14 Şubat 2012, Salı 11:01:55

PİLOTLAR VE PİLOT ADAYLARI HAZIR MISINIZ?

AirportHaber yazarlarından Korhan Oyman, köşesinde bu hafta pilot eğitimindeki sistemin değişmek üzere olduğunu yazdı...
  • JAR FCL I e 2006 yılının sonunda yanılmıyorsam ,Ammedment 7 olarak, MPL bolumu dahil edildi. Avrupa da 4 ayrı merkezde egitim baslayali cok oldu. Mezunlar haliahırda airline da ucmakta ve sonuclar son derece tatmin edici. Bizde su an uygulanmamasının en buyuk nedeni, tum surecin denetiminin JAA (ya da EASA) ile sürdürülme zorunlulugudur. Ucus okullarından kucuk ucaklarla 200 saat deneyimle mezun olanlara kıyasla, "airline acısından" cok daha verimli bir sistem oldugu kanıtlanmıs bulunmaktadır. MPL EĞİTİMİNİN, 2 sene icerisinde "bence ilk olarak PEGASUS tarafından" Turkiye de de baslayacagına inanıyorum. YORUM: Sırf bu nedenle, mesleki geleceğini garantilemek için 2009 da Airline a geçen bir "Flight Instructor."
  • SHGMnin uçuş okullarının yetiştirdiği öğrencilerin kalitesinden önce onları yetiştiren öğretmenlerin kalitesine, olması gereken standartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol etmesi gerekir. Özellikle THK öğretmenlerinin bu hususta yaşamakta oldukları huzursuzluğu hernekadar yansıtmamak için uğraşsalarda standartların önce kendi ücretleri arasında bile sağlanamadığı, daha ilk sözleşme imzalattırılırken kiseye aldığınız maaşı söylemeceksiniz maddesi olasına rağmen bunu herkesin aralarında konuştuğunu biliyormusunuz? Bu tehlikeli durumun yaratacağı huzursuz ortamın getireceği kaçınılmaz olaylar sonucunda ''rahmetliyi nasıl bilirdiniz'' dediklerinde '' GARİBİM GEÇİNEMİYORDUKİ ADAM GİBİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRSİN BIRAKIN MTL yi bunları takip e
  • Artik aldiginiz yabanci pilotlari isten cikartamayacak ve turkleri biraz daha surttureceksiniz demektir. SHGM Turk degil arkadaslar.
Pilot okulları ve pilot adayları Türk Havacılığı'nda her zaman gündemde yer alan ve sıcaklığını koruyan konulardan biri oldu. Okulların eğitim şartları ve talep ettiği ücret birçok kesim tarafından eleştirildi, yada takdir edildi.

Eğitim veren okullarının gerçek anlamda pilot yetiştirip yetiştirmediği gündemi meşgul ederken, bir yandan da mezun olan pilot adaylarının işsiz kalması gibi durumlar eleştiri oklarının hedefine oturan hususlardan olmuştur.
 
Korhan Oyman, işte bu noktada çok önemli bir sistemin dünya havacılığına yayılacağına parmak bastı. MPL adı verilen sistemin gelmesiyle eğitim veren ile eğitim alanın artık çok daha farklı şartlarda çalışacağı aşikar...
 
Uçuş saatleri, eğitim uçuşlarında kullanılan uçaklar ve hava sahası gibi durumlar artık bilinenden çok daha farklı olarak hayata geçecek. MPL sisteminde öne çıkacak özellikler ve kurallar şirketleri de etkileyecek.
 
Akıllara gelecek soruları da köşesinde yanıtlayan Oyman, pilotlara da çağrıda bulundu.
 
MPL sistemi tam olarak ne anlama geliyor?

Bu sisteminde içinde neler var, neler yok?

Şirketler nasıl etkilenecek? THY ve Pegasus nasıl öne çıkacak?

Dünya havacılığına yayılacak olan sistemde bedel ne olacak?

Öğrencilerin cebinden ne kadar para çıkacak?

Uçuş okulları sistemlerini değiştirecek mi?

Türk Havacılığı'ndaki yansıması ve uygulanması nasıl sağlanacak?

SHGM ve Türk Hava Yolları için avantaj mı, dezavantaj mı?

PİLOTLAR VE PİLOT ADAYLARI HAZIR MISINIZ?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
JAR FCL I e 2006 yılının sonunda yanılmıyorsam ,Ammedment 7 olarak, MPL bolumu dahil edildi. Avrupa da 4 ayrı merkezde egitim baslayali cok oldu. Mezunlar haliahırda airline da ucmakta ve sonuclar son derece tatmin edici. Bizde su an uygulanmamasının en buyuk nedeni, tum surecin denetiminin JAA (ya da EASA) ile sürdürülme zorunlulugudur. Ucus okullarından kucuk ucaklarla 200 saat deneyimle mezun olanlara kıyasla, "airline acısından" cok daha verimli bir sistem oldugu kanıtlanmıs bulunmaktadır. MPL EĞİTİMİNİN, 2 sene icerisinde "bence ilk olarak PEGASUS tarafından" Turkiye de de baslayacagına inanıyorum. YORUM: Sırf bu nedenle, mesleki geleceğini garantilemek için 2009 da Airline a geçen bir "Flight Instructor."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SHGMnin uçuş okullarının yetiştirdiği öğrencilerin kalitesinden önce onları yetiştiren öğretmenlerin kalitesine, olması gereken standartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol etmesi gerekir. Özellikle THK öğretmenlerinin bu hususta yaşamakta oldukları huzursuzluğu hernekadar yansıtmamak için uğraşsalarda standartların önce kendi ücretleri arasında bile sağlanamadığı, daha ilk sözleşme imzalattırılırken kiseye aldığınız maaşı söylemeceksiniz maddesi olasına rağmen bunu herkesin aralarında konuştuğunu biliyormusunuz? Bu tehlikeli durumun yaratacağı huzursuz ortamın getireceği kaçınılmaz olaylar sonucunda ''rahmetliyi nasıl bilirdiniz'' dediklerinde '' GARİBİM GEÇİNEMİYORDUKİ ADAM GİBİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRSİN BIRAKIN MTL yi bunları takip e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Artik aldiginiz yabanci pilotlari isten cikartamayacak ve turkleri biraz daha surttureceksiniz demektir. SHGM Turk degil arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000