03 Haziran 2009, Çarşamba 08:34:24

Pegasus'un Kıbrıs Müdürü soruları yanıtladı

Pegasus Havayolları Kıbrıs Temsilcisi Zeki Ziya, İngiltere – Ercan hattında koltuk sıkıntısı ya da ulaşım sorunu olmadığını söyledi...
  • Ercana yurtdışından sefer yapılması konusuda hayalden öteye gidemez. Gitse de ne ercan havaalanı ne de yer hizmetleri bu işi beceremez. İyisi mi yurtdışına açılmasın. Rezil olmaktan iyidir.
  • Siyasetçi ve politikacı olmadığı ve de havacılığın içinden geldiği için çekinmeden doğruları söylüyor.Ayrıca başarılı çalışmaları sayesinde Pegasusun geldiği noktada taktire şayan.
  • Nihayet doğruları söyleyen biri çıkmış

Kıbrıs TV’de “Serhat İncirli ile Kıbrıs’ta Bugün” programının dünkü canlı yayın konuğu olan Zeki Ziya, bazı tur operatörlerinin koltuk sıkıntısından söz ettiklerinin hatırlatılması üzerine, “koltuk sıkıntısı olduğuna inanmıyorum” diye yanıt verdi ve şunları söyledi:

“Pegasus’un haftada yedi gün Londra Stansted – Ercan seferleri var. Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ve Türk Hava Yolları (THY) de uçuyor. Sanırım hiç bir dönemde bu kadar bol koltuk olmadı. Ancak yoğunluğun bir o kadar daha yoğunlaştığı İngiltere’de okulların kapandığı dönemlerde belki koltuk sıkıntısı çekiliyor olabilir ki o da çok kısa bir süredir, bir kaç haftadır.”

Zeki Ziya, turizmdeki başarısızlığın sebebi olarak hep ulaşım sektörünün günah keçisi olarak gösterilmesine de tepki koydu ve “sefer adedi olarak da fiyatlarla ilgili olarak da sıkıntı yoktur, ulaşım, turizmdeki başarısızlığın günah keçisi olmamalıdır” dedi.

Zeki Ziya, ülkemizde son yıllarda beş hatta altı turizm bakanının değişmiş olmasının sürdürülebilir politka sıkıntısı yarattığına da değindi ve “kimse turizmde başarılı olduk diyemez” şeklinde konuştu.

Turizmin bir devlet politkası olması gerektiğine işaret eden Zeki Ziya, “ben bzim turizmimize hasbelkader turizmi diyorum, politiikamız yok, planımız yok, hedefimiz yok, hedef kitlemiz belli değil, kullağından tuttuumuzu ülkeye getiriyoruz” dedi.

KTHY’nin direkt uçuşlar konusunda İngiltere’de açtığı davayla ilgili “hiç ümidim yok” değerlendirmesini yapan Zeki Ziya, çarpıcı bilgiler de verdi. Ziya şunları söyledi:

“KTHY Türkiye’ye kayıtlı bir şirkettir. Ercan’ı bırakın, Londra – Paris arasında uçabilmesi için; İngiltere ve Fransa ile türkiye arasında bir anlaşma olması lazım. Ercan’a direkt uçuş hakkı verilse bile, KTHY uçamaz. İkili anlaşma yapılması lazım. İngiltere ile KKTC arasında da ikili anlaşma yapılamayacağına göre, şu anda bu imkânsızdır.”

Bu arada Zeki Ziya, Türkiye bağlantılı uçuşların da sıkıntı konusu olmadığını ekledi.

Pegasus'un Kıbrıs Müdürü soruları yanıtladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ercana yurtdışından sefer yapılması konusuda hayalden öteye gidemez. Gitse de ne ercan havaalanı ne de yer hizmetleri bu işi beceremez. İyisi mi yurtdışına açılmasın. Rezil olmaktan iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Siyasetçi ve politikacı olmadığı ve de havacılığın içinden geldiği için çekinmeden doğruları söylüyor.Ayrıca başarılı çalışmaları sayesinde Pegasusun geldiği noktada taktire şayan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nihayet doğruları söyleyen biri çıkmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000