04 Haziran 2012, Pazartesi 08:29:13

PEKİ YA ŞİMDİ NE OLACAK?

Hava-İş sendikası, yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması hakkında internet sitesinden şu açıklamayı yaptı.
  • ARKADASLAR BOŞ KONUŞUP ÇARESİZ OLDUGUNUZU DÜŞÜNMEYİN YOKSA KENDİNİZE EDERSİNİZ BİRLİKLER BİRLİKTE KAZANACAGİZ
  • ARKADASLAR BOŞ KONUŞUP ÇARESİZ OLDUGUNUZU DÜŞÜNMEYİN YOKSA KENDİNİZE EDERSİNİZ BİRLİKLER BİRLİKTE KAZANACAGİZ
  • THY yönetimi bu olan olayların yaz sezonunda çok kötü bir operasyon olarak geri döneceğini görecek,
  • Tam bir demo-demokrasi. Onun için, ayıbı olmaz bu işlerin
  • böyle saçma sapan yorum yaptığına bakılırsa sen bırak kaptan olmayı hayatında uçağa bile binmemiş birisin. amacın da millete gaz verip sonrada yorum okumak.
  • arkadaslar lutfen artik senidkaya sayip sovmekten vazgecin. sendika elinden geleni yapiyor. siz akp ye oy verdikce daha neler gelecek basiniza neler. bundan boyle oy verirken biraz beyninizi devreye sokun.
  • Bence artık greve gidilmeli. Anayasa mahkemesi kararının ne olacağı şimdiden belli çünkü.
  • Ne sendikaya ne sendikacılığa ne de Ayçin gibilere inanmıyorum, güvenmiyorum. Bu ülkede sendikacılık işe yaramaz sadece anarşi ve terör yaratır.
  • Yorumculara bakıyorum da tümü aynı şeyi söylüyor, sendika başkanı istifa, yok yönetimi istifa, yok biz sendikadan istifa edelim ya arkadaşlar sizlerin haklarını gaspedenler, yaklaşık iki senedir her türlü ayak oyunları ile toplu sözleşme masasından kaçanlar, ilk görüşmede kazanılmış haklarınızı bile elinizden almaya çalışanlar sözleşmeyi uzatmak için her türlü ayak oyununu yapanlar yetkisiz mahkemelere konuyu taşıyıp zaman kazananlar, sizlerin asıl hakaret etmesi, tepki göstermesi gereken kişiler olmalı diye düşünüyorum acaba yanılıyormuyum? ama siz işin kolayını bulmuşsunuz en kolayı basın küfrü,kafiri hakareti geçin klavyenin başına saydırın sendikanızın yönetimine ayıptır beyler,ayıptır günahtır, yazıktır, korkunun ecele faydası yok sizler sizin haklarınızı vermeyenlerle mücadele yerine sendikanızla mücadele yöntemini seçerek aslında cesaretinizi gösteriyorsunuz.
  • Personelin işten çıkartılması ve bu durumlara gelinmesinin tek sorumlusu Atilay AYÇİN dir.Bundan önceki senelerde atılan arkadaşlarımızın arkasında olmadığın gibi son atılan arkadaşlarımızıda zor durumda bıraktın.Her gün dış hatlar geliş terminali önünde tiyatroculuk yapmayı bırak 15 kişiyle kendini rezil ediyorsun orda.Personelin sana güveni kalmadığı göstergesidir bu.Seni istemiyoruz sana bunu özellikle söylüyorum sen İSTİFA etmezsen bizler sendikadan İSTİFA edeceğiz.

 

Değerli Üyelerimiz;

Başta ILO’nun 87. ve 98. sayılı sözleşmeleri olmak üzere Avrupa Sosyal Şartı, BM Ekonomik, Sosyal Kültürel Haklar Sözleşmesi gibi birçok sözleşmeyle birlikte Anayasa’nın 90. Maddesine de aykırı olan havacılık hizmetlerinde grev yasağı getiren Yasa maalesef Sayın Cumhurbaşkanı tarafından jet hızı ile onaylanmıştır.

Bu demokrasi ayıbına, havacılık çalışanların tüm itirazları ve haklı demokratik taleplerine rağmen üzüntü ile görüyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı da set çekmemiştir.

Bu aşamadan sonra hukuki olarak, Ana Muhalefet partisinin Yasayı Anayasa Mahkemesine götürmesinden başka yol kalmamıştır.

Ancak bu demokrasi ayıbı ile ilgili sendikamızın mücadelesi bitmeyecektir. Hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde karşı duruşumuz sürecektir. Bugün ülkemiz sendikal hareketine yönelen bu ciddi saldırı, tüm emek örgütlerince yeniden irdelenmeli Hava-İş sendikasının mücadelesine yeni mücadeleler eklenerek, tüm alanlara yaygınlaştırılmalıdır.

