28 Aralık 2011, Çarşamba 08:45:39

REKABET KAVGASI... PEGASUS THY'YE KARŞI

Türk Hava Yolları, Rekabet Kurulunca yürütülen soruşturma kapsamında sözlü savunma verdi.
  • Bunu hiçbir şekilde provokasyon amaçlı yada ukalalık tavrı içerisinde söylemiyorum. Söyleyeceğim çok net ve gerçekçidir: THY ve Pegasus arasında hiçbir rekabet yoktur. THY firması Pegasus ile aynı şartlar altında uçtuğu hiçbir hatta Pegasus'a rakip olamaz. Bunu Türkiye'de birçok meydanda gördük. Bunu Beyrut'ta bariz bir şekilde gördük. Bunu Almanya hatlarında gördük. Pegasus zamanında kalkış ve ekonomik fiyatlarla THY'yi her hatta ezer arkadaşlar. Bu sadece Türkiye'de değil,dünyada da böyledir.ABD'de Southwest nasıl diğer firmaları batırdıysa,Ryan Air Avrupa'da neler yaptıysa Pegasus'ta aynı şeyi burada yapar. THY SHGM'nin korumasından çıktığı gün Pegasus'a yenilir.Bu kabul etseniz etmesenizde bu kadar net ve basit..
  • wizzair ile budapeşteye 60 euro ya sabiha gökçenden uçtum.thy de 500 tl idi bilet.sonra wizzair ı gönderdiler thy baskısıyla.pegasus u da engelliyorlar budapeşte ye uçamıyor.thy devleti arkasına almış haksız rekabet yapıyor.bence de audi.
  • thy ile pegasus nasil karsilastiriliyor anlamak mumkun degildir hangi yonden thy ile pegasus karsilastiriliyor. arada cok fark var pegasus ucuz havayoludur koltuk araligi dardir, ucakta yiyecek icecek servisi paralidir pegasus da ucak biletini satin alirsin gerisi paralidir ucak ici konfor yoktur hersey boyledir aciktir bilirsin.. thy cok farklidir ucak ici servis mukemmeldir yeme icme koltuk araliklari son derece genisdir ekonomi class da sonra ucak icinde her turlu servis ucretsizidir
  • bizim mercedes oldugumuz dogruda karşımızda audi değil fiat var:)
  • zaten bu konunun tam açıklamalı haberi bugün airport haber sayfalarında ki örnekle gayet güzel açıklanmış. ballı börek hatlarda thy tek tabanca. en pahalıya uçan yolcu, tek alternatifi thy ve anadolu jet. sen engel olursan diğer şirketlerin buralara uçmasına, tabii ki onlarda haklarını rekabet kurulunda ararlar. sonra da arkadaşlar yazarlar yok 179 uçağı var, yok arap atı ingiliz atı vs. madem 180 uçağı var tk nın, artık baska bir havayolu kurulmasın, uçmasın. 200 uçakla yeni ve daha buyuk bir havayolu kurulamayacağına göre tum piyasayı thy'ye mi bırakalım yani? nerelere uçacak diğer özel şirketler? avrupada adamlar onlarca şirketle birden rekabet ediyor, turkiye de bir pegasus rekabetini hazmedemiyor thy'den hiç kimse...
  • THY ile PEGASUS arasındaki rekaber mercedes ile audi arasındaki rekabet gibi.mercedese binen audiye binmez,audiye binen mercedese binmez.bende şahsen audiyi tercih ediyorum.
  • kardesim, sayin kardesim!!!!! Benim anlamadigim nokta su, pegasus neden Turk havayollarinin uctugu noktalarda Turk havayollarini batirmakla yukumlu ?? O palyaco ali sabanci gitsin kendisine yeni destinasyonlar bulsun , Gelip aglmasin ben TK yi batiramiyorum diye.
  • Siz anca bizim kapatmak istediğimiz fırını alabilirsiniz:)
  • arap atıyla ingiliz atını kıyaslıyorsunuzya helal olsun. hemde biri toprak biri çim pistteyken.
  • THY daki müdür ve yöneticiler yabancı olursa bu aksaklıklar düzelir, alt kesimde onlara uyum sağlar, ne ingilizce ne rekabet ne diğer sorunlar kalır..

Türk Hava Yolları A.O.’nun sözlü savunma toplantısı Rekabet Kurumu’nda yapıldı. Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Kurulun Türk Hava Yolları A.O.’nın İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı havayolu ile yolcu taşıma hatlarında rakip eylemlerde bulunarak hakim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin belirlenmesi amacıyla aynı Kanun’un 41. maddesi uyarınca soruşturma açıldığını hatırlattı.

Rakibi dışlama çabası

Soruşturma Heyeti ise şunları dile getirdi: “THY’nin rakibi Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ ile birlikte faaliyet gösterdiği çeşitli hatlarda maliyetinin altında fiyatlama yaptığını ve bu uygulamalarının rakibi dışlama stratejisinin bir parçası olduğunu, THY’ye 4054 sayılı Kanun’un 16. maddesi kapsamında idare para cezası uygulanması gerektiğini düşünmekteyiz.”

