul üzerinden erzuruma gidecek adama ürün çeşitliliği sunarken ankaradan gidene hamidiye suyu ile topkek vereceksiniz. yok böyle birşey. evet LCC ( low cost carrier ) böyle yapıyor ama uçakta herşey var. parasını öde rakı da iç, salata da ye. amerikan iç hat uçuşları da böyledir. para peşin kırmızı meşin. peki AJ ne yapıyor? koltuk arası dar, su ve topkek, yahu farz edin şeker hastasıyım, topkek yemek zorundamıyım? verme kardeşim. vermeeeeee... "fiks 60 ytl ye uçuyom. hiç bir şey yok" de yahu....aha!! bu arada evden dolma getirip tren de olduğu gibi kucaklarına kuru köfte, haşlanmış yumurta açıp çıkından karnını dıyuranlarada LAF etme. bana da laf etmeyin thy ve AJ ciler. ankara havaalanı sayenizde otogarı ve tren garını çoktan geçti.o yüzden bırakın köftelerimizle, haşlanmış yumurtalarımızla van'a gidelim. su ve topkek'lerinizi de alın..... hımmm ben bulamadım siz birine yedirin artık!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dex ~ 16 yıl önce
Anadolujet bir cok insan icin iş kaynagıdır birde bunları dusunun. ama benimde karsı cıktıgım ileride Anadolujetin satılması olacaktır.neden bunu dile getirmiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000