11 Aralık 2010, Cumartesi 10:21:26

PİLOT OKULLARININ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Uzun süredir eğitim yetkisi alabilmek için bekleyen THK İstanbul şubesi sonunda izni aldı. THK İstanbul şubesi eğitimlerine de başladı.
  • Havacılık tabiki bir tutkudur ama şuradaki mesajlara bir bakar mısınız?!Tutkunları intihara sürükler mazallah!! Mevcut durum ve gidişatla ilgili yazılanların hepsinde ama hepsinde bir doğruluk payı illaki vardır ama memleketimde bu işler de diğer her iş gibi memleketimin kendi meşrebine göre işliyor.. SILA'nın albümünde CAM adlı bir parça var, ben onunla motive olmaya çalışıyorum; tanıdığımız yok yukarılardan.. Hazmedeceksin, azmedeceksin..
  • bu kadar kolay vazgeçebiliyorsan eğer bu mesleğe hiç başlamaman daha hayırlıdır...havacılık bir tutkudur
  • Ancak bu yazdıklarımı ağaçtan düşenler anlayacaktır diyerek benim açımdan bu konuyu kapatıp Görüşlerime daha nesnel olarak devam edeceğim. Saygılar.
  • Ama yazdıklarımı okuyunca bazı yorumlara kızarak gördüğüm yanlışları ve bir dönemi canı maddi manevi yanmış biri olarak şu dönem ki bu mesleğe gönül vermiş gençlerin halini görmeninde etkisiyle özellikle isim vermeden yazmaya çalışırken kısıtlı sayıda harfle üst üste yaptığım genellemeler ile haddimi aştığımı ve amacımdan saptığımı gördüm o nedenle bir büyüğüm olarak başta hocam olmak üzere diğer büyüklerimden özür diliyorum. Ancak
  • SHGM lisans şubedeki bir dönem ve bir insan hakkında yazdıklarım mı çamur atma diye düşündüm ve bildiğim bazı diğer konular nedeniyle az bile yazdığımı düşünüyorum. Onun dışında herkese çamur derken Pegasus un başlattığı ve şu an herkesin geçtiği 500 saat tamamlamaya gelene yabancıları uçurma, Tip ve line eğitim parasını öğrenciye ödetme veya yabancı yolunu THY nin Kaptan açığı diyerek açması ve arkasının F/O ve bu yolunda diğer şirketler tarafından takip edilmesimi yalan veya çamur atma diye düşündüm.
  • Yazdıklarıma baktığımda neden rahatsız olunmuş olabileceğine baktım ve ilk olarak bu mesleğe yeni başlayan gençlerin 120.000 TL masraf yaptığı ve JAA kurallarına tabi tutularak ağır bir ders ve sınav sürecinden sonra 14-18 ay sonunda ancak ATPL alabilmesi ve birde bunun yetersiz bulunarak 27.000 Euro luk ilave bir tip ve line eğitimine tutulmasına itiraz etmekti asıl niyetim. Çünkü daha önce bu mesleğe gönül veren hiç kimseden bu kadar ağır bedeller talep edilmemişti.
  • Öncelikle başka bir arkadaşın söylemek istediklerimi yanlış anladığını görünce yazmayı bırakmıştım ancak TC DBK olarak kendini açıkça ortaya koyan ve geçmişine istinaden aba altından sopa göstererek yorum yapan hocama cevap yazıp yazmamamk ta uzun süre düşündüm ve sonuçta bana dedikodu yaptığım, aynaya bakmam vb ifadeleriyle hakaret etmeye hakkı olmaması nedeniyle kendisine kısa bir cevap yazıp görüşlerime devam edeceğimi bildiririm. Saygılarımla...
  • pilot öğrencı adayı olarak burdakı yorumların bir cogunu okudum.thy 15 yıllık 737 kaptan pilotuyla duyduklarımda cok ta farklı değildi. bu işten vazgeçtim diyebilirim..
  • lütfen ilğili yerlere artık başvurun.buda sayın başbakandır.bakın yumurtayla nasıl günlerdir medyada ses geldi. hadi sizde toplanın artık saklanmanın ayıbı yok.talpaya müracat edin toplanın medyada hükümette.mualefette sizin sesinizi duysun. Airport yetkili sayın yazar arkadaşlarım sizde bu sese kulak verin.yazın yardımcı olun lütfen.
  • Herkes Çorlu meydanına doluştu. Ne olacak bunun sonu. HAVADA EĞİTİM UÇAKLARI ÇARPIŞTI.ŞU KADAR ÖLÜ VE YARALI....Ülkemizde THK okadar çok meydanını varki. Yer derslerini Istanbul da uçuşları güzelim meydanlarda yapsın, Efes, Antalya,.........
İstanbul’da eğitim veren uçuş okullarına bir yenisi daha eklendi. THY Akademisi, Ayjet veTarkim gibi İstanbul merkezli uçuş okullarına bir rakip daha geldi.
Ankara’dan sonra İstanbul’da da şube açan Türk Hava Kurumu, eğitimlerine başladı. Uzun süredir İstanbul’da pilot eğitimi verebilmek için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden izin çıkmasını bekleyen THK, kısa süre önce ruhsatına kavuştu.

