08 Mayıs 2014, Perşembe 14:17:04

PİLOTLARINI THY’YE KAPTIRAN PEGASUS BAKIN NE YAPTI?

Önemli sayıda pilotunu THY’ye kaptıran Pegasus Havayolları, onların yerine aldığı pilotlara ne önerdi? İşte detaylar...
  • Milletin paraasıyla pilot olup sonradan artistlik yapmayın. Ben bu ülke için neler yaptım muhabbetine de girmeyin boşuna. Bilemezsiniz kimin ne fedakarlıklarda bulunduğunu. Tskda da el üstünde tutuldunuz bu yüzden de şımarmışsınız. Efendi gibi varsa tecrübelerinizi sizden sonrakilere aktarın, yeni yetişecek pilotların kalitesini yükseltmek için uğraşın. Hala crm den bihabersiniz efendiler. SiE saygı duyulmasını bilginizle saglayın, burnunuzun havada oluşuyla değil.
  • Kötüden ornek olmaz ,bu yanlis Türkiye'den baska biryerde yok artık buradada olmayacak, 200 saatle kokpite oturmak olmayacak ,ister beğenin ister beğenmeyin göreceksiniz.Nasil ucus saati yapacaksınız bu sizin sorununuz ,öğretmenlik yapın ,Afrika'da ucun ,parasız ucun,üstüne para verip ucun.
  • Dunyada sadece turkiye'de yok. Dunyadan bir habersin. Nokta.
  • 200 saatte pilot olan nasıl oldu bu zamana kadar? Veya 200 saatin üstüne nasıl ekleme yapacak havayoluna girmediğin sürece? Havacılıkla pilotlukla ilgisi olmayan yazmasın sanal pilotlar dahil
  • 200 saatle pilot felan olunmaz helede 737 320 gibi bir uçağa asla .Bu saçmalık sadece Türkiye de var.Nokta
  • Deneyimli line pilotu aranıyor. Asgari ücret + yemek + yol + sigorta. Not: Tüm sosyal haklar mevcuttur.
  • Ben sana otobüs soförü olamazsin demedim, PİLOT OLAMAZSIN DEDİM. FMS i olan her uçağı biraz bigisayar bilip atpl(fr) parası olan herkes ucurur. Ama gerçek pilot ve havacı ancak 1500 saatten sonra olunur. Zaten olduktan sonra ne demek istediğimi anlayacaksın.
  • cok komık bır haber.habere gore pgs paralı egıtım verdıgı pilot arkadasları thy gıtmesın dıye 1024 tl maas verıyormus.thy ozaman kac lıra verıyıorkı.750 tl mı maaslarda bu arakadaslar bu maasa pgs de kalıyorlar.arkadaslar haber tamamen yalan bır habar.paralı egıtım alan arkadaslar paralarını verıyorlar tıp alıyorlar.evet ama sırket onlara bır secenek sunuyor.dısarı gıdıp ıcsız kalacagınıza ben sızı p3 bıle degerlendıremıyorum ama guzel havalarda ogretmenle ucarsanız bukadarda para verırım sızde ucusunuz tamamlarsınız dıyor.ıstemıyorsan buyrun buradan gıdebılırsın dıyor.o arkadaslarda uc kagıtcılık buya tamam hıcam deyıp ımzayı basıyorlar.1000 saat oluncada gıdıp baska bır sırkete tecrubelı f/o dıye ayrılıyorlar.sımdı onlar 1000 saatı ulasınca sırketı dırek satıp baska bır sırkete gecerken bırsey olmuyorda sırket hıc tecrube yokken sadece acık havalarda rıskın mınımıze efdıldıgı yerlerde kısılerle bu arkadasları ucurupo karsılıgındad apara verıncemı kotu oluyor.lutfen el ınsaf
  • Merhaba Arkadaşlar , yorumlarınızı okudum , Bu duruma maruz kalan arkadaşlara çok ayıp edilmiş bunun adı firsatçılık ama yine de buna inanmak istemiyorum pegasus köklü bir firmadır böyle ufak hesapları olucagını düşünmüyorum ,asparagas haber olabilir. İyiki varsın THY. eski pgs pilotu.
  • 1000 saat uc Tk ya gel ya ogretmen ya Mudur olursun havandan yanina yaklasimaz, cunku Tk kendi oz personelini hic sevmez boylelikle karizman olur

Havacılık sektöründe yüzlerce işsiz pilot olmasına rağmen havayolu şirketleri arasında pilot transferleri devam ediyor. Birçok açıdan avantajlı olduğu için pilotlar tarafından tercih edilen THY, özel havayolu şirketlerinden her yıl onlarca pilotu bünyesine dahil ediyor.

Son olarak Pegasus Havayolları’ndan 70 civarında pilotla anlaşan THY, bugünden itibaren anlaştığı pilotlar ile sözleşme yapmaya başladı. Bu ay sonuna kadar pilotların tamamının THY ile sözleşme imzalaması beklenirken Pegasus Havayolları da pilot transferleri sonrası sıkıntı yaşamamak için yeni aldığı pilotlarla ilginç bir sözleşme imzaladı.

