27 Nisan 2009, Pazartesi 08:31:44

Pilotlar Günü kutlandı...

"Pilotlar Günü" Türkiye Havayolları Pilotları Derneği tarafından İstanbul Polat Otel'de düzenlenen geceye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TALPA Genel Başkanı Ziya Yılmaz ile çok sayıda pilot katıldı.
  • Havaalanının genişletilmesinin uçuş emniyetindeki payı nedir ? bende bunu anlayamadım. çok daha öncelikli konular varken
  • 7 senede katedilen bu kadar yol... Öncesinde kimsenin haya bile edemeyeceği seviyede. "Çakma"ların bile...
  • Sayın Bakanım sizi seviyoruz..doğru söze ne denir?? Bıyıklarına kurban olurum ben...
  • Pilotlardan başka herkez oradaymış.
  • Madem insan faktörü önemli aylık 110 saat uçurmayın bu insanları,14 saatlik 5 bacaklıl uçuşlara göndermeyin ,hangi insan 24 saatin 14 saatini tam verimli çalişabilir ki?kaldıki bu insanlar can taşıyor!!
  • Sn Bkn.Uçuş planlarının uçuşa uygun olmasının önemine değinmiş.Ne demek ben birşey anlamadım.Anlayan varsa anlatsın.

Türkiye'nin milli akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, uçağıyla katılımcılara birbirinden güzel uçuş sahneleri izletti.

Bakan Yıldırım, gecede yaptığı konuşmada Türkiye'nin havacılık adına mesafe kat edildiğini ifade etti. Havacılık merkezinin yüksek şartlarda eğitim yapmasının her açıdan desteklendiğini belirten Bakan Yıldırım, Türkiye'de her yıl 350 pilot yetiştirildiğini kaydetti.

TİP eğitimi için 14 tip organizasyonun faaliyette olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Uçuş ve TİP eğitimi organizasyonlarımız yabancı pilotlara da eğitim verecek seviyeye gelecek. Uçuş planlarının uygun şekilde organize edilmesi gerekir. Yaşanan kazalara baktığımızda insan unsuru en önemli rolü oynuyor. Pilot ve personelin uçuş ile dinlenme süresinin düzenli bir şekilde yapılması önemlidir" şeklinde konuştu.

Uçuş planlarının uçuşa uygun olmasının önemine de değinen Yıldırım, "Bu konuda asla taviz verilmemeli. Bu konuya ticari açıdan bakmamak gerekir. Uçuş emniyetlerin sağlanması için bu konuda yapılması gereken bütün çalışmalar yapılacak. Havaalanlarımızın genişletilmesi için çalışmalarımız hızla devam etmekte. 2002'de uçuş semalarımızda günde dolaşan uçak sayısı 2 binin altındayken şimdi ise bu sayı 3 binin üzerinde" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nın dünya sıralamasında ilk 20'de olduğunu belirterek, söz konusu havalimanın Türkiye'deki yolcu trafiğinin yüzde 36'sını karşıladığını kaydetti.

Türkiye'de havacılığın dünü ve bugününü anlatan slayt görüntüsüyle devam eden gece Türk sanat müziği korusunun şarkılarıyla sona erdi.

Pilotlar Günü

Pilotlar Günü kutlandı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Havaalanının genişletilmesinin uçuş emniyetindeki payı nedir ? bende bunu anlayamadım. çok daha öncelikli konular varken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
7 senede katedilen bu kadar yol... Öncesinde kimsenin haya bile edemeyeceği seviyede. "Çakma"ların bile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Bakanım sizi seviyoruz..doğru söze ne denir?? Bıyıklarına kurban olurum ben...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pilotlardan başka herkez oradaymış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Madem insan faktörü önemli aylık 110 saat uçurmayın bu insanları,14 saatlik 5 bacaklıl uçuşlara göndermeyin ,hangi insan 24 saatin 14 saatini tam verimli çalişabilir ki?kaldıki bu insanlar can taşıyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn Bkn.Uçuş planlarının uçuşa uygun olmasının önemine değinmiş.Ne demek ben birşey anlamadım.Anlayan varsa anlatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000