20 Nisan 2009, Pazartesi 12:23:19

PİLOT PİSTİ KARIŞTIRDI

Türk Hava Yolları uçağının Gürcistan’da askeri bir havaalanına iniş yapması olayının bir benzeri de Afrika ülkesi Zambia'da yaşandı. Angola Havayolları’na ait Boeing 737-700 tipi uçak yanlışlıkla askeri meydana indi.
  • zaten uçağın da pilot un dediğini yapması gerekmez mi, fazla otomasyonun sonuçlarını birçok kazada görüyoruz, ayrıca side stick de sol tarafın ne yönde hareket yaptığını sağ taraf göremez,aynı şey tersi içinde geçerli, iki fazla ayar yaparım gene ben yaparım.avrupada derler ki airbus ı uçurmak için pilotlara gerek yoktur, akıllılarına hiç yoktur...:)) her iki uçağında avantajları ve dezavantajları vardır., uçuşu kaliteli yapan pilottur, uçak değil..
  • Bir kez daha ispatlandı ki: "If it's Boeing, I'm not going..." ;)
  • boeing ile airbus 'un en büyük farkı boeing son sözü pilota bırakır..ancak airbus'ta bulunan sidestick'i pilotun hafif bi oynatması dahi elektrik sinyalleriyle bilgisayara gider ve bilgisayar gerekn şartları uygular..pilotun verdiği kaldırmayı tamamiyle uygulamaz..hava, yakıt ve yük durumuna göre gerekli dengeyi verir...fakat boeing'te pilot ne derse o olur...bu yüzden de airbus boeing'ten daha kalitelidir...ancak arkadaşımızında dediği gibi boeing 777 serisi ile airbus kalitesinin altında kalmamıştır....
  • boeingi savunanlar yanlis anlamasin lutfen ama arada biraz teknoloji farki var airbus lehine.bunu da gozardi etmemek lazim.boeing serisi 777-300 er modeli haric teknolojik olarak airbus kadar ileri degil.(777 yi tenzih ediyoruz).sidestick bile airbusun farkini ortaya koyuyor.
  • Airbus da sidestick olması, onu Boeing ten daha kaliteli yapmaz, çok sevenler evlerinde "joystick" alıp oynayabilirler:).şaka bir yana dünyada ölümcül kazalar en fazla boeing de çünkü uçan boeing sayısı daha fazla. Bir kazada en çok ölüm olayı gene boeing de, çünkü 2 tane 747 nin (bu yıla kadar en fazla yolcu taşıyabilen uçak) yerde çarpışması.Allah korusun, Airbus A380 düşerse, haa bunda daha fazla insan öldü Airbus daha mı kötü diyeceksiniz.Bilgi sahibi olmayabilirsiniz ama cahil olmayınız.
  • dikkat ettiğimizde sorunların çoğu 737'lerde meydana geliyor...bunun en önemli sebebi 737'nin en fazla kullanılan ve üretilen uçak olması...dünya genelinde 737 serisi çok yaygın olarak kullanılılyor..ne kadar fazla uçak o kadar fazla arıza haberi demek...birde oluşan teknik sorunlar..ancak şahsen airbus boeing'ten daha kaliteli..özellikle airbus'lardaki sidestick'e hastayım..fakat bakımı yapılan her uçak güvenlidir........
  • Türkiye-Angola-Mozambik-Somali-Sudan aynı ayar ülkeler ve aynı ayar havayolları.
  • ya ne kadar cahil insanlariz be...Boeing dustu, pilotlar yuzunden, yanlis piste inence nasil boeing'in sucu oluyor?!
  • Arkadaşlar Dünyada Boeing 737 serisinden sivil askeri kaç yıldır kaç uçak uçuyor. Tüm modellerinden kaç airbus kaç yıldır uçuyor. Nasıl düşünmeden yazabiliyorsunuz.
  • Bazı arkadaşlarımız tarafından Araplarla sık, sık mukayese edilen,özendirilen, talihsiz THY Angola, Zimbabve, Zambiadaki olaylar la da biraraya getirilip savunulmaz.

Angola Hava Yolları’na ait Boeing 737-700 tipi uçak, Zimbabve’nin Harare kentinden Zambia’nın Lusaka şehrine gitmek üzere havalandı.