Avukat Gönenç Gürkaynak ise, Türk Hava Yolları A.O. adına sözlü savunmasında, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Atatürk Havalimanının talep ve arz yönünden birbirlerini ikame etmediğini savundu ve “THY’nin filo açısından artık Pegasus’a karşı önemli bir avantajı bulunmamaktadır. Sabiha Gökçen’de Pegasus’un filosu 8 kat daha büyüktür” dedi.

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. adına savunma yapan Genel Müdür Sertaç Haybat da, Bakü’ye uçacak bir yolcu için tek bir havalimanı olduğunu ve onun da Atatürk Havaalanı olduğunu belirterek, “Sabiha Gökçen’den Bakü’ye uçuş yoktur. Dolayısıyla dış hatlar açısından bakıldığında bu pazarın tek bir pazar olduğu tartışma götürmez. Çünkü Atatürk Havaalanından 130 civarında dış hat uçuşu vardır. Sabiha Gökçen’den çok az sayıda dış hat uçuşu vardır” diye konuştu.(Hürriyet)
REKABET KAVGASI... PEGASUS THY'YE KARŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bunu hiçbir şekilde provokasyon amaçlı yada ukalalık tavrı içerisinde söylemiyorum. Söyleyeceğim çok net ve gerçekçidir: THY ve Pegasus arasında hiçbir rekabet yoktur. THY firması Pegasus ile aynı şartlar altında uçtuğu hiçbir hatta Pegasus'a rakip olamaz. Bunu Türkiye'de birçok meydanda gördük. Bunu Beyrut'ta bariz bir şekilde gördük. Bunu Almanya hatlarında gördük. Pegasus zamanında kalkış ve ekonomik fiyatlarla THY'yi her hatta ezer arkadaşlar. Bu sadece Türkiye'de değil,dünyada da böyledir.ABD'de Southwest nasıl diğer firmaları batırdıysa,Ryan Air Avrupa'da neler yaptıysa Pegasus'ta aynı şeyi burada yapar. THY SHGM'nin korumasından çıktığı gün Pegasus'a yenilir.Bu kabul etseniz etmesenizde bu kadar net ve basit..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
wizzair ile budapeşteye 60 euro ya sabiha gökçenden uçtum.thy de 500 tl idi bilet.sonra wizzair ı gönderdiler thy baskısıyla.pegasus u da engelliyorlar budapeşte ye uçamıyor.thy devleti arkasına almış haksız rekabet yapıyor.bence de audi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy ile pegasus nasil karsilastiriliyor anlamak mumkun degildir hangi yonden thy ile pegasus karsilastiriliyor. arada cok fark var pegasus ucuz havayoludur koltuk araligi dardir, ucakta yiyecek icecek servisi paralidir pegasus da ucak biletini satin alirsin gerisi paralidir ucak ici konfor yoktur hersey boyledir aciktir bilirsin.. thy cok farklidir ucak ici servis mukemmeldir yeme icme koltuk araliklari son derece genisdir ekonomi class da sonra ucak icinde her turlu servis ucretsizidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizim mercedes oldugumuz dogruda karşımızda audi değil fiat var:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zaten bu konunun tam açıklamalı haberi bugün airport haber sayfalarında ki örnekle gayet güzel açıklanmış. ballı börek hatlarda thy tek tabanca. en pahalıya uçan yolcu, tek alternatifi thy ve anadolu jet. sen engel olursan diğer şirketlerin buralara uçmasına, tabii ki onlarda haklarını rekabet kurulunda ararlar. sonra da arkadaşlar yazarlar yok 179 uçağı var, yok arap atı ingiliz atı vs. madem 180 uçağı var tk nın, artık baska bir havayolu kurulmasın, uçmasın. 200 uçakla yeni ve daha buyuk bir havayolu kurulamayacağına göre tum piyasayı thy'ye mi bırakalım yani? nerelere uçacak diğer özel şirketler? avrupada adamlar onlarca şirketle birden rekabet ediyor, turkiye de bir pegasus rekabetini hazmedemiyor thy'den hiç kimse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY ile PEGASUS arasındaki rekaber mercedes ile audi arasındaki rekabet gibi.mercedese binen audiye binmez,audiye binen mercedese binmez.bende şahsen audiyi tercih ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kardesim, sayin kardesim!!!!! Benim anlamadigim nokta su, pegasus neden Turk havayollarinin uctugu noktalarda Turk havayollarini batirmakla yukumlu ?? O palyaco ali sabanci gitsin kendisine yeni destinasyonlar bulsun , Gelip aglmasin ben TK yi batiramiyorum diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Siz anca bizim kapatmak istediğimiz fırını alabilirsiniz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arap atıyla ingiliz atını kıyaslıyorsunuzya helal olsun. hemde biri toprak biri çim pistteyken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY daki müdür ve yöneticiler yabancı olursa bu aksaklıklar düzelir, alt kesimde onlara uyum sağlar, ne ingilizce ne rekabet ne diğer sorunlar kalır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000