23 Kasım 2009, Pazartesi 11:20:07

PİLOTLARIN DİKKATİ FACİAYI ÖNLEDİ!

Türk Hava Yolları’nın Diyarbakır’a gidecek olan uçağında motor arızası meydana geldı…
  • Yahu arkadaşlar, başka sitelerde başka olaylarla ilgili olarak insanlar birbirine geçmiş olsun diyor, Allah büyüğünden korusun diyor sizlerde burada neredeyse küfredeceksiniz! Yahu hiçmi utanmazsınız sıkılmazsınız? Bir gün Allah göstermesin sizinde başınıza gelse? Hiç mi düşünmezsiniz? Herkes pilotlara geydirmek için sıraya geçmiş. Özellikle de kendi meslektaşları! Yok paraları cebe indiriyorlar, yok işi o, tabiki farkedecek lavuk tarzından edepsizliğin tavan yaptığı muhabbetler!!! Herkes muhteşem pilot veye pilot düşmanı. Adam olmıyacakmısınız siz? Daha nekadar başkalarının başına gelenlerle geçinip gideceksiniz zavallılar?
  • Ne demek farketmese ne olur? Ne olacağı belli... Tayyare perdövites ya da diğer adıyla stall olacak ve külçe gibi inecek yere! Haa, havadayken böyle bir durum meydana gelmişse tabikide tek motor ile iniş gerçekleştirilebilir. Burada kalkış öncesi tek motorunda ciddi arıza yaşanan kalkış (!) yapacak bir tayyareden bahsediliyor. Kaptan da bunu farketmiş ve kalkıştan vazgeçmiş zaten. O motorla kalkta bir göreyim ben seni! Böyle kendi kendinize kaptan ünvanı verip öğrendiğiniz bir kaç kelime havacılık terminolojisiyle fasaryadan ahkam keserek insanları yanıltmayın burada. Nerde kaptansın sen, ne kaptanısın?
  • Sen farketsen kalkar mıydın?
  • Bir arkadaş teknik aş de deniz bitti demiş. Doğru bitirdiler. Ayrılanlar birşey bırakmadı demek çok basit bir savunma tarzı. En azından THY da çalışan birine yakışmaz diye düşünüyorum. Gelenler birşey bilmiyor desek daha iyi olmaz mı ?
  • fark etmese ne olur, havada hiç mi olmuyor böyle durumlar? v1 sonrası olsa ne olacaktı? kaldırırsınız uçağı, emergency declare edip 5 dakikada inersiniz tek motorla.
  • Teşekkürler Misafir 16:04:51 ve 18:32:04. Pilot/Kaptan düşmanı olan, sivil/asker pilot ayrımcılığı yapan yorumcuların gençliğine/toyluğuna veriyorum ancak bazen gerçekten can sıkıyorlar.
  • Teknik AŞ de deniz bitti. Eskiler sadece kendilerine müslümandılar. Arkalarında ne sistem, ne yazılım, ne tecrübe, ne de eğitim adına birşey bırakmadıkları onları emekli edince belli oldu. Böylece gelen gideni arattı, ama kusur sadece gelende değil, fidende de var tabiki. İşin özüde özetide bu.
  • herif para alıyor işini yapmak için ve yapmış bir de para alıp işini yapmayan HERİFLER var .. oturup burda ukalalaık ederler birde
  • Keşke herkes işini bu haberdeki pilotlar kadar layığıyla yapsa da ülkemiz daha yaşanası bir yer olsa. İşini düzgün yapan herkes kahramandır bence.Herkes işini yapsın başkasının maaşına laf etmesin. Pilot deyip geçiştirdiğiniz insanlar, işlerini düzgün yapabilmek için sürekli kafa patlatıyorlar.(İstisnalar kaideyi bozmaz). Bu arada hala sivil pilot-asker pilot ayrımı yapanın aklına şaşarım.
  • gazlamayın arkadaş sonra kaza yapıyor şöferler

Türk Hava Yolları’nın bu sabah Diyarbakır seferini yapacak olan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı pist başına geldi, ancak motordan gelen ses ve çıkan hafif alev nedeniyle kalkışını gerçekleştiremedi.