Uçak, Lusaka Havaalanı’na inmek için yaklaşmaya başladı. Ancak uçağın pilotu, alçaldığı yerin Lusaka Havaalanı değil Zambia Hava Kuvvetleri’ne(ZAF) ait askeri bir meydan olduğunu son anda fark etti.

 

Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, pilot yanlış havalimanına alçaldığını fark etti ancak yolcuları korkutmamak için pas geçme yoluna gitmedi ve yanlış havaalanına inmeyi tercih etti.

 

Askeri havaalanına indirilen yolcular buradan otobüslere bindirilerek gümrük işlemlerinin yapılması için Lusaka Havaalanı’na götürüldü.

PİLOT PİSTİ KARIŞTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
zaten uçağın da pilot un dediğini yapması gerekmez mi, fazla otomasyonun sonuçlarını birçok kazada görüyoruz, ayrıca side stick de sol tarafın ne yönde hareket yaptığını sağ taraf göremez,aynı şey tersi içinde geçerli, iki fazla ayar yaparım gene ben yaparım.avrupada derler ki airbus ı uçurmak için pilotlara gerek yoktur, akıllılarına hiç yoktur...:)) her iki uçağında avantajları ve dezavantajları vardır., uçuşu kaliteli yapan pilottur, uçak değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir kez daha ispatlandı ki: "If it's Boeing, I'm not going..." ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
boeing ile airbus 'un en büyük farkı boeing son sözü pilota bırakır..ancak airbus'ta bulunan sidestick'i pilotun hafif bi oynatması dahi elektrik sinyalleriyle bilgisayara gider ve bilgisayar gerekn şartları uygular..pilotun verdiği kaldırmayı tamamiyle uygulamaz..hava, yakıt ve yük durumuna göre gerekli dengeyi verir...fakat boeing'te pilot ne derse o olur...bu yüzden de airbus boeing'ten daha kalitelidir...ancak arkadaşımızında dediği gibi boeing 777 serisi ile airbus kalitesinin altında kalmamıştır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
boeingi savunanlar yanlis anlamasin lutfen ama arada biraz teknoloji farki var airbus lehine.bunu da gozardi etmemek lazim.boeing serisi 777-300 er modeli haric teknolojik olarak airbus kadar ileri degil.(777 yi tenzih ediyoruz).sidestick bile airbusun farkini ortaya koyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airbus da sidestick olması, onu Boeing ten daha kaliteli yapmaz, çok sevenler evlerinde "joystick" alıp oynayabilirler:).şaka bir yana dünyada ölümcül kazalar en fazla boeing de çünkü uçan boeing sayısı daha fazla. Bir kazada en çok ölüm olayı gene boeing de, çünkü 2 tane 747 nin (bu yıla kadar en fazla yolcu taşıyabilen uçak) yerde çarpışması.Allah korusun, Airbus A380 düşerse, haa bunda daha fazla insan öldü Airbus daha mı kötü diyeceksiniz.Bilgi sahibi olmayabilirsiniz ama cahil olmayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dikkat ettiğimizde sorunların çoğu 737'lerde meydana geliyor...bunun en önemli sebebi 737'nin en fazla kullanılan ve üretilen uçak olması...dünya genelinde 737 serisi çok yaygın olarak kullanılılyor..ne kadar fazla uçak o kadar fazla arıza haberi demek...birde oluşan teknik sorunlar..ancak şahsen airbus boeing'ten daha kaliteli..özellikle airbus'lardaki sidestick'e hastayım..fakat bakımı yapılan her uçak güvenlidir........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye-Angola-Mozambik-Somali-Sudan aynı ayar ülkeler ve aynı ayar havayolları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya ne kadar cahil insanlariz be...Boeing dustu, pilotlar yuzunden, yanlis piste inence nasil boeing'in sucu oluyor?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar Dünyada Boeing 737 serisinden sivil askeri kaç yıldır kaç uçak uçuyor. Tüm modellerinden kaç airbus kaç yıldır uçuyor. Nasıl düşünmeden yazabiliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bazı arkadaşlarımız tarafından Araplarla sık, sık mukayese edilen,özendirilen, talihsiz THY Angola, Zimbabve, Zambiadaki olaylar la da biraraya getirilip savunulmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000