06 Aralık 2010, Pazartesi 17:03:02

"PİST İÇERİSİNDE YANGIN İKAZI ALIYORUZ"

Türk Hava Yolları'nın İstanbul - Bangkok seferine hazırlandığı sırada yangın ikazı alan 777-300 ER tipi yolcu uçağının kaptan pilotu ile kule arasındaki konuşmalar ortaya çıktı.
  • THY deki yetkileri acilen profosyenellige davet ediyorum. Amsterdam kazasi, Brukseldeki motor vurma , Heatrowdaki airmiss ve en son eklenen bu olay sadece 6 ayda meydana gelen 4 cok onemli vaka. Thy pilotlarimizin egtim duzeyinin cok az oldugunu kabul etmeli ve derhal bu konuda harekete gecmelidir. Bu tahliye icin yorum dahi yapmayacagim cunku tahmin ediyorum su an bu haberi duyan avrupa sirketleri maalesef katila katila guluyorlardir. THy pilotlari false /real ayrimi dersine biraz daha calisin lutfen
  • Ben pilot falan degilim oncelikle. Cok bilenler gibi muthis yorumlari yapamayacagim, benim yorumum insani ...Esim ve 79 yasindaki babasi o ucaktaydi... bence cok dogru ve yerinde kararla ucak tahliye edildi. Gostergede yangin ikazi varsa pilotun ne yapacakti bagaja inip duman mi koklayacakti? Maliyetmis! Hangi kayip maliyetle olculur? Elestri yapanlar, ingilizce hocalari, Siz nasil bir bakis acisina sahipsiniz.... Yazik insanliginiza
  • Anladigim kadari ile burada yorum yazan bazi kisilerin IQ`lari bir zeytin cekirdeginin IQ`sundan daha az ! Ekip ne yapacakti yangin ikazindan sonra ? Yagmurumu bekleyecek idi....... ???? Herneyse, ancak tayyarede nal gibi "Manchester United" yazmasi......yoruma acik ! Tamam globallesen dünya falan iyide...neyse yorumcular is basina...
  • Bir charter captain olarak meslektaslarimi kutluyorum.
  • Bütün mesajin temeli, bu insanlik, minsanlik ayaklari, sadece B harfini temsil eden bir Bravo. Telsiz konusmalarinda tekil harfler cok iyi anlasilmayacagi icin, B yerine Bravo kullanilarak durum netlestiriliyor. Lakin bu durumla birlikte Bravo temelli mesajinin anlamini yitirdigini görüyoruz : ) Bunun üzerine de ilahi sana, Yandas'lik bu kadar mi belli olur, Zaman gazetesinden misin yoksa sen? Gelip buralara yorum yapiyorsun?
  • evet;nasıl olduysa bır anda 11 tane a 340 oldu..bende pek anlamış değilim.resmı sıtede 11 tane yazıyor;gecen ay 7 yazıyodu!!!! ucaklarla beraber;yunanlı pilotlarıda getırdıler..o yuzden sıngapur,shangaı v.s.. frekans artışı yapıldı..
  • eski 340 lar bence atina dan yoksa nerden bulcaklar thy artık charter olmuş........... sayın yorgo papenderou boşunamı geldi gitti arkadaşlar=)
  • Olay gayet normal ve soğukkanlılıkla halledilmiş. Yanlış ikaz ile bir sürü masraf çıktı ama ne oşacak, güvenlik herşeyden önde. Burada en feci durum kule görevlisinin gereksiz ve çok konuşması, karşı tarafın sözünü kesmesi. Eee...öööö... frekans işgal ediyor, ayrıca da feci bir ingilizce, yazık.
  • Kulenin söylediği Bravo .. B harfi için kullanılır... Alfa, Bravo, Charlie, Delta... vsvsvs... Herşeyi herkes ne kadar iyi biliyor pes diyorum :)
  • Dikkat ettiniz mi bilmem ama orada arkadaki uçak biz motorlarımızı kapattık LANDİNG LİGHT'larımızı yolcular önümüzü görsün diye açıyoruz diyor ve kule bravo diyor.. Siz gidin kaptanları eleştirin yok thy şöyle böyle diyin bence iki ödül verilecekse 1. kaptana sıfır riskle işini yapmak istemek isteyişinden dolayı (kimisine göre thy hesabını soracak kariyeri insan canından önde gördügü için ödülü almalı) 2. ödül arkadaki landin lightları açarak aşagı inen yolcuların önünü görmesini saglamayı düşündügü için.. İşte size insanlık nedir diye soracak olursalar ben arkadaki kaptanı söylerim bu kişinin imkanı olsa tahliyeye yardım edecek kadar İNSAN'dır.. buda benim olayda gördügüm güzel bir şey paylaşamk istedim.. thy laf atmak kolay iş
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bangkok seferi için kalkışa hazırlanan TC-JJC kuyruk tescilli B777-300ER tipi yolcu uçağı, 284 yolcu ve 14 mürettebatı ile pist başına geldiği sırada pilotlar arka kargo bölümünde yangın ikazı aldı.