İstanbul Uçuş Okulu 6 Aralık itibariyle eğitimlere resmen başladı. THK İstanbul’daki eğitimler iki dönem halinde gerçekleşecek. 10 Aralık tarihinden itibaren 24 öğrenciye ATP İntegrated uçuş eğitimi verilmeye başlandı.

THK İstanbul’un yer eğitimi İstanbul Uçuş Eğitim Okulu Florya İş Merkezinde 805 saat olarak, uçuş eğitimi ise 207 saat olarak Çorlu Havaalanı’nda verilecek.
THK İstanbul Uçuş Okulu Eğitim Müdürü Osman Alp, iki sınıf olarak başladıkları eğitimler için Florya’daki eğitim merkezlerine ek olarak yeni bir yer daha kiraladıklarını kaydederek, “ Üç uçakla eğitimlerimize başladık. Önümüzdeki dönemde üç adet eğitim uçağı daha alacağız. Eğitimlerimiz Çorlu’da olacak. Ancak biz Selçuk, Edremit ve Yenişehir havaalanlarında da eğitim vermek için protokol imzaladık” dedi.

THK İstanbul Uçuş Okulu’nda şu anda sadece ATPL lisans eğitimi veriliyor. Şu an için 12’şerli iki sınıfla eğitimlere başlayan okul, Şubat ayında yeni sınıfını açacak.
THK İstanbul’da pilot eğitimi almak isteyenler , eğitim için kıyafetler ve kitaplar da dahil olmak üzere 59.500 dolar ödeyecek.

Türk Hava Kurumu’nun da İstanbul’daki uçuş okulu pazarına girmesiyle bu alanda ciddi bir rekabet yaşanması bekleniyor.

Kısa süre öncesine kadar Ayjet, Tarkim ve Duha arasında yaşanan rekabet Duha’nın lisansının iptal edilmesiyle kısmen azalsa da Atlasjet’in önümüzdeki aylarda eğitim vermeye başlayacak olan Atlantis uçuş okulu ve THK’nın İstanbul’da açtığı şube, rekabetin önümüzdeki süreçte çetin geçeceği sinyallerini veriyor.

Bu arada, el değiştirerek yeniden yapılanma sürecine giren Sindel Uçuş Okulu’nun da kısa süre sonra pazardaki yerini alması ve rekabetin iyice renklenmesi bekleniyor.

Rekabetin fiyatlara ve eğitim kalitesine nasıl yansıyacağı da şimdiden pilot olmayı düşünenler tarafından merak ediliyor.