THY’ye gidecek pilotlar ayrılmadan onların yerlerine yeni pilotlar alan Pegasus, pilotlarla iki aylık sözleşme imzaladı. Bu sözleşmeyle pilotlara sabit 1024 TL maaş veren Pegasus Havayolları, pilotları aktif tutabilmek için her hafta bir gün uçuş planladı. Başlangıçta haftada bir kez uçan pilotlar uçuş yoğunluğu artınca çok daha fazla uçuşta görevlendirilmeye başlandı.

Pilotlara uçtukları gün başına 338 TL ödeme yapılırken bu ay sonundan itibaren sözkonusu pilotlarla birer yıllık sözleşme imzalanacağı ve normal ücret politikasına dönüleceği öğrenildi.

©Airporthaber.com ÖZEL

PİLOTLARINI THY’YE KAPTIRAN PEGASUS BAKIN NE YAPTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milletin paraasıyla pilot olup sonradan artistlik yapmayın. Ben bu ülke için neler yaptım muhabbetine de girmeyin boşuna. Bilemezsiniz kimin ne fedakarlıklarda bulunduğunu. Tskda da el üstünde tutuldunuz bu yüzden de şımarmışsınız. Efendi gibi varsa tecrübelerinizi sizden sonrakilere aktarın, yeni yetişecek pilotların kalitesini yükseltmek için uğraşın. Hala crm den bihabersiniz efendiler. SiE saygı duyulmasını bilginizle saglayın, burnunuzun havada oluşuyla değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kötüden ornek olmaz ,bu yanlis Türkiye'den baska biryerde yok artık buradada olmayacak, 200 saatle kokpite oturmak olmayacak ,ister beğenin ister beğenmeyin göreceksiniz.Nasil ucus saati yapacaksınız bu sizin sorununuz ,öğretmenlik yapın ,Afrika'da ucun ,parasız ucun,üstüne para verip ucun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dunyada sadece turkiye'de yok. Dunyadan bir habersin. Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
200 saatte pilot olan nasıl oldu bu zamana kadar? Veya 200 saatin üstüne nasıl ekleme yapacak havayoluna girmediğin sürece? Havacılıkla pilotlukla ilgisi olmayan yazmasın sanal pilotlar dahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
200 saatle pilot felan olunmaz helede 737 320 gibi bir uçağa asla .Bu saçmalık sadece Türkiye de var.Nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iş ilanı ~ 10 yıl önce
Deneyimli line pilotu aranıyor. Asgari ücret + yemek + yol + sigorta. Not: Tüm sosyal haklar mevcuttur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben sana otobüs soförü olamazsin demedim, PİLOT OLAMAZSIN DEDİM. FMS i olan her uçağı biraz bigisayar bilip atpl(fr) parası olan herkes ucurur. Ama gerçek pilot ve havacı ancak 1500 saatten sonra olunur. Zaten olduktan sonra ne demek istediğimi anlayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne ya ~ 10 yıl önce
cok komık bır haber.habere gore pgs paralı egıtım verdıgı pilot arkadasları thy gıtmesın dıye 1024 tl maas verıyormus.thy ozaman kac lıra verıyıorkı.750 tl mı maaslarda bu arakadaslar bu maasa pgs de kalıyorlar.arkadaslar haber tamamen yalan bır habar.paralı egıtım alan arkadaslar paralarını verıyorlar tıp alıyorlar.evet ama sırket onlara bır secenek sunuyor.dısarı gıdıp ıcsız kalacagınıza ben sızı p3 bıle degerlendıremıyorum ama guzel havalarda ogretmenle ucarsanız bukadarda para verırım sızde ucusunuz tamamlarsınız dıyor.ıstemıyorsan buyrun buradan gıdebılırsın dıyor.o arkadaslarda uc kagıtcılık buya tamam hıcam deyıp ımzayı basıyorlar.1000 saat oluncada gıdıp baska bır sırkete tecrubelı f/o dıye ayrılıyorlar.sımdı onlar 1000 saatı ulasınca sırketı dırek satıp baska bır sırkete gecerken bırsey olmuyorda sırket hıc tecrube yokken sadece acık havalarda rıskın mınımıze efdıldıgı yerlerde kısılerle bu arkadasları ucurupo karsılıgındad apara verıncemı kotu oluyor.lutfen el ınsaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PILOT ~ 10 yıl önce
Merhaba Arkadaşlar , yorumlarınızı okudum , Bu duruma maruz kalan arkadaşlara çok ayıp edilmiş bunun adı firsatçılık ama yine de buna inanmak istemiyorum pegasus köklü bir firmadır böyle ufak hesapları olucagını düşünmüyorum ,asparagas haber olabilir. İyiki varsın THY. eski pgs pilotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 10 yıl önce
Nerden köklü oluyor arkadaşım. Nesi köklü? Anlaşılan senin yaşın genç.
Haa birde ~ 10 yıl önce
1000 saat uc Tk ya gel ya ogretmen ya Mudur olursun havandan yanina yaklasimaz, cunku Tk kendi oz personelini hic sevmez boylelikle karizman olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000