Pilotun dikkati sayesinde belki de bir faciadan dönüldü.

Uçak, THY Teknik hangarına çekilerek bakıma alındı.

PİLOTLARIN DİKKATİ FACİAYI ÖNLEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu arkadaşlar, başka sitelerde başka olaylarla ilgili olarak insanlar birbirine geçmiş olsun diyor, Allah büyüğünden korusun diyor sizlerde burada neredeyse küfredeceksiniz! Yahu hiçmi utanmazsınız sıkılmazsınız? Bir gün Allah göstermesin sizinde başınıza gelse? Hiç mi düşünmezsiniz? Herkes pilotlara geydirmek için sıraya geçmiş. Özellikle de kendi meslektaşları! Yok paraları cebe indiriyorlar, yok işi o, tabiki farkedecek lavuk tarzından edepsizliğin tavan yaptığı muhabbetler!!! Herkes muhteşem pilot veye pilot düşmanı. Adam olmıyacakmısınız siz? Daha nekadar başkalarının başına gelenlerle geçinip gideceksiniz zavallılar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne demek farketmese ne olur? Ne olacağı belli... Tayyare perdövites ya da diğer adıyla stall olacak ve külçe gibi inecek yere! Haa, havadayken böyle bir durum meydana gelmişse tabikide tek motor ile iniş gerçekleştirilebilir. Burada kalkış öncesi tek motorunda ciddi arıza yaşanan kalkış (!) yapacak bir tayyareden bahsediliyor. Kaptan da bunu farketmiş ve kalkıştan vazgeçmiş zaten. O motorla kalkta bir göreyim ben seni! Böyle kendi kendinize kaptan ünvanı verip öğrendiğiniz bir kaç kelime havacılık terminolojisiyle fasaryadan ahkam keserek insanları yanıltmayın burada. Nerde kaptansın sen, ne kaptanısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen farketsen kalkar mıydın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir arkadaş teknik aş de deniz bitti demiş. Doğru bitirdiler. Ayrılanlar birşey bırakmadı demek çok basit bir savunma tarzı. En azından THY da çalışan birine yakışmaz diye düşünüyorum. Gelenler birşey bilmiyor desek daha iyi olmaz mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
fark etmese ne olur, havada hiç mi olmuyor böyle durumlar? v1 sonrası olsa ne olacaktı? kaldırırsınız uçağı, emergency declare edip 5 dakikada inersiniz tek motorla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teşekkürler Misafir 16:04:51 ve 18:32:04. Pilot/Kaptan düşmanı olan, sivil/asker pilot ayrımcılığı yapan yorumcuların gençliğine/toyluğuna veriyorum ancak bazen gerçekten can sıkıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teknik AŞ de deniz bitti. Eskiler sadece kendilerine müslümandılar. Arkalarında ne sistem, ne yazılım, ne tecrübe, ne de eğitim adına birşey bırakmadıkları onları emekli edince belli oldu. Böylece gelen gideni arattı, ama kusur sadece gelende değil, fidende de var tabiki. İşin özüde özetide bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herif para alıyor işini yapmak için ve yapmış bir de para alıp işini yapmayan HERİFLER var .. oturup burda ukalalaık ederler birde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Keşke herkes işini bu haberdeki pilotlar kadar layığıyla yapsa da ülkemiz daha yaşanası bir yer olsa. İşini düzgün yapan herkes kahramandır bence.Herkes işini yapsın başkasının maaşına laf etmesin. Pilot deyip geçiştirdiğiniz insanlar, işlerini düzgün yapabilmek için sürekli kafa patlatıyorlar.(İstisnalar kaideyi bozmaz). Bu arada hala sivil pilot-asker pilot ayrımı yapanın aklına şaşarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gazlamayın arkadaş sonra kaza yapıyor şöferler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000