Aldığı ikazı kuleye bildiren pilot yolcuları tahliye edeceğini, yangın nedeniyle itfaiye ekiplerini olay yerine çağırılmasını istedi. Yaşananlar sırasında kule ile uçak arasında geçen konuşmalarda bir çok uçağın kalkış yapmak için sıra beklediği taksiye push back araçları çağrılarak 2-3 pistine yönlendirildiği ve 1-7 pistinin kapatıldığı duyuluyor.

İŞTE O DAKİKALARDA KULE İLE PİLOT ARASINDAKİ KONUŞMALAR

©AirportHaber.com
"PİST İÇERİSİNDE YANGIN İKAZI ALIYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY deki yetkileri acilen profosyenellige davet ediyorum. Amsterdam kazasi, Brukseldeki motor vurma , Heatrowdaki airmiss ve en son eklenen bu olay sadece 6 ayda meydana gelen 4 cok onemli vaka. Thy pilotlarimizin egtim duzeyinin cok az oldugunu kabul etmeli ve derhal bu konuda harekete gecmelidir. Bu tahliye icin yorum dahi yapmayacagim cunku tahmin ediyorum su an bu haberi duyan avrupa sirketleri maalesef katila katila guluyorlardir. THy pilotlari false /real ayrimi dersine biraz daha calisin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben pilot falan degilim oncelikle. Cok bilenler gibi muthis yorumlari yapamayacagim, benim yorumum insani ...Esim ve 79 yasindaki babasi o ucaktaydi... bence cok dogru ve yerinde kararla ucak tahliye edildi. Gostergede yangin ikazi varsa pilotun ne yapacakti bagaja inip duman mi koklayacakti? Maliyetmis! Hangi kayip maliyetle olculur? Elestri yapanlar, ingilizce hocalari, Siz nasil bir bakis acisina sahipsiniz.... Yazik insanliginiza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anladigim kadari ile burada yorum yazan bazi kisilerin IQ`lari bir zeytin cekirdeginin IQ`sundan daha az ! Ekip ne yapacakti yangin ikazindan sonra ? Yagmurumu bekleyecek idi....... ???? Herneyse, ancak tayyarede nal gibi "Manchester United" yazmasi......yoruma acik ! Tamam globallesen dünya falan iyide...neyse yorumcular is basina...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir charter captain olarak meslektaslarimi kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bütün mesajin temeli, bu insanlik, minsanlik ayaklari, sadece B harfini temsil eden bir Bravo. Telsiz konusmalarinda tekil harfler cok iyi anlasilmayacagi icin, B yerine Bravo kullanilarak durum netlestiriliyor. Lakin bu durumla birlikte Bravo temelli mesajinin anlamini yitirdigini görüyoruz : ) Bunun üzerine de ilahi sana, Yandas'lik bu kadar mi belli olur, Zaman gazetesinden misin yoksa sen? Gelip buralara yorum yapiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet;nasıl olduysa bır anda 11 tane a 340 oldu..bende pek anlamış değilim.resmı sıtede 11 tane yazıyor;gecen ay 7 yazıyodu!!!! ucaklarla beraber;yunanlı pilotlarıda getırdıler..o yuzden sıngapur,shangaı v.s.. frekans artışı yapıldı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eski 340 lar bence atina dan yoksa nerden bulcaklar thy artık charter olmuş........... sayın yorgo papenderou boşunamı geldi gitti arkadaşlar=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Olay gayet normal ve soğukkanlılıkla halledilmiş. Yanlış ikaz ile bir sürü masraf çıktı ama ne oşacak, güvenlik herşeyden önde. Burada en feci durum kule görevlisinin gereksiz ve çok konuşması, karşı tarafın sözünü kesmesi. Eee...öööö... frekans işgal ediyor, ayrıca da feci bir ingilizce, yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kulenin söylediği Bravo .. B harfi için kullanılır... Alfa, Bravo, Charlie, Delta... vsvsvs... Herşeyi herkes ne kadar iyi biliyor pes diyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dikkat ettiniz mi bilmem ama orada arkadaki uçak biz motorlarımızı kapattık LANDİNG LİGHT'larımızı yolcular önümüzü görsün diye açıyoruz diyor ve kule bravo diyor.. Siz gidin kaptanları eleştirin yok thy şöyle böyle diyin bence iki ödül verilecekse 1. kaptana sıfır riskle işini yapmak istemek isteyişinden dolayı (kimisine göre thy hesabını soracak kariyeri insan canından önde gördügü için ödülü almalı) 2. ödül arkadaki landin lightları açarak aşagı inen yolcuların önünü görmesini saglamayı düşündügü için.. İşte size insanlık nedir diye soracak olursalar ben arkadaki kaptanı söylerim bu kişinin imkanı olsa tahliyeye yardım edecek kadar İNSAN'dır.. buda benim olayda gördügüm güzel bir şey paylaşamk istedim.. thy laf atmak kolay iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000