28 Şubat 2008, Perşembe 18:28:44

"Rekabet dış hatlarda da olmalı"

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ulaştırma Bakanlığı'nın yurtdışı uçuşlarda da rekabeti sağlayacak girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi ve tavsiyelerini şöyle sundu...
Habertürk televizyonunda Yavuz Semerci'nin sunduğu Bilgi Odası programına konuk olan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ulaştırma Bakanlığı'nın yurtdışı uçuşlarda da rekabeti sağlayacak girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi. Sabancı, "Sayın Bakan'ın iç hatlarda yaptığı öncülüğü dış hatlara da taşıması, dış hatlarda da benzer kararlılığı göstermesi gerekir" dedi. İç hat uçuşlarının 2003 yılında özel sektörün rekabetine açılmasıyla kalitenin arttığını, fiyatların ucuzladığını belirten Ali Sabancı, yurtdışı uçuş yolcularının da aynı uygulamayı hak ettiğini kaydetti. Yurtdışı uçuşların rekabete açılması için Ulaştırma Bakanlığı'nın öncülük yapması gerektiğini belirten Sabancı, "Dünyada bu bir süreç. Bu ülkeler arasından ikili anlaşmalarla olabilecek bir gelişme. Bizim taraf gibi karşı tarafın da açık olması lazım. 20-30 yıl önce yapılmış anlaşmaları revize etmek gerekiyor. Bu bir maraton ama maraton diye de yavaş yavaş koşmak zorunda değiliz" diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖRE YER ŞART

Sabancı, "THY filosuna 2008'de 15-20 uçak daha katılacak. Bu uçaklar Atatürk Havalimanı'ndan uçacak. Onlara yer açılacaksa özel sektöre de olmalı. Zihniyetin değişmesi lazım. Haritada çoğu ülke özel sektör için kırmızı. THY için yeşil. Biz imtiyaz istemiyoruz, sadece aynı kurallar temelinde yarışmak istiyoruz. Bu gerçekleştiğinde yurtdışı uçuşlarında da büyük bir ucuzlama yaşanacak" dedi.

En büyük filo yatırımı

Pegasus Havayolları'nın Boeing firmasından 12 uçaklık bir filo sipariş ettiklerini, bu uçaklardan ikisini teslim aldıklarını belirten Sabancı, her yıl birkaç uçağın filoya katılacağını söyledi. Sabancı, 900 milyon dolarlık bu anlaşmanın Türk özel sektörünün en büyük filo yatırımı olduğunun altını çizdi. Ali Sabancı, sipariş edilen uçaklar geldikçe mevcut destinasyonların artırılacağını kaydetti.
"Rekabet dış hatlarda da olmalı"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000