PİLOT OKULLARININ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılık tabiki bir tutkudur ama şuradaki mesajlara bir bakar mısınız?!Tutkunları intihara sürükler mazallah!! Mevcut durum ve gidişatla ilgili yazılanların hepsinde ama hepsinde bir doğruluk payı illaki vardır ama memleketimde bu işler de diğer her iş gibi memleketimin kendi meşrebine göre işliyor.. SILA'nın albümünde CAM adlı bir parça var, ben onunla motive olmaya çalışıyorum; tanıdığımız yok yukarılardan.. Hazmedeceksin, azmedeceksin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar kolay vazgeçebiliyorsan eğer bu mesleğe hiç başlamaman daha hayırlıdır...havacılık bir tutkudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ancak bu yazdıklarımı ağaçtan düşenler anlayacaktır diyerek benim açımdan bu konuyu kapatıp Görüşlerime daha nesnel olarak devam edeceğim. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ama yazdıklarımı okuyunca bazı yorumlara kızarak gördüğüm yanlışları ve bir dönemi canı maddi manevi yanmış biri olarak şu dönem ki bu mesleğe gönül vermiş gençlerin halini görmeninde etkisiyle özellikle isim vermeden yazmaya çalışırken kısıtlı sayıda harfle üst üste yaptığım genellemeler ile haddimi aştığımı ve amacımdan saptığımı gördüm o nedenle bir büyüğüm olarak başta hocam olmak üzere diğer büyüklerimden özür diliyorum. Ancak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM lisans şubedeki bir dönem ve bir insan hakkında yazdıklarım mı çamur atma diye düşündüm ve bildiğim bazı diğer konular nedeniyle az bile yazdığımı düşünüyorum. Onun dışında herkese çamur derken Pegasus un başlattığı ve şu an herkesin geçtiği 500 saat tamamlamaya gelene yabancıları uçurma, Tip ve line eğitim parasını öğrenciye ödetme veya yabancı yolunu THY nin Kaptan açığı diyerek açması ve arkasının F/O ve bu yolunda diğer şirketler tarafından takip edilmesimi yalan veya çamur atma diye düşündüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazdıklarıma baktığımda neden rahatsız olunmuş olabileceğine baktım ve ilk olarak bu mesleğe yeni başlayan gençlerin 120.000 TL masraf yaptığı ve JAA kurallarına tabi tutularak ağır bir ders ve sınav sürecinden sonra 14-18 ay sonunda ancak ATPL alabilmesi ve birde bunun yetersiz bulunarak 27.000 Euro luk ilave bir tip ve line eğitimine tutulmasına itiraz etmekti asıl niyetim. Çünkü daha önce bu mesleğe gönül veren hiç kimseden bu kadar ağır bedeller talep edilmemişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle başka bir arkadaşın söylemek istediklerimi yanlış anladığını görünce yazmayı bırakmıştım ancak TC DBK olarak kendini açıkça ortaya koyan ve geçmişine istinaden aba altından sopa göstererek yorum yapan hocama cevap yazıp yazmamamk ta uzun süre düşündüm ve sonuçta bana dedikodu yaptığım, aynaya bakmam vb ifadeleriyle hakaret etmeye hakkı olmaması nedeniyle kendisine kısa bir cevap yazıp görüşlerime devam edeceğimi bildiririm. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilot öğrencı adayı olarak burdakı yorumların bir cogunu okudum.thy 15 yıllık 737 kaptan pilotuyla duyduklarımda cok ta farklı değildi. bu işten vazgeçtim diyebilirim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
lütfen ilğili yerlere artık başvurun.buda sayın başbakandır.bakın yumurtayla nasıl günlerdir medyada ses geldi. hadi sizde toplanın artık saklanmanın ayıbı yok.talpaya müracat edin toplanın medyada hükümette.mualefette sizin sesinizi duysun. Airport yetkili sayın yazar arkadaşlarım sizde bu sese kulak verin.yazın yardımcı olun lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkes Çorlu meydanına doluştu. Ne olacak bunun sonu. HAVADA EĞİTİM UÇAKLARI ÇARPIŞTI.ŞU KADAR ÖLÜ VE YARALI....Ülkemizde THK okadar çok meydanını varki. Yer derslerini Istanbul da uçuşları güzelim meydanlarda yapsın, Efes, Antalya,.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000