14 Nisan 2010, Çarşamba 15:00:34

PİLOTLARI UÇURACAK KARAR

Uçuş okullarından ATPL Frozen lisansıyla mezun olan pilot adaylarının, THY’de uçmaları için önlerindeki en büyük engel kalktı. THY radikal bir karar alarak 400 saat ucuş şartını 210 saate indirdi.
  • NEDEN OLMASIN. ACIK ÖGRETİM MEZUNLARI OLUYORDA İLKOKUL MEZUNU NEDEN OLMASIN. BELKİSEN ONDAN DAHA ZEKİSİN.
  • ilk okul terkim bende pilot olmak istiyorum.. he he he
  • Emin olmalisin ki, ABD de de binlerce bu ise para icin baslayan ve pilot olmaya calisan insan vardir. Bunu eleyecek olan havayoludur. Amerikanin bir ucus okulu pazari oldugu gercektir. Ama buraya gelen herkesi FAA sizi para makinasi olarak mi goruyor Amerikada is bulamiyorsunuz yaklasimi bence biraz ucuz bir yaklasimdir. Ayrica tekrar yazinizi okursaniz, Amerikada is bulamamizi FAA bizi para makinasi olarak gormesine baglamissin. Amerikada havayoluna pilot alimlari FAA yapmamaktadir. Orda sanirsam bir anlam karismasi yapmissin. Sonuc olarak sunu soylemek istiyorum. Eger durumun var ise gel misafirim ol burada ve bilgilerimizi paylasalim ve burda ucus yapalim. Sadece genelleme yaparken cok acimasiz davranmamalisin bence...
  • Ben sizin orneginize cok uyan biriyim. Amerikada pilot lisanslarimi tamamlamaya calisiyorum. Turkiye den ucuz oldugu kesin. Simdi sorunuza gelelim. Neden Amerika da is bulamiyorsunuz? FAA sizi sadece bir para makinasi olarak gorup pilotaja yetersiz buldugu icin olmasin!!!---nerden baslasam nasil anlatsam bilemedim. FAA den ATPL aldiktan sonra Amerika da da calisma izniniz var ise neden olmasin burda da calisilabilir. Ama burda pilotaj egitimi alan Turk veya diger milletten arkadaslarin %99 unun calisma izni olmadigindan onlerine ilk cikan engeldir. Kaldi ki TSK da yillarini bu ise vermis- bilgi ve tecrubelerinden hic suphem yoktur ki- pilotlarimiz bile Amerikada is bulmakta zorlanmaktadirlar. Belki hic bulamamaktadirlar.
  • TÜM İŞSİZ PİLOTLAR OLARAK SİZİ ZİYARETE GELMEK İSTİYORUZ....
  • Siz havacaılıga aşkla yaklaşan sivil pilotlara,gençlere bu ithamlarda bulunamazsınız! Türkiyedeki uçak kazalarına bakın, çoğu asker kökenli bu işe sizin dediginiz üzere yıllarını vermiş pilotların hataları yüzünden traji komik kırımlara ugruyor. Çok uzun geçmiş değil, Diyarbakır, Amsterdam,Isparta... Büyük ölçüde pilotaj hatasıyla yaşanmış kazalar...
  • Bir zamanlar 400 saat uygulamasi elestiriliyordu.Simdi bu alinan karar elestiriliyor.Bir babayigit ciksinda soylesin.Ne yapsin bu THY.Artik elestirilerde yapici degil yikici oluyor.Ne kadar cok bilmis insanimiz ve bu cokbilmislik konusunda uzmanlarimiz varmista haberimiz yokmus.Insaf arkadaslar.THY dogru yolda.Allah yollarini acik etsin ama bazi sartlanmislar bakar kor sanirim.Bir turlu gercekleri goremiyorlar.Kotu bir haber gelmesi icin ellerini ovusturanlarin sayisi hicde az degil.Allah kotulere firsat vermesin ve THY yolun acik Allah yardimcin olsun.
  • Kardeşim kendinize gelin daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz birde o kadar emek vermiş ATPL almış insanları hiçbir yetkinliğiniz olmadan yerden yere vuruyorsunuz.THY göster 210 saati otur FO koltuğuna demiyor sadece başvuru koşulunu 210 saate indiriyor,yani gel seçmelerime katıl diyor bu farkı anlayacak zekaya sahip olmayanların bu ülkenin şartlarında kendini yetiştirmiş pilotları eleştirmeye hakkı yoktur.
  • uygun eğitimi verdikten sonra tabiki güzel olmuş... ancak 3000-4000 saat uçuş tecrübesiyle gelen insanlarada hala pilot adayı muamelesi yapılması da çok ayıp. DLR denen , aday pilotlara uygulanmasında hemfikir olduğum , testi bu tecrübedeki insanlara uygulayarak ne elde ettğini açıklayabilir mi acaba THY.
  • bundan sonra içinde onlarca yolcunun olduğu uçaklar, inişlerde gümbür gümbür indirilerek , eksik eğitim alan pilotların açığı kaptılmış olacak.bu uçaklarda can taşınıyor.acıyın biraz.pilotluk, kestirme yoldan zengin olma yolu değildir.Amerikadan ucuza pilot lisansı alanlara soruyorum:Neden Amerikada iş bulamıyorsunuz? FAA sizi sadece bir para makinası olarak görüp pilotaja yetersiz bulduğu için olmasın?TSK da yıllarını bu işe vermiş pilotlarla, pilotajı bir hobi ve kolay kazanç kapısı olarak görenler belli oluyor..Hardlanding yapacak,kaza-kırım geçirecek uçaklara şimdiden geçmiş olsun..Sektörün büyümesi ile istihdamın artması kalite ölçekli olmalıdır.Değilse pilot olarak paraşütçü de uçurulabilir.O da havacı sonuçta..

