10 Eylül 2008, Çarşamba 08:50:12

Pilotun ölümünde ihmal var mı?

Sabah Gazetesi yazarı Umur Talu, Bangkok'ta kalp krizinden ölen THY pilotunun ölümünde ihmal olup olmadığını araştıran bir köşe yazmış...
  • HAVACI-MÜSEBBİBİ BEN DEĞİLİM BEN KOMEDİ DÜKKANINA ÇEVRİLMİŞ HALİYLE DEVRALDIM.
  • BENİM BİLDİĞİM THY NİN PEKİNE GİDEN UÇAĞI ŞANGAY A DEVAM EDİYOR PEKİNDE YATI YOK DOLAYISIYLA 3 7 AĞUSTOS PEKİN 9 13 AĞUSTOS ŞANGAY BİRAZ GARİP GELİ BANA. AYRICA SULEYMAN 2007 KARDEŞ İŞİN SUYUNU ÇIKARTTINIZ KOMEDİ DÜKKANI GİBİ OLDU.
  • BU EL SABAH GAZETESİ DEVLETİN BANKALARINDAN 750 MİLYON DOLARLIK TEMİNATI BELLİ OLMAYAN KREDİ İLE ALINIP YEŞİL SERMAYE ORTAKLIĞI İLE BAŞINDA TAYYİP ERDOĞAN'IN DAMADININ OTURDUĞU ÇALIK GRUBUNA AİT DEĞİL Mİ?BU ADAMIN BURADA NE İŞİ VAR?BAK ASLANIM DİKKATLİ YAZ KAPININ ÖNÜNE KOYARLAR YOKSA SENİ HAAA.TE-HA-YE DE ONLARIN MALI BİLİYORSUN.EN AZINDAN MALI GİBİ DAVRANIYORLAR.EKMEĞİNDEN OLURSUN KOÇUM.OTUR SENDE DİĞER ABİLERİN GİBİ GOYGOYCULUK YAP.KENDİNİZ ÇALIP SÖYLEYİN AKŞAMA KADAR.RAMAZAN EĞLENCELERİ.NE CANINI SIKIYORSUN.

Birkaç gün önce THY Airbus kaptan pilotlarından, Emekli Kurmay Binbaşı 52 yaşındaki Engin Şener Tayland Bangkok'ta öldü. "Kalp krizi" dendi. Öyle ya, kalp krizinden daha normal ne var ki.

Peki "kalp krizi" piyangodan mı çıkıyor?
Çok nedeni var elbette. Ama herkeste olmayan, "havada" çoğalan bir sebep de şu:

1. Pilotların (ve hosteslerin) aylık uçuş limiti olmalı.
2. Özellikle "ER" denen uzun menzilli uçuşlar ayda üçü geçmemeli.
3. Pilotlar ve diğer uçucu personel mutlaka yasal sürelerde dinlenmeli.
Oysa;
1. Şener bir ayda 5 "ER" uçuşu yapmıştı.
2. 3 ile 7 Ağustos Pekin, 9 ile 13 Ağustos Şangay, 15 ile 18 Ağustos New York, 24 ile 29 Ağustos Osaka, 31 Ağustos Bangkok. Ve 13 saatlik o son seferden evine dönemedi.
3. THY'de (ve diğer havayollarında) pilotların kalp krizi, beyin kanaması riski ile "geçmiş yıllara ait kullanmadığım izin bulunmamaktadır" şeklindeki beyana biraz zorla attırılan imzalar ve aşırı iş yükü arasında bağ var mı? Yok mu?
Bunlar insanlık, havacılık ve "demokratik, sosyal hukuk devleti" suçu değil mi?
Kızına, oğluna ve eşine cevap verecek var mı? Yok mu?

Not: Bu konularda mücadele verdiği için fesat medya manşetiyle vurulup THY'den çıkarılan Kaptan Pilot Bahadır Altan' ın uyarısına teşekkür ve başsağlığı dileğimle.

Umur Talu / Sabah

Pilotun ölümünde ihmal var mı?

Yorumlar

SULEYMAN2007 ~ 16 yıl önce
HAVACI-MÜSEBBİBİ BEN DEĞİLİM BEN KOMEDİ DÜKKANINA ÇEVRİLMİŞ HALİYLE DEVRALDIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci ~ 16 yıl önce
BENİM BİLDİĞİM THY NİN PEKİNE GİDEN UÇAĞI ŞANGAY A DEVAM EDİYOR PEKİNDE YATI YOK DOLAYISIYLA 3 7 AĞUSTOS PEKİN 9 13 AĞUSTOS ŞANGAY BİRAZ GARİP GELİ BANA. AYRICA SULEYMAN 2007 KARDEŞ İŞİN SUYUNU ÇIKARTTINIZ KOMEDİ DÜKKANI GİBİ OLDU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SULEYMAN2007 ~ 16 yıl önce
BU EL SABAH GAZETESİ DEVLETİN BANKALARINDAN 750 MİLYON DOLARLIK TEMİNATI BELLİ OLMAYAN KREDİ İLE ALINIP YEŞİL SERMAYE ORTAKLIĞI İLE BAŞINDA TAYYİP ERDOĞAN'IN DAMADININ OTURDUĞU ÇALIK GRUBUNA AİT DEĞİL Mİ?BU ADAMIN BURADA NE İŞİ VAR?BAK ASLANIM DİKKATLİ YAZ KAPININ ÖNÜNE KOYARLAR YOKSA SENİ HAAA.TE-HA-YE DE ONLARIN MALI BİLİYORSUN.EN AZINDAN MALI GİBİ DAVRANIYORLAR.EKMEĞİNDEN OLURSUN KOÇUM.OTUR SENDE DİĞER ABİLERİN GİBİ GOYGOYCULUK YAP.KENDİNİZ ÇALIP SÖYLEYİN AKŞAMA KADAR.RAMAZAN EĞLENCELERİ.NE CANINI SIKIYORSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000