Özellikle THY A.O ve Teknik A.Ş’de işçilerin, demokratik, meşru, yasal hak arama girişimleri karşısında, işçi kıyımına yönelerek emek düşmanlığını gösteren işverenlerin, her platformda teşhirine devam edilecek ve işe geri dönüş mücadelemiz sürecektir.

Sendikamız Yasanın Resmi Gazete yayınlanmasından sonra THY A.O ve THY Teknik A.Ş’ de sürmekte olan toplu iş sözleşmesi süreçlerinin izleyeceği yol ve alınacak kararlarla ilgili hukukçuları ile gerekli değerlendirmeyi yaparak ayrıntılı açıklamada bulunacaktır.

Hava-İş üyeleri demokrasi bilinçleri ve bedel ödemeyi göze alarak var olan olanakları ile ülkemiz işçi sınıfımıza yönelen bu saldırıyı göğüslemiştir. Bu onurlu mücadelede görevlerini yapan tüm üyelerimize saygılar sunarız. Mücadele bitmedi bitmeyecek. Birlikte ve birlikle kazanacağız.

HAVA-İŞ Genel Merkez Yönetim Kurulu

PEKİ YA ŞİMDİ NE OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

HEP BERBERA OLMALİYİZ ~ 12 yıl önce
ARKADASLAR BOŞ KONUŞUP ÇARESİZ OLDUGUNUZU DÜŞÜNMEYİN YOKSA KENDİNİZE EDERSİNİZ BİRLİKLER BİRLİKTE KAZANACAGİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEP BERBERA OLMALİYİZ ~ 12 yıl önce
ARKADASLAR BOŞ KONUŞUP ÇARESİZ OLDUGUNUZU DÜŞÜNMEYİN YOKSA KENDİNİZE EDERSİNİZ BİRLİKLER BİRLİKTE KAZANACAGİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski dost ~ 12 yıl önce
THY yönetimi bu olan olayların yaz sezonunda çok kötü bir operasyon olarak geri döneceğini görecek,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
demo-krasi ~ 12 yıl önce
Tam bir demo-demokrasi. Onun için, ayıbı olmaz bu işlerin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan' a ~ 12 yıl önce
böyle saçma sapan yorum yaptığına bakılırsa sen bırak kaptan olmayı hayatında uçağa bile binmemiş birisin. amacın da millete gaz verip sonrada yorum okumak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasasin sendika ~ 12 yıl önce
arkadaslar lutfen artik senidkaya sayip sovmekten vazgecin. sendika elinden geleni yapiyor. siz akp ye oy verdikce daha neler gelecek basiniza neler. bundan boyle oy verirken biraz beyninizi devreye sokun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halil Kocataş ~ 12 yıl önce
Bence artık greve gidilmeli. Anayasa mahkemesi kararının ne olacağı şimdiden belli çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 12 yıl önce
Ne sendikaya ne sendikacılığa ne de Ayçin gibilere inanmıyorum, güvenmiyorum. Bu ülkede sendikacılık işe yaramaz sadece anarşi ve terör yaratır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşten Atılmış ~ 12 yıl önce
Yorumculara bakıyorum da tümü aynı şeyi söylüyor, sendika başkanı istifa, yok yönetimi istifa, yok biz sendikadan istifa edelim ya arkadaşlar sizlerin haklarını gaspedenler, yaklaşık iki senedir her türlü ayak oyunları ile toplu sözleşme masasından kaçanlar, ilk görüşmede kazanılmış haklarınızı bile elinizden almaya çalışanlar sözleşmeyi uzatmak için her türlü ayak oyununu yapanlar yetkisiz mahkemelere konuyu taşıyıp zaman kazananlar, sizlerin asıl hakaret etmesi, tepki göstermesi gereken kişiler olmalı diye düşünüyorum acaba yanılıyormuyum? ama siz işin kolayını bulmuşsunuz en kolayı basın küfrü,kafiri hakareti geçin klavyenin başına saydırın sendikanızın yönetimine ayıptır beyler,ayıptır günahtır, yazıktır, korkunun ecele faydası yok sizler sizin haklarınızı vermeyenlerle mücadele yerine sendikanızla mücadele yöntemini seçerek aslında cesaretinizi gösteriyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstafa et Atilay AYÇİN ~ 12 yıl önce
Personelin işten çıkartılması ve bu durumlara gelinmesinin tek sorumlusu Atilay AYÇİN dir.Bundan önceki senelerde atılan arkadaşlarımızın arkasında olmadığın gibi son atılan arkadaşlarımızıda zor durumda bıraktın.Her gün dış hatlar geliş terminali önünde tiyatroculuk yapmayı bırak 15 kişiyle kendini rezil ediyorsun orda.Personelin sana güveni kalmadığı göstergesidir bu.Seni istemiyoruz sana bunu özellikle söylüyorum sen İSTİFA etmezsen bizler sendikadan İSTİFA edeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000