04 Mart 2009, Çarşamba 15:21:18

"PİLOTLAR ARIZAYI ÖNEMSEMEDİ!"

Hollandalı yetkililer düşen THY uçağıyla ilgili ilk bulguları açıklıyor...
  • Kaptan olmak yerine hayat kadını olsam daha iyiymis. Şimdi bende kaptanlar hakında atıp tutup mutlu olurdum. Anlayana.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • üzülüorum kahroluorum uçak ilk düştüğünde thy yetkilileride kaptan ve kokpittekiler sağmış gibi konuşuordu onlara sorucaz artık noldu die diolardı yawww bir kazada da bı tanesi kurtulsaydı çıkıp aslanlar gibi şu oldu bu oldu diyebilseydi öleee ümitliydimki en azından birinin yaşadgından çoook üzülüorum eski bir havacı olarak, göz üm korktu sevmiyorum zaten uçakları bindin iyi ama bi düşerse aynen kim vurduya gidiyorsun ister yolcu ol ister kaptan ister hostess,gıdenlere rahmet kalanlara geçmiş olsun diorum umarım gerçekler gunyuzune çıkar..
  • Yahu hiçmi 737 den anlayan birazda ingilizcesi olan adam yok?FDR son 25 saati kaydeder.Yani motor çalıştırdıktan duruncaya kadar olanzamanların toplamı 25 saat olacak.Buzaman zarfı içindede 8 uçuş gerçekleşmiş ve ikisinde aynı arıza veya hatalı işarın meydana geldiği görülmüş düşen 737 nin FDR ında.
  • BU FAZLA YASAMIŞ İHTİYAR BUNAK NE CÜRETLE ÇIKIPTA PİLOTLAR ARIZAYI ÖNEMSEMEMİŞ DİYEBİLİRKİ..ARIZYLA KARŞILAŞMIŞ BİR PİLO GÖRMÜŞMÜ-OTURUP KONUŞMUŞMU? KÜÇÜK YADA BÜYÜK PİLOT ARIZAYI ÖNEMSER.HAVACILIKTA HATALARIN DETAYLARDA VE ÖNEMSENMEYEN YERLERDE OLDUĞUNU HERKES ÇOK İYİ BİLİRMOTOR YANAR UÇAK DÜŞMEZ.ÇÜNKÜ ARIZA ÇOK BÜYÜK VE CİDDİDİR.PİLOT GEREKENİ EN HIZLI AMA HATASIZ BİR ŞEKİLDE YAPMAK ZORUNDADIR.BUNU İYİ BİLİR. PEKİ ALTİMETRE YANLIŞ OKUR YADA BAĞLANMAZ SA NE OLUR UÇAK DÜŞER.BU PİLOTUN AMS GİBİ ÇOK YOĞUN OLAN HAVA TRAFİĞİNİN İÇİNDE YAPABİLECEĞİ BİR HATAMIDIR? E V E T .RADAR NE İŞE YARAR PEKİ?ÇAY MI İÇERLER.BUGÜN CANIM COK SIKILDI ŞU T.H.Y UÇAĞIDA NE BİÇİM ALÇALDI DÜŞERMİ DİYE BEKLEDİ? ÇOBANLIK GÖREVİNİ YAPAMADILAR?BU KEZ BATTILAR...TALPA.
  • AMS.HAVALİMANI DAİMA HAVA TRAFİK KONUSUNDAKİ YÖNETİMİYLE ÖVÜNEN BİR YERDİR? TÜM PİLOTLARDA BİLİRKİ BU HAVALİMANINDA RADAR ASLA HATA YAPMAZ-PİLOTADA YAPTIRMAZ.NE OLDU PEKİ?KİMSE ALTİMETRE HATASI ÜZERİNDE DURMADI-AMA BEN GEÇEN HAFTALARDA DA YAZI YAZINCA HERKES HÜMLEDİ.BUGÜNE KADAR ARA VERDİM.ŞUNU UNUTMAYALIM TÜM KAHRAMANLAR TOPRAK ALTINDA YAŞAYAN BİR KAHRAMAN YOK ORTADA.İNSANOĞLU HERZAMAN HATA YAPABİLİR.AMS.DA GEÇİŞ SEVİYESİNİ 3000 VEYA 4000 FEET E ÇIKARSINLAR BU HATALAR ORTADAN KALKSIN.BUNUN İÇİN UĞRAŞIN LÜTFEN.AMS RADAR NEDEN İKAZ DA BULUNMADI?1013 LE 1027 ARASINDAKİ FARK 400 FEET EDER BU YETERLİ BİR HATADIR ZATEN... EĞR BUYSA SEBEP YAZIK OLMIŞTUR AMA BU HATA BİR ÇOK KEZ YAŞANMIŞ BU MEYDANDA DAHA ÖNCEKİ RAPORLARI İSTESİN ÇAYOCAĞI TALPA.
  • thy teknikdeki yöneticiler kadrolaşma sevdasına elinizdeki eğitimli teknisyenleri emekli eder yada emekliliğe zorlar veya tayin çıkartıp kaliteyi düşürürseniz olacağı budur.teknisyenler kolay yetişmiyor pilotlarda öyle.biran önce bu kafayı degiştirmeye bakın çalışanlara huzur verin yoksa allaha hesabınız çok zor olur.
  • Biraz daha gayret edersek ucagi hollandalilar dusurdu diyecegiz. Aciklama yapildi THY'den buna karsi bir resmi aciklama varmi yani hayir boyle seyler olmadi diyebiliyormuyuz? Bence once igneyi kendimize baturmayi bir ogrenelim ve bu tip problemlerin onune gecmeye calisalim
  • Eğer radyo altimetre arızası ile uçacak düşecek olsa dünyadaki uçakların yarısı düşmüş olması gerekirdi. Bu konuya gereksiz yere odaklanıyor, hedef saptırılıyor bence, çünkü gerçekler ortaya çıkarsa hollandanın başı ağrıyacak gibi.....