AirportHaber ve Airport TV’nin uzun süredir üzerinde durduğu pilot adaylarının uçuş saati sorununa Türk Hava Yolları kayıtsız kalmadı.

Türk Hava Yolları yönetimi, mezun veya halen uçuş okullarında eğitim alan yüzlerce pilot adayını ilgilendiren çok önemli bir karara imza attı.

Pilot alımında en az 400 saat uçma koşulu arayan THY, bu uygulamasından vazgeçti. Bundan böyle uçuş okullarından 210 saat ile mezun olan ATPL Frozen lisansına sahip pilot adayları, THY’ye kabul edilecek.

THY’nin aldığı bu önemli karar, yüzlerce işsiz pilotu sevince boğdu. THY’nin aldığı yeni kararla, pilot adayları 210 saati en az 400 saate tamamlamak için binlerce euro harcamak zorunda kalmayacak.

THY’nin yeni uygulaması son yıllarda sayıları giderek artan yabancı pilot istihdamı açısından da büyük önem taşıyor. Pilot ihtiyacını karşılamak için yurtdışından yabancı pilot istihdam eden THY, hem kısa hem de uzun vadede yabancı pilot ihtiyacı duymayacak.

400 saat altında uçuşu olan pilot adaylarının THY tarafından çağırılması uygulamasının özel havayolları tarafından da benimsenmesi halinde Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda pilot sıkıntısı yaşamayacağı kaydediliyor. Şu anda Türkiye’de halen 150 ile 200 işsiz pilot bulunuyor.

İşsiz pilotların sorunlarının çözüme kavuşması için AirportHaber ve Airport TV, bir çok kez ısrarlı yayınlar yapmış, hemen her platformda Türk sivil havacılığının geleceğini ilgilendiren bu önemli soruna çözüm bulunması gerektiği dile getirilmişti.
 

PİLOTLARI UÇURACAK KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Misafir ~ 14 yıl önce
NEDEN OLMASIN. ACIK ÖGRETİM MEZUNLARI OLUYORDA İLKOKUL MEZUNU NEDEN OLMASIN. BELKİSEN ONDAN DAHA ZEKİSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ilk okul terkim bende pilot olmak istiyorum.. he he he

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Emin olmalisin ki, ABD de de binlerce bu ise para icin baslayan ve pilot olmaya calisan insan vardir. Bunu eleyecek olan havayoludur. Amerikanin bir ucus okulu pazari oldugu gercektir. Ama buraya gelen herkesi FAA sizi para makinasi olarak mi goruyor Amerikada is bulamiyorsunuz yaklasimi bence biraz ucuz bir yaklasimdir. Ayrica tekrar yazinizi okursaniz, Amerikada is bulamamizi FAA bizi para makinasi olarak gormesine baglamissin. Amerikada havayoluna pilot alimlari FAA yapmamaktadir. Orda sanirsam bir anlam karismasi yapmissin. Sonuc olarak sunu soylemek istiyorum. Eger durumun var ise gel misafirim ol burada ve bilgilerimizi paylasalim ve burda ucus yapalim. Sadece genelleme yaparken cok acimasiz davranmamalisin bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben sizin orneginize cok uyan biriyim. Amerikada pilot lisanslarimi tamamlamaya calisiyorum. Turkiye den ucuz oldugu kesin. Simdi sorunuza gelelim. Neden Amerika da is bulamiyorsunuz? FAA sizi sadece bir para makinasi olarak gorup pilotaja yetersiz buldugu icin olmasin!!!---nerden baslasam nasil anlatsam bilemedim. FAA den ATPL aldiktan sonra Amerika da da calisma izniniz var ise neden olmasin burda da calisilabilir. Ama burda pilotaj egitimi alan Turk veya diger milletten arkadaslarin %99 unun calisma izni olmadigindan onlerine ilk cikan engeldir. Kaldi ki TSK da yillarini bu ise vermis- bilgi ve tecrubelerinden hic suphem yoktur ki- pilotlarimiz bile Amerikada is bulmakta zorlanmaktadirlar. Belki hic bulamamaktadirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜM İŞSİZ PİLOTLAR OLARAK SİZİ ZİYARETE GELMEK İSTİYORUZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz havacaılıga aşkla yaklaşan sivil pilotlara,gençlere bu ithamlarda bulunamazsınız! Türkiyedeki uçak kazalarına bakın, çoğu asker kökenli bu işe sizin dediginiz üzere yıllarını vermiş pilotların hataları yüzünden traji komik kırımlara ugruyor. Çok uzun geçmiş değil, Diyarbakır, Amsterdam,Isparta... Büyük ölçüde pilotaj hatasıyla yaşanmış kazalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir zamanlar 400 saat uygulamasi elestiriliyordu.Simdi bu alinan karar elestiriliyor.Bir babayigit ciksinda soylesin.Ne yapsin bu THY.Artik elestirilerde yapici degil yikici oluyor.Ne kadar cok bilmis insanimiz ve bu cokbilmislik konusunda uzmanlarimiz varmista haberimiz yokmus.Insaf arkadaslar.THY dogru yolda.Allah yollarini acik etsin ama bazi sartlanmislar bakar kor sanirim.Bir turlu gercekleri goremiyorlar.Kotu bir haber gelmesi icin ellerini ovusturanlarin sayisi hicde az degil.Allah kotulere firsat vermesin ve THY yolun acik Allah yardimcin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardeşim kendinize gelin daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz birde o kadar emek vermiş ATPL almış insanları hiçbir yetkinliğiniz olmadan yerden yere vuruyorsunuz.THY göster 210 saati otur FO koltuğuna demiyor sadece başvuru koşulunu 210 saate indiriyor,yani gel seçmelerime katıl diyor bu farkı anlayacak zekaya sahip olmayanların bu ülkenin şartlarında kendini yetiştirmiş pilotları eleştirmeye hakkı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uygun eğitimi verdikten sonra tabiki güzel olmuş... ancak 3000-4000 saat uçuş tecrübesiyle gelen insanlarada hala pilot adayı muamelesi yapılması da çok ayıp. DLR denen , aday pilotlara uygulanmasında hemfikir olduğum , testi bu tecrübedeki insanlara uygulayarak ne elde ettğini açıklayabilir mi acaba THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bundan sonra içinde onlarca yolcunun olduğu uçaklar, inişlerde gümbür gümbür indirilerek , eksik eğitim alan pilotların açığı kaptılmış olacak.bu uçaklarda can taşınıyor.acıyın biraz.pilotluk, kestirme yoldan zengin olma yolu değildir.Amerikadan ucuza pilot lisansı alanlara soruyorum:Neden Amerikada iş bulamıyorsunuz? FAA sizi sadece bir para makinası olarak görüp pilotaja yetersiz bulduğu için olmasın?TSK da yıllarını bu işe vermiş pilotlarla, pilotajı bir hobi ve kolay kazanç kapısı olarak görenler belli oluyor..Hardlanding yapacak,kaza-kırım geçirecek uçaklara şimdiden geçmiş olsun..Sektörün büyümesi ile istihdamın artması kalite ölçekli olmalıdır.Değilse pilot olarak paraşütçü de uçurulabilir.O da havacı sonuçta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000