Hollanda Güvenlik ve Araştırma Komisyonu Başkanı Pieter Van Vollenhoven, Türk Hava Yolları uçağının kırıma uğradığı kaza ile ilgili ara raporu açıklıyor. Vollenhoven, açıklamalarında kazanın sorumlusu olarak uçuş ekibini işaret ediyor.

Vollenhoven, inişe otomatik pilotla başlandığını ve THY'nin böyle bir alışkanlığı olduğunu söyledi.

İşte Hollanda Güvenlik ve Araştırma Komisyonu Başkanı Pieter Van Vollenhoven'in açıklamalarından bazı satırbaşları:

-İnişe otomatik pilotla başlamak herkesin kendi tercihidir. 1900 metrede bir gariplik yaşanmıştır Otomotik sistemin ani hız değişiminin ardından otomat kesilmiş gaz gibi davranmış ve ani hız kaybı bundan yaşanmıştır. Uçak azami hıza ulaşmış ve ikaz sinyali verilmeye başlanmıştır.

-Uçağın göstergelerinde sorun yaşanmıştır ve pilot yüksekliği 1940 feet olarak görürken aslında gerçek yükseklik 700 feet'tir. Bu nedenle ani bir değişim olmuş ve uçağın düşmesi gerçekleşmiştir. Ani düşüş nedeniyle pilot aniden gaza basıyor ancak artık bir işe yaramıyor.

-Kara kutuda yaptığımız incelemede uçağın daha önce iki kez arıza yaptığını anladık.

-Uçak 170 kilometre ile inmeye başladı. aslında uçak 260 kilometre ile inmesi gerekiyordu. Ve uçak ıslak çamur araziye indi. Kırılma yaşandı ve uçağın motorları 250 kilometre fırladı. Burundaki tekerler takıldığı için parçalandı. Uçaktaki hasarın en büyük nedeni burundaki tekerlek nedeniyleydi. 126 yolcu ve 7 mürettebat vardı. Uçağın önce kuyruğu yere düştü.

-Hollanda Güvenlik Kurumu araştırmayı yönetecek. Savcılık uçağa el koymuştur. İlke olarak kaza mekanında iki araştırma yürütülüyor.

- Otomatik pilot ve gaz sıkışması iddiları ile ilgili araştırmalara devam edilecektir. Araştırmaya bu haftaya başlanılacak. Uçak başka bir yere kaldırılabilir. Boeing'e de gerekli uyarılar yapıldı, panelin araştırılması için bir öneride bulunuldu. Uçak düştüğü anda pilotlar öldü. Yükseklik hatası dışında başka normal olmayan bir durum görmedik. Otomatik gaz sistemi ve yüksellik konusundaki sorunla ilgili araştırma devam ediyor.

-Wake Türbülans ile ilgili kesin bir bulgu yok.

-Kazada arızalı irtifa göstergesi rol oynadı. İnişte otomatik pilot kullanılması bazı şirketler tarafından tercih ediliyor. Şunu söyleyebilirim. Şirketlerin yarısı bunu uyguluyor. Bazıları ise tercih etmiyor. Ancak normal bir iniş şeklidir.

-Pilotlar irtifa göstergesindeki sorunu önemsemedi.

Açıklamada ağırlıklı olarak teknik arızaya değinilmesi ve Türkiye'de yer alan haberlerde olduğu gibi wake türbülansın söz konusu olmadığı ifade edildi.

Ayrıca pilotların kokpitten çıkarılmaması konusuna da değinen Vollenhoven; "Uçağın düşmesinin hemen ardından gerekli müdahale yapılmıştır. Zaten kokpitin kapısı düşüşün ardından açıktı ve içeri giren ekipler ilk müdahaleyi yapmıştır. Ekipte bulunan doktor pilotların yaşamını yitirdiğini tespit etmiştir. Bu nedenle de pilotlar resmi açıklama yapılmasının beklenmesi amacıyla kokpitte bırakılmıştır" dedi.

"PİLOTLAR ARIZAYI ÖNEMSEMEDİ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Misafir ~ 15 yıl önce
Kaptan olmak yerine hayat kadını olsam daha iyiymis. Şimdi bende kaptanlar hakında atıp tutup mutlu olurdum. Anlayana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
üzülüorum kahroluorum uçak ilk düştüğünde thy yetkilileride kaptan ve kokpittekiler sağmış gibi konuşuordu onlara sorucaz artık noldu die diolardı yawww bir kazada da bı tanesi kurtulsaydı çıkıp aslanlar gibi şu oldu bu oldu diyebilseydi öleee ümitliydimki en azından birinin yaşadgından çoook üzülüorum eski bir havacı olarak, göz üm korktu sevmiyorum zaten uçakları bindin iyi ama bi düşerse aynen kim vurduya gidiyorsun ister yolcu ol ister kaptan ister hostess,gıdenlere rahmet kalanlara geçmiş olsun diorum umarım gerçekler gunyuzune çıkar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yahu hiçmi 737 den anlayan birazda ingilizcesi olan adam yok?FDR son 25 saati kaydeder.Yani motor çalıştırdıktan duruncaya kadar olanzamanların toplamı 25 saat olacak.Buzaman zarfı içindede 8 uçuş gerçekleşmiş ve ikisinde aynı arıza veya hatalı işarın meydana geldiği görülmüş düşen 737 nin FDR ında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU FAZLA YASAMIŞ İHTİYAR BUNAK NE CÜRETLE ÇIKIPTA PİLOTLAR ARIZAYI ÖNEMSEMEMİŞ DİYEBİLİRKİ..ARIZYLA KARŞILAŞMIŞ BİR PİLO GÖRMÜŞMÜ-OTURUP KONUŞMUŞMU? KÜÇÜK YADA BÜYÜK PİLOT ARIZAYI ÖNEMSER.HAVACILIKTA HATALARIN DETAYLARDA VE ÖNEMSENMEYEN YERLERDE OLDUĞUNU HERKES ÇOK İYİ BİLİRMOTOR YANAR UÇAK DÜŞMEZ.ÇÜNKÜ ARIZA ÇOK BÜYÜK VE CİDDİDİR.PİLOT GEREKENİ EN HIZLI AMA HATASIZ BİR ŞEKİLDE YAPMAK ZORUNDADIR.BUNU İYİ BİLİR. PEKİ ALTİMETRE YANLIŞ OKUR YADA BAĞLANMAZ SA NE OLUR UÇAK DÜŞER.BU PİLOTUN AMS GİBİ ÇOK YOĞUN OLAN HAVA TRAFİĞİNİN İÇİNDE YAPABİLECEĞİ BİR HATAMIDIR? E V E T .RADAR NE İŞE YARAR PEKİ?ÇAY MI İÇERLER.BUGÜN CANIM COK SIKILDI ŞU T.H.Y UÇAĞIDA NE BİÇİM ALÇALDI DÜŞERMİ DİYE BEKLEDİ? ÇOBANLIK GÖREVİNİ YAPAMADILAR?BU KEZ BATTILAR...TALPA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AMS.HAVALİMANI DAİMA HAVA TRAFİK KONUSUNDAKİ YÖNETİMİYLE ÖVÜNEN BİR YERDİR? TÜM PİLOTLARDA BİLİRKİ BU HAVALİMANINDA RADAR ASLA HATA YAPMAZ-PİLOTADA YAPTIRMAZ.NE OLDU PEKİ?KİMSE ALTİMETRE HATASI ÜZERİNDE DURMADI-AMA BEN GEÇEN HAFTALARDA DA YAZI YAZINCA HERKES HÜMLEDİ.BUGÜNE KADAR ARA VERDİM.ŞUNU UNUTMAYALIM TÜM KAHRAMANLAR TOPRAK ALTINDA YAŞAYAN BİR KAHRAMAN YOK ORTADA.İNSANOĞLU HERZAMAN HATA YAPABİLİR.AMS.DA GEÇİŞ SEVİYESİNİ 3000 VEYA 4000 FEET E ÇIKARSINLAR BU HATALAR ORTADAN KALKSIN.BUNUN İÇİN UĞRAŞIN LÜTFEN.AMS RADAR NEDEN İKAZ DA BULUNMADI?1013 LE 1027 ARASINDAKİ FARK 400 FEET EDER BU YETERLİ BİR HATADIR ZATEN... EĞR BUYSA SEBEP YAZIK OLMIŞTUR AMA BU HATA BİR ÇOK KEZ YAŞANMIŞ BU MEYDANDA DAHA ÖNCEKİ RAPORLARI İSTESİN ÇAYOCAĞI TALPA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy teknikdeki yöneticiler kadrolaşma sevdasına elinizdeki eğitimli teknisyenleri emekli eder yada emekliliğe zorlar veya tayin çıkartıp kaliteyi düşürürseniz olacağı budur.teknisyenler kolay yetişmiyor pilotlarda öyle.biran önce bu kafayı degiştirmeye bakın çalışanlara huzur verin yoksa allaha hesabınız çok zor olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biraz daha gayret edersek ucagi hollandalilar dusurdu diyecegiz. Aciklama yapildi THY'den buna karsi bir resmi aciklama varmi yani hayir boyle seyler olmadi diyebiliyormuyuz? Bence once igneyi kendimize baturmayi bir ogrenelim ve bu tip problemlerin onune gecmeye calisalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer radyo altimetre arızası ile uçacak düşecek olsa dünyadaki uçakların yarısı düşmüş olması gerekirdi. Bu konuya gereksiz yere odaklanıyor, hedef saptırılıyor bence, çünkü gerçekler ortaya çıkarsa hollandanın başı ağrıyacak